Decoratie-ideeën

Tips voor het restaureren van houten vloeren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Hardhouten vloeren hebben een onvergelijkbare schoonheid en kunnen warmte en stijl toevoegen aan elke kamer.Of je nu een traditioneel huis met architectonische details hebt of een moderne industriële ruimte, hardhout past perfect. Daarom gebruiken veel huiseigenaren zelfs hardhouten vloeren in keukens en badkamers.

Als je het geluk hebt originele hardhouten vloeren te hebben, overweeg dan om ze in hun oorspronkelijke schoonheid te herstellen. Vervolgens gaan we je tips geven om de houten vloeren in je huis indien nodig te herstellen.

Is het nodig om opnieuw te coaten?

Als je houten vloeren er dof beginnen uit te zien, kunnen ze vernieuwd worden door middel van een coating. Bij een onderhoudslaag wordt de bestaande vloerafwerking gereinigd en vervolgens licht geschuurd. Daarna hoef je nog maar één keer een nieuwe afwerklaag voor de houten vloer aan te brengen. Op houten vloeren is het raadzaam om de drie tot vijf jaar een nieuwe laag aan te brengen. het onderhoudsschema kan echter afhangen van slijtage en uw levensstijl.

Grond schuren en afwerken is echter aan te raden bij diepe krassen, deuken en andere beschadigingen aan de vloer. Dit proces is ook een goed idee als de afwerking versleten is en er kaal hout zichtbaar is. Dit kan het geval zijn als u een woning koopt die opgeknapt moet worden. Er is nog een ander voordeel van een volledige afwerking: het verlijmen van een vloer op onbewerkt hout is de perfecte gelegenheid om de kleur van de vloer te veranderen.

Draag niet de verkeerde uitrusting

Herstel van houten vloeren begint met schuren. Dit verwijdert de oude afwerking en elimineert krassen op het oppervlak. Als u de vloer echter probeert te schuren met huishoudelijk elektrisch gereedschap, kunt u de vloer ongelijkmatig schuren. En dat is het beste scenario, aangezien je het hout ook ernstig zou kunnen beschadigen. Doe het goed, gebruik een geschikte trommelschuurmachine voor deze gevallen.

Voorkomt ongelijkmatig schuren

Zelfs als je een trommelschuurmachine gebruikt, is er geen garantie dat je geen fouten zult maken als je niet voorzichtig bent. Grof schuren kan oude of slecht afgewerkte plekken achterlaten. Dan zijn deze gebieden niet geschikt voor de juiste afwerking, waardoor de resultaten niet zijn zoals verwacht. Er is iets dat nog erger is dan te weinig schuren: te veel schuren kan groeven of krassen veroorzaken die alleen een professional kan repareren.

Pas op voor verkeerde randen

Je moet er ook rekening mee houden dat een trommelschuurmachine niet dicht genoeg bij muren en plinten kan komen om ze te schuren. Om aan deze gebieden te werken, heb je een kantensnijder nodig. Je moet ook geduld hebben bij het gebruik van de kantensnijder. U wilt deze gebieden niet overhaasten, omdat dit resulteert in een merkbaar kleur-/textuurverschil rond de rand van de kamer met een verhoogd risico op vervaging.

Pas op voor hardnekkig houtstof

Het schuurproces zorgt voor veel houtstof. Houd hier rekening mee wanneer u de beits/afwerking op uw vloeren aanbrengt. Reinig de vloeren eerst grondig. Als u dat niet doet, zullen deze deeltjes ingebed raken en moeilijk te verwijderen zijn. Zuig zoveel mogelijk stof op en maak vervolgens de hele kamer grondig schoon voordat u een vlek/afwerking aanbrengt.

Gebruik niet de verkeerde producten en materialen

Veel producten beweren te helpen de schoonheid van hardhouten vloeren te herstellen, maar dit is niet waar. Alleen bepaalde soorten beitsen/afwerkingen zijn geschikt voor bepaalde houtsoorten. Anderen zijn speciaal samengesteld voor specifieke toepassingen waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u ze gebruikt. Het kiezen van het verkeerde product kan uw vloeren een onaantrekkelijk uiterlijk geven. Als dit nog niet erg genoeg is, kan het verkeerde product ook versnelde slijtage of verkleuring veroorzaken.

Het is het beste dat u alleen professionele producten gebruikt die worden aanbevolen door een professionele fabrikant van houten vloeren of afwerkingen. Gebruik geen stoommoppen en gebruik nooit iets uit de winkel dat claimt glans te herstellen of toe te voegen. Als u het verkeerde type reinigingsproduct gebruikt, kunt u mogelijk geen nieuwe laag aanbrengen om uw vloer af te werken en kunt u deze zelfs beschadigen.In die zin is het beter om gebruik te maken van de diensten van een professionele houten vloer die u zal helpen om een goede afwerking te krijgen.

Onderhoud houten vloeren

Aangezien hout een organisch materiaal is, zal het reageren op zijn omgeving. In vochtige omgevingen neemt hout vocht op en kan het opzwellen. In droge omgevingen verliest hout vocht en kan het krimpen. Als de omgeving verandert, zullen er veranderingen zijn in vloeren en hoe ze werken. Vochtigheid kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat vloeren hol worden. Dit veroorzaakt opstaande randen en lage middelpunten. Aan de andere kant, als uw grond vocht verliest, kan deze scheiden of splijten. Dit kan gebeuren tussen vloerplanken of op de voorkant van de planken.

Als deze hiaten en scheidslijnen zich voordoen maar vervolgens verdwijnen tijdens seizoenswisselingen, is er geen reden tot bezorgdheid. Als de openingen in de vloeren echter groot zijn of niet sluiten tijdens de nattere maanden, moet u een professional bellen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: