Decoratie-ideeën

Soorten muurverf

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Hoewel wit nog steeds de kleur is die door de meerderheid wordt gekozen om de muren te schilderen, nemen we elke dag meer risico's met kleur. En net zo belangrijk als het kiezen van de juiste kleur voor een bepaalde kamer, is het kiezen van de juiste verfsoort om het mee te doen.

De soorten muurverf die we op de markt kunnen vinden, kunnen overweldigend zijn. De ontdekking van nieuwe synthetische verven heeft ons in staat gesteld de catalogus uit te breiden en verven te hebben waarmee we kleur kunnen geven aan allerlei soorten oppervlakkenWil je weten wat de meest voorkomende verfsoorten voor de muur zijn en waar je deze kunt gebruiken?

Plastic- of latexverf

Plastic verf bestaat uit een vinylmedium en een pigment, evenals vulstoffen die ervoor zorgen dat het mengsel de juiste dichtheid en body krijgt. Het is de meest gebruikte om binnenmuren te schilderen, omdat het op alle soorten muren kan worden aangebracht (gips, gipsplaat, gips, cement, steen, temper,). Het heeft ook eigenschappen die het gemakkelijker maken om ermee te werken:

  • Ze zijn eenvoudig aan te brengen. Door de goede dekking van de verf is het snel en eenvoudig aan te brengen door lagen te besparen.
  • Ze drogen erg snel.
  • In tegenstelling tot andere verven geeft nauwelijks geuren af.
  • De meeste zijn wasbaar; Indien nodig kunt u op elk moment een vochtige doek gebruiken om lichte vlekken te verwijderen.
  • Ze zijn er in drie soorten afwerking: glanzend, satijn en mat.
  • Ze zijn waterbestendig. Ze zijn bestand tegen omgevingsvochtigheid, maar mogen niet in direct contact met water komen.
  • Het is veelzijdig. Kunststofverf kan worden aangebracht op uiteenlopende materialen als gips, cement en derivaten, metaal of hout, hoewel in sommige gevallen een voorafgaande laag primer nodig is.

Er zijn twee soorten plastic verf, acrylverf en vinylverf, elk met zijn eigen kenmerken:

  1. Acryl: Het is de meest resistente verfsoort voor zowel binnen als buiten en heeft een groter waterdichtend vermogen. Biedt enige weerstand tegen schimmel en de effecten van de zon.
  2. Vinyls: Ze bieden meer veelzijdigheid en zijn goed wasbaar.Ze maken het mogelijk om satijnafwerkingen van hoge kwaliteit te verkrijgen met verrassende decoratieve effecten. Het wordt echter alleen aanbevolen om ze op droge muren te gebruiken, omdat ze geen bescherming bieden zoals die van acryl.

Synthetisch email

Synthetische email wordt gemaakt van verschillende alkydharsen op basis van oplosmiddelen; daarom bieden ze een grotere duurzaamheid dan plastic verven op waterbasis. Hoewel ze op de meeste dragers kunnen worden aangebracht, zijn ze niet zo'n populaire optie als de vorige, omdat ze niet alleen een eerdere basis nodig hebben, maar ook lange droogtijden vereisen en een sterke geur afgeven. Dit laatste kan schilderwerk erg onaangenaam maken als je in een slecht geventileerde ruimte werkt.

Vanwege hun eigenschappen en ondanks hun nadelen, worden deze verven aanbevolen voor het schilderen van muren of oppervlakken die meer onderhevig zijn aan slijtage, zoals de keuken of badkamers. Oppervlakken die meer worden blootgesteld aan vocht, temperatuurschommelingen of stoten. Net als plastic verven kunnen ze worden gepresenteerd in glans, satijn en mat.

tempera schilderen

Het wordt meestal gebruikt op gepleisterde muren en plafonds die niet aan veel slijtage zijn blootgesteld en is interessant omdat het de mogelijkheid biedt om textuurafwerkingen te creëren zoals gotelé of kraspasta. Op andere onbehandelde oppervlakken biedt het weinig hechting, dus voor het aanbrengen moet altijd een fixeermiddel worden gebruikt.

Het is een muurverf zuinig, doorlatend en gemakkelijk uit te smeren maar het gebruik ervan wordt niet aanbevolen op muren die last hebben van vocht, aangezien er schimmel op het oppervlak zou ontstaan. Het is ook niet wasbaar, als je een vochtige doek over een vlek ha alt, zou je een deel van de verf op de doek halen.

Krijtbord schilderen

Krijtbordverf kan worden aangebracht op meerdere oppervlakken; gladde muren, keramiek, meubels of houten deuren. Op poreuze ondergronden kan het worden gebruikt zonder dat een primer nodig is, terwijl op niet-poreuze ondergronden een voorafgaande primerlaag nodig is.

Het is een verf zeer wasbaar, resistent en het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Het wordt vaak veel gebruikt bij het ontwerpen van moderne keukens en kinderkamers om ze te gebruiken als notitiebord en schoolbord om de creativiteit van de kleintjes wakker te schudden. Je kunt ze ook in de hal of in de eetkamer gebruiken. Schoonmaken is net zo eenvoudig als het afvegen van het oppervlak met een droge doek of een vochtige spons.

Noch plastic verf, noch synthetisch email, er is geen enkele geldige optie. We kunnen niet zeggen dat de ene muurschildering beter is dan de andere, althans niet zonder het project te kennen.Daarom raden we je aan om een professional te raadplegen wanneer je een willekeurig oppervlak in huis wilt schilderen. Afhankelijk van het type ondergrond en de eigenschappen van de ruimte zelf (licht, vochtigheid, temperatuur) weten zij u te begeleiden en te adviseren welke verf het beste is. Want naast het toevoegen van esthetische waarde kan het interessant of essentieel zijn om het te beschermen tegen vocht voor een goed resultaat.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: