Decoratie-ideeën

Doorbreek deze slechte schoonmaakgewoonten en transformeer je woonkamer

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Schoonmaken is vervelend voor bijna iedereen, er kunnen zoveel dingen gedaan worden in plaats van urenlang schoonmaken in huis! Als je een comfortabel en gastvrij huis wilt, moet het natuurlijk meestal schoon en goed geordend zijn.

Het is belangrijk dat je de slechte gewoonten die je hebt bij het schoonmaken uitbant, zodat dit veel gemakkelijker voor je is en dat je huis langer schoon blijft.

Nergens zal een echt goede poetsbeurt zo duidelijk zijn als in je woonkamer.Het is jouw ruimte om te ontspannen en is waar je gasten ontvangt. Het is waar je waarschijnlijk je meest opvallende decoratie zult wonen. Daarom verdient het een beetje TLC. U kunt het bereiken als u luistert naar het advies dat we hier voorstellen. Doorbreek deze vijf slechte schoonmaakgewoonten in de woonkamer en je kunt je ruimte vlekkeloos schoonmaken. Zo schoon zelfs dat het voor altijd zo zou kunnen blijven.

Leven met stapels spullen

Kijk eens rond in je woonkamer. Wat is de stand van zaken? Als je stapels hebt, is het tijd om te heroverwegen. Die stapel tijdschriften en die stapel dekens doen je esthetiek geen goed. En als je dingen opstapelt, word je alleen uitgenodigd om meer dingen op te stapelen.

Dat wil niet zeggen dat je spullen er misschien niet baat bij hebben als ze worden gegroepeerd.Maar er is een verschil tussen het speelgoed van je kinderen netjes gestapeld in de hoek hebben dan netjes opgeborgen in een prullenbak. Als je je stapel niet kwijt kunt omdat het logisch is om spullen op die manier bij elkaar te houden, investeer dan in een opbergsysteem voor die spullen om je woonkamer opgeruimd te houden.

Als extra bonus kun je je gezinsleden of kamergenoten vertellen waar die dingen naartoe gaan als ze niet worden gebruikt, zodat ze dingen kunnen opbergen zodat je . woonkamer blijft netjes.

Rommelige oppervlakken

Hoe vaak stof en desinfecteer je alle oppervlakken in je woonkamer? Als het niet vaak voorkomt, heb je misschien te maken met een van de meest voorkomende schoonmaakgewoonten in de woonkamer: te veel rommel. Je zult je plank nooit leegmaken als je meer dan een dozijn items moet verplaatsen om die taak van je lijst te krijgen.Stop niet te veel spullen in de schappen of op het aanrecht om het schoonmaken en onderhouden van de computer te vergemakkelijken.

Niet eerst afstoffen

De woonkamer heeft de neiging om stof te verzamelen. Dus als je begint met stofzuigen zonder eerst het stof op je oppervlakken aan te pakken, verplaats je het probleem gewoon. Begin in plaats daarvan met afstoffen. Maak eerst je richels groter en ga dan naar beneden. Wacht met het schoonmaken van de vloer aan het einde, zodat deze al het stof kan opvangen voor een echt schone ruimte.

Als je er ook voor zorgt dat al het stof tijdens het schoonmaken volledig is opgehoopt, blijft de ruimte na verloop van tijd schoner. Vergeet ook items niet die niet gemakkelijk af te stoffen zijn, zoals kussens en dekens. Was ze regelmatig om die huisstofmijten te vangen.

Pas op voor vuil gereedschap

Een van de meest voorkomende slechte schoonmaakgewoonten in de woonkamer is beginnen met gereedschap dat uit zichzelf niet schoon is. Als je je luchtfilter al lang niet hebt schoongemaakt, is dit het moment. Hetzelfde geldt voor je poetslappen, sponzen of wat je ook gebruikt om te desinfecteren en af te stoffen.

Je moet ook onthouden dat het belangrijk is om sommige delen van de kamer die vaak worden gebruikt, zoals televisiebedieningen of lichtschakelaars, te desinfecteren.

Alles op zijn plaats hebben of geen plaats hebben voor alles

Waar moet die afstandsbediening van de tv heen? Hoe zit het met dat kussen? Hoe zit het met dat bordspel? Als je het niet zeker weet, is de kans groot dat niemand anders in je huis het ook weet. En dat is waarom je eindigt met dingen die rondzweven, visuele rommel creëren en het moeilijk maken voor je plek om er schoon en uitnodigend uit te zien.Leidt ook tot het probleem van stapels spullen waar we het hierboven over hadden.

Omdat woonkamers over het algemeen ruimtes zijn om te ontspannen, is het gemakkelijk om te ontspannen over hoe ze worden bijgehouden. Maar dat kan leiden tot opeenhoping van afvala. Dat maakt je woonkamer niet alleen rommelig, maar maakt je to-do-lijst ook een stuk langer als het tijd is om op te ruimen.

Verzamel alle dingen in je woonkamer die geen plaats hebben. Zoek dan een plek voor ze. Houd de dingen dan op hun plaats. Zo eenvoudig is het.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: