Decoratie-ideeën

Ruimteverdelers gebruiken in kleine ruimtes

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Er zijn mensen die denken dat het scheiden van omgevingen alleen een kwestie is van grote ruimtes, maar in werkelijkheid heeft het er niets mee te maken Als je een kleine ruimte hebt, denkt misschien dat het laatste wat je nodig hebt een element is zoals een scheidingswand, die letterlijk is gemaakt om ruimtes af te sluiten en van elkaar te scheiden.

Maar scheidingswanden zijn een geweldige aanvulling op elke kleine ruimte. Ze zijn een goede manier om kleine ruimtes, die vaak een meer open plattegrond hebben, te scheiden en te organiseren. En de open scheidingswanden zorgen ervoor dat je een meer visueel georganiseerde ruimte kunt creëren zonder gebieden volledig van elkaar af te sluiten.

Room dividers zijn ook een goedkope designer toevoeging aan een kamer. Een scheidingswand kan vele prijzen hebben, afhankelijk van de grootte of de kwaliteit van het materiaal waarvan het is gemaakt. Om de juiste te kiezen, moet u nadenken over uw budget, de functie en de kwaliteit die u wilt hebben.

Wat de tijd betreft, het kan een paar uur duren om de juiste scheidingswand voor je te kiezen, mee naar huis te nemen en in de kamer te plaatsen. Dus of je nu op zoek bent naar een leuk stijlaccent of functionele organisatie aan je ruimte wilt toevoegen, bekijk deze tips hieronder voor verschillende manieren om scheidingswanden te gebruiken.

Visueel open scheidingswanden

Zoals we je hierboven vertelden, hoeven scheidingswanden een ruimte niet visueel af te sluiten.Op de foto hierboven zie je een roomdivider met een open patroon. Ontwerpen als deze zijn perfect voor het toevoegen van een conceptuele organisatie tussen gebieden in kleine open ruimtes. Ze geven de ruimte geen claustrofobisch gevoel, maar eerder een georganiseerd gevoel.

Ontwerpen zoals deze zijn er ook in een breed scala aan patronen. Een patroon zoals een scheidingswand met interessante geometrie geeft de ruimte persoonlijkheid. Andere open scheidingswanden hebben meer gebogen, vrij vloeiende patronen. Er is een patroon voor elke ontwerpsmaak en voor elke stijl die je zoekt.

Ga naar het conceptuele

Een scheidingswand kan van bijna elk materiaal worden gemaakt. Je kunt creatief zijn met de soorten materialen die je gebruikt. Een eenvoudige houten paal met structuur en zwaar verticaal touw geven bijvoorbeeld het uiterlijk van een strategische scheidingswand.Voegt visuele organisatie toe aan deze ontspannen, kunstzinnige ruimte zonder gebieden visueel van elkaar af te sluiten.

Een ander idee is om groen toe te voegen aan de scheidingswand. Je kunt hangplanten aan de afscheiding toevoegen om het groener te maken, maar je kunt er ook potten omheen zetten als je wilt. Een klimplant aan de afscheiding is misschien ook een goed idee. Als je wilt als je op zoek bent naar een meer conceptueel idee om een ruimte af te scheiden, mis dan de volgende ideeën voor onconventionele scheidingswanden niet:

  • Planken die van de ene kant en de andere kant te zien zijn
  • Een rek vol
  • Een gordijn
  • Open boekenkast met aquariums op de planken.
  • Een hoge levenslijn voor planten

Dit zijn slechts een paar ideeën om je creatieve verbeelding de vrije loop te laten als het gaat om scheidingswanden. Niet alle scheidingswanden hoeven met schermen te zijn, zoals je kunt zien in de vorige punten, heb je veel meer opties dan je je kunt voorstellen.

Gebruik scheidingswanden als accenten

Het is ook gebruikelijk om scheidingswanden als decoratieve accenten te zien. Als je een kleinere ruimte hebt die je liever niet omsluit, overweeg dan om een scheidingswand in een hoek te plaatsen als je een kleurrijke scheidingswand kiest om kleur toe te voegen aan een saaie hoek die je kunt omtoveren tot een vintage inloopkast! Je zou dit idee kunnen doen met elke felle accentkleur, zoals kersenrood of felpaars.

Ook hoef je je niet aan effen kleuren te houden. Er zijn roomdividers met gedurfde kunst erop gedrukt, met leuke afbeeldingen of zelfs met zen-afbeeldingen. Een scherm of scheidingswand met een hele kunstscène erop wekt de optische illusie dat je kleine ruimte groter is, omdat het voelt alsof je door een raam naar een andere wereld kijkt.

Voordat je de onconventionele roomdivider-optie kiest of een roomdivider kiest, moet je nadenken over welke opties je echt wilt in je kleine ruimte. Er zijn veel scheidingswanden, ook met veel verschillende prijzen en onconventionele opties. Denk in die zin na over hoeveel u wilt uitgeven, het type scheidingswand dat u in uw ruimte wilt hebben, het materiaal waarvan u wilt dat het gemaakt is, en stel u het dan voor in uw huis, denk na over waar u het gaat plaatsen en welke functie het zou hebben. Zodra je dit allemaal duidelijk hebt, ga je gewoon naar de fysieke of online decoratiewinkel en kies je degene die het beste bij je past. Weet je al welke je wilt?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: