Decoratie-ideeën

Ikea kasten geven je ruimte voor alles

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Hou je van winkelen? Heb je meer jurkjes of spijkerbroeken in je kast? Heb je niet genoeg ruimte voor je schoenen? De Ikea kasten hebben ruimte voor alles. In de uitgebreide catalogus kun je het model vinden dat je nodig hebt om al je kleding en accessoires te ordenen.

Garderobes in traditionele of moderne stijl, open of gesloten, met planken of tralies, kies degene die het beste bij je past. Hiervoor moet je, voordat je je kledingkast gaat kopen, het type kledingkast dat je gebruikt en de oplossingen die je nodig hebt analyseren, zodat alles zijn plaats heeft.

De meest verkochte kasten

Ikea heeft zijn eigen ranglijst van kasten. Songesand, Brimnes en Dombäs zijn volgens hem de bestsellers van alles wat hij in zijn catalogus heeft. Alle drie hebben ze enkele kenmerken gemeen: ze zijn gesloten, met deuren en hebben zowel tralies als planken om kleding te ordenen. Ondanks dat ze belangrijke overeenkomsten hebben, zijn hun ontwerpen heel verschillend, zoals je kunt zien.

Ikea Songesand Kledingkast -€149-

Songesand (120x60x191 cm.) heeft een klassiek ontwerp dat nooit uit de mode raakt, met paneelvormige deuren. De deur met hoge spiegel stelt je ook in staat om te zien hoe de outfit die je draagt je staat voordat je het huis verlaat. Een feature waarmee je ruimte bespaart doordat je geen losse spiegel hoeft te plaatsen. Binnenin vind je 3 verstelbare planken en 2 kledingroedes met ruimte voor respectievelijk 10 en 25 overhemden.Je hoeft de ruimte alleen maar aan te vullen met dozen en verdelers om kleine voorwerpen goed te ordenen.

Brimnes Kledingkasten -€79- en Dombäs -€99- van Ikea

Drie deuren heeft ook Dombäs (140x51x181 cm.), een kleerkast met een meer moderne en minimalistische esthetiek en een andere indeling, hoewel zeer vergelijkbaar qua capaciteit dan de vorige een. Onder de bestsellers zijn niet alle driedeurskasten. Brimmes (78x50x190 cm.) met twee deuren is ideaal voor de inrichting van kleinere kamers. Inclusief 1 kastroede, 1 vaste en 1 verstelbare plank; Genoeg ruimte voor seizoenskleding als je een kleine kledingkast hebt.

Gesloten kasten

Gesloten kasten zijn het populairst om de slaapkamer in te richten, zoals blijkt uit de ranglijst van de bestsellers. Ikea heeft tal van modellen in zijn catalogus opgenomen, waaronder we Pax en Hemnes wilden benadrukken voor het presenteren van een klassiek ontwerp dat in elke omgeving past.Pax (100x60x236 cm) is een duurzame kast met 10 jaar garantie, ideaal voor kleine ruimtes. Hemnes (120x59x 197 cm.) combineert op zijn beurt zijn traditionele uitstraling met moderne features, zoals schuifdeuren die niet in de weg zitten als je ze opent.

Pax kledingkasten -€ 167- en Hemnes -€ 249- van Ikea

Trysil, Visthus en Kvikne hebben een moderner imago. De eerste presenteert een ontwerp met eenvoudige lijnen met schuifdeuren en contrasterende kozijnen. Inclusief 2 verstelbare planken, stangen en onafhankelijke lades, gemakkelijk te openen en te sluiten. Visthus bevat ook lagere lades, met wielen, zeer gemakkelijk te verplaatsen en ideaal voor het opbergen van zwaar beddengoed. Kvikne heeft een heel andere esthetiek, lichter met doorschijnende panelen.

Gesloten kasten Trysil -€179-, Visthus -€279- en Kvikne -€99-

Open kasten

Open kasten zijn ideaal voor het inrichten van kleine ruimtes of als aanvulling op gesloten kasten in kamers waar we extra opbergruimte nodig hebben. De Syvde open kledingkast met spijlen en planken om zowel kleding als accessoires bij de hand te houden, is een van de favorieten van Ikea. Hij neemt weinig ruimte in en past perfect bij de Malm ladekast met 6 lades.

Open kasten Syvde -€80-, Hemnes -€149 en Sundlandet -€179-

De open kasten Hemnes en Sundlandet zijn andere van de meest gevraagde. Hemnes is, net als zijn gesloten naamgenoot, een prachtig meubelstuk gemaakt van massief duurzaam gewonnen grenenhout, een hernieuwbaar materiaal dat er na verloop van tijd mooier uitziet. Sundlandet presenteert op zijn beurt een moderner en gestileerder ontwerp. Het is ideaal om je jurken, jassen, borstels en accessoires in dezelfde ruimte te hebben en het heeft ook een praktische spiegel.

Accessoires voor Ikea kasten

Bij Ikea vind je talloze accessoires om orde in je kast te brengen. Bijzonder praktisch zijn die van de series Stuk, Skubb en Storstabbe. Serie met zowel dozen met compartimenten als opbergzakken en hangoplossingen die je aan de spijlen kunt hangen. Oplossingen van alle soorten en voor alle smaken esthetisch gesproken.

Ikea heeft alles binnen handbereik wat je nodig hebt om je kleding en accessoires op orde te brengen. Neem de tijd, kies de meest geschikte kledingkast volgens uw behoeften en kies na installatie de nodige accessoires. Vergeet niet het nodige beslag voor het type muur aan te schaffen en je kast aan de muur te bevestigen. Niet-vaste meubels kunnen kantelen en zeer ernstige ongelukken veroorzaken.

Hou je van Ikea-kastontwerpen? Heb je thuis een Ikea kledingkast? Was het gemakkelijk of moeilijk voor u om te monteren?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: