Decoratie-ideeën

Hoe u uw gang correct verlicht

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Verlichting is belangrijk in elk huis ter wereld. Interieurontwerpers, makelaars in onroerend goed en ensceneringsprofessionals zullen u vertellen dat het waar is. Als je wilt dat je huis gezellig aanvoelt, moet het goed verlicht zijn en moet je gang dat ook zijn.

Dat is vrij eenvoudig in het grootste deel van je huis. Je zet een lamp op je nachtkastje, je hangt een lamp boven je eettafel. Maar hoe zit het met de kleinere en meer gecompliceerde ruimtes? Concreet, hoe verlicht je je gang goed?

Problemen met oplossingen

Omdat de gangen erg smal zijn, leveren ze twee problemen op. Ten eerste vereist de minimaal beschikbare ruimte een bepaald type licht. En het is natuurlijk het moeilijkste type licht. Je kunt niet zomaar hier of daar een lamp neerzetten. Als je je gang moet verlichten maar de gangen vrij moet houden, is gemonteerde verlichting de enige keuze.

De andere gangverlichtingsuitdaging is wederom het gevolg van het smalle ontwerp van de gang, waardoor het claustrofobisch kan aanvoelen. Je gang moet volledig verlicht zijn. Anders loop je het risico dat je je te beperkt voelt. Maar maak je geen zorgen Er zijn oplossingen voor beide problemen.

De behoefte aan maximale vloerruimte kan je hand dwingen om bepaalde soorten verlichting te kiezen, maar er zijn nog genoeg goede opties beschikbaar.Je kunt dat claustrofobische gevoel gemakkelijk afweren door lampen op strategisch geplaatste plekken langs je gang te monteren. Gebruik deze tips om alle details te krijgen die je nodig hebt om je gang mooi te verlichten

Kies je verlichting

De meeste gangen zijn zo ontworpen dat ze breed genoeg zijn om een enkele persoon er comfortabel doorheen te laten lopen, maar niet veel breder. Als je gang breed genoeg is voor een consoletafel, dan heb je geluk hebben.

Voor die anderen met gangen die elke beschikbare centimeter breedte nodig hebben om ze comfortabel te maken, is wand- of plafondverlichting precies wat je nodig hebt. Met deze opties houd je gangen open, maar creëer je toch een gang met een warme, uitnodigende gloed waar je gasten jaloers op zullen zijn.

Hanglamp

Hanglampen zijn misschien een hit voor je gang, maar je moet een echte blikvanger vinden om aan vast te houden om die ruimte te transformeren. Hangverlichting is het beste voor gangen met hoge plafonds. Anders kan een laag hangende lamp dat claustrofobische gevoel opwekken dat je maar beter niet kunt krijgen.

Wandkandelaars

Je hoeft niet per se een lamp aan het plafond te hangen om de gang te verlichten. Schansen kunnen u helpen voldoende verlichting te bieden zonder dat u meer dan een kruk hoeft uit te trekken om de lamp te vervangen. Dit type verlichting is echter beter voor bredere gangen, omdat de schansen uit de muren steken en de gangruimte binnendringen.

Soms is de eenvoudigste oplossing de juiste

Soms is de simpele oplossing de juiste.Verlichting met traditionele lampen is een makkelijke en effectieve manier om je gangen te verlichten. Aangezien de armaturen zelf waarschijnlijk onopgemerkt blijven, past deze stijl van verlichting bij vrijwel elke stijl van huis.

Architectonische verlichting

Als u een architectonisch gevoel wilt toevoegen en zeer aanpasbare verlichting wilt, is dit type verlichting de juiste keuze. Deze stijl is ideaal voor industriële en eigentijdse ruimtes.

Gemengde verlichting

Wie zegt dat je niet alles kunt hebben? Je kunt deze soorten verlichting mixen en matchen om de ideale manier te vinden om je hal te verlichten.

Je lampen plaatsen

Nu je je lichtstijl hebt gekozen, moet je ervoor zorgen dat je genoeg licht hebt om je gang helder genoeg te laten aanvoelen. Hier zijn enkele snelle en gemakkelijke tips die u zullen helpen:

  • Plaats lichten op dezelfde afstand van elkaar. Kleinere lampen met lampen met een lager wattage moeten dichter bij elkaar worden geplaatst.
  • Stuur je blik door de gang door een lamp aan elk uiteinde te plaatsen.
  • Als je schansen kiest, wil je ze hoog op de muur plaatsen om de aandacht te trekken en de ruimte open te laten voelen. Anders loop je het risico om die middeleeuwse fakkel-op-een-kasteelmuur-vibe te krijgen.
  • Ga aan beide uiteinden van de gang staan en controleer op donkere plekken. U moet ervoor zorgen dat het licht constant blijft en niet dimt tussen lampen. Verlicht de schaduwrijke delen van de gang naar behoefte om de ruimte open en uitnodigend te houden.

Als je dit allemaal in gedachten hebt, ben je klaar om je gang te verlichten als een lichtprofessional.En natuurlijk realiseren je gasten zich misschien nooit wat een geweldig werk je hebt gedaan, maar dat is waar het om gaat, want het betekent dat het oké is om niet het gevoel te hebben dat ze door een grot gaan als ze door het gangpad lopen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: