Decoratie-ideeën

Tapijtreiniging

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De tapijten zijn een zeer belangrijk element in decoratie, omdat ze grote warmte brengen in ruimtes, de vloer bedekken en een beetje warmte afgeven. Ze kunnen ook stijl toevoegen aan ons huis, maar het zijn natuurlijk elementen waar veel voor gezorgd moet worden.

We vertellen je hoe je de tapijten in ons huis schoonmaakt en hoe je ervoor zorgt. Zo kunnen we de vloerkleden langer in perfecte staat houden.

Hoe kies je het tapijt voor in huis

Tapijten zijn stoffen die veel bijdragen aan ons huis, omdat ze dienen om de vloer aan te kleden. Er zijn vele soorten tapijten, van tapijten die in de gang worden geplaatst en een langwerpige vorm hebben tot tapijten die worden toegevoegd in de slaapkamers of in de woonkamer. Afhankelijk van de plaats zullen we verschillende maten vinden, maar we moeten niet alleen een geschikte maat vinden, maar we zullen ook moeten kiezen tussen verschillende kleuren en ontwerpen. Als we allergieën hebben, is het altijd belangrijk om tapijten met lang haar te vermijden, omdat ze veel meer vuil ophopen. Tapijten met korte pool zijn zeker gemakkelijker schoon te maken.

Basisonderhoud voor je tapijt

Tapijten dienen regelmatig te worden verzorgd zodat ze er altijd goed uitzien en niet te veel vuil verzamelen. Een basis bestaat uit het verplaatsen van de meubels die bovenop kunnen staan, aangezien de druk van de poten het tapijt op die punten kan beschadigen.Als we de meubels verplaatsen, wordt het tapijt niet beschadigd.

Je moet voorkomen dat vuil zich ophoopt in de vezels van het tapijt. Daarom moet het regelmatig worden gestofzuigd. Dit is de beste manier om ons tapijt dagelijks schoon te houden. Zo wordt het niet aangekoekt of beschadigd en blijven de vezels in betere conditie.

Schone vlekken

Vlekvlekken kunnen ter plekke worden verwijderd om te voorkomen dat het hele tapijt moet worden schoongemaakt. Sommige kunnen speciale vlekken zijn, zoals rode wijn, die meestal met frisdrank wordt verwijderd. Over het algemeen moeten we een vlekafstotend product hebben voor tapijten om ons in deze gevallen te helpen. Er moet absorberend papier worden gebruikt en verwijder wat we ermee kunnen. Het anti-vlekkenproduct wordt vervolgens aangebracht en laat het inwerken om de vlek te absorberen. Het wordt verwijderd met een licht vochtige spons en aan de lucht gedroogd.Als we zien dat er nog resten zijn, brengen we het anti-vlekkenproduct opnieuw aan, voorzichtig wrijvend.

Hoe berg je je tapijt op

Het vloerkleed kan zorgvuldig worden opgeborgen als we het een tijdje niet gebruiken. Het moet diep gereinigd worden door een professional, aangezien het minstens één keer per jaar schoongemaakt moet worden. Kranten kunnen worden toegevoegd om te voorkomen dat het vocht opneemt en rol het voorzichtig op. Het kan in plastic of papier worden gewikkeld en op een plaats worden bewaard waar niet veel vocht of direct licht is dat de kleur kan bederven. Het moet op zijn plaats worden gelaten in een positie waarin het niet vervormt. Dat wil zeggen, het is beter om het niet rechtop te laten staan, omdat het gewicht dan het onderste deel kan vervormen. Het moet volledig worden ingepakt, omdat we op die manier ook voorkomen dat er na verloop van tijd stofvlekken ontstaan. Als we het goed opbergen, blijft ons vloerkleed intact als we het weer gebruiken.

Herstel de kleur van uw tapijt

Een van de grootste problemen met prachtig gekleurde tapijten is dat de kleur na verloop van tijd kan vervagen en gebruiken Het is belangrijk om te voorkomen dat direct licht het tapijt beïnvloedt, omdat zonlicht de kleur bederft veel. Daarnaast kunt u enkele huistrucs gebruiken om de kleur te verbeteren. Gebruik grof zout met water in een kom en verdeel het over het tapijt door er met een borstel over te wrijven. Laat het inwerken en verwijder tenslotte alles met de stofzuiger. Azijn kan ook worden gebruikt om het tapijt nat te maken en de kleur te verbeteren. Als we echter azijn gebruiken, moeten we proberen de geur na gebruik te verwijderen.

Tapijten van natuurlijke vezels

Er zijn tapijten van natuurlijke vezels die heel voorzichtig moeten worden schoongemaakt om ze niet te beschadigen.Bamboe exemplaren kunnen worden gewassen met neutrale zeep en water, zonder te veel te wrijven. Het moet heel goed drogen om vocht in de bamboe te voorkomen dat het kan bederven. Als het vloerkleed van jute is gemaakt, kunt u een in zout water gedrenkte doek gebruiken en beetje bij beetje wrijven. Laat het drogen, maar niet in direct zonlicht.

Als we te maken hebben met een katoenen vloerkleed kan het worden gereinigd met witte azijn en warm water, of met neutrale zeep en water, altijd vanuit het midden naar buiten. Wollen vloerkleden zijn nog kwetsbaarder, dus als we ze schoonmaken, moeten we ze snel drogen zodat er geen vocht achterblijft.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: