Decoratie-ideeën

Badkamertegels schilderen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Badkamertegels schilderen kan een goed idee zijn als we onze badkamer willen renoveren zonder al te veel uit te geven. Om ze te vervangen is een groot budget nodig, maar als we gewoon alles een ander tintje willen geven, kunnen we ervoor kiezen om speciale verf voor de tegels te kopen.

Laten we eens kijken hoe badkamertegels te schilderen om dit deel van ons huis te renoveren. Deze tegels zijn een grote klassieker en worden nog steeds gebruikt omdat ze de wanden van onze badkamer het beste isoleren. Daarom kunnen ze de beste keuze zijn. Als het gaat om het vernieuwen ervan, hebben we maar een beetje verf nodig.

Waarom je tegels verven

Badkamertegels zijn meestal erg duurzaam, dus er kunnen dertig jaar voorbijgaan en nog steeds hetzelfde tegelontwerp hebben. Daarom vinden we in veel badkamers ouderwetse tegels. In die zin kunnen we twee dingen doen: ze verwijderen en een aanzienlijk budget besteden aan het renoveren van de badkamer, of kiezen voor het eenvoudigste dat is verf die tegels met een speciale verf om te renoveren en te moderniseren hen.

Momenteel worden tegels in tinten zoals bruine of donkere tinten niet meer gedragen, omdat ze het licht uit de badkamer wegnemen. lichtere tinten en effen kleuren zijn in stijl We kunnen echter veel dingen doen met onze tegels. Als we ze willen moderniseren, kunnen we met de kleuren spelen en ook een toon kiezen die we mooi vinden. Op deze manier zal het lijken alsof we een nieuwe badkamer hebben zonder al te veel uit te geven aan de verbouwing.Dit is de goedkoopste optie voor wie een nieuwe badkamer wil.

Kies de kleur goed

Als we de tegels schilderen, moeten we nadenken over de kleuren die we gaan kiezen, aangezien we een breed assortiment tot onze beschikking hebben. Een van de meest gewilde tinten is precies wit Deze kleur brengt veel licht in alles en laat de smalste en kleinste badkamers veel groter lijken.

Als je kleur wilt geven aan je badkamer, kun je ook kiezen voor tonen zoals turquoise, oranje of rood Als de tonen erg intens zijn, kun je een deel met deze kleur schilderen en nog een in witte tinten. Op deze manier geniet je van de kleuren zonder verzadigd te raken, want er zijn badkamers met tegels op alle muren.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen tussen tinten die dekkend zijn en tinten die een glanzende afwerking hebben. Degenen met een glanzende afwerking geven meer licht aan de omgeving, maar degenen met een matte afwerking gaan ver en hebben een vintage tintje dat heel interessant kan zijn.

Een idee dat we erg leuk vinden, bestaat uit het schilderen van de tegels in twee tinten, het schilderen van een vierkant in de ene kleur en een ander in een andere toon, waarbij beide worden afgewisseld. Met dit soort schilderspellen kan de badkamer de meest originele plek in het hele huis worden.

Bereid de tegels en het gebied voor

Als we gaan schilderen, is het eerste wat je moet doen de tegels controleren en voorbereiden Ze moeten worden schoongemaakt en alle vlekken en vocht moeten worden verwijderd. Als we tegels vinden met scheuren, moeten deze ook worden opgevuld zodat het oppervlak bij het schilderen glad is. De tegels moeten schoon en droog zijn om de verf aan te brengen. We moeten ook een speciale verf voor tegels kopen, aangezien deze niet werkt met normale verf voor muren. Sommige verven zijn ook schimmelwerend, iets heel belangrijks in de badkamer.

Een andere stap die we moeten nemen is het gebied bedekken met textiel of plastic om het niet te bevlekken met verfdruppels. De randen moeten worden gemaakt met afplaktape en de sleutels tegen licht of het deurkozijn beschermen met deze tape, die na het schilderen wordt verwijderd voordat de verf opdroogt om scheuren te voorkomen.

Begin met schilderen

Alleen het gedeelte waar we de tegels zorgvuldig hebben geverfd, is overgebleven. We moeten onszelf beschermen om te voorkomen dat we verf in onze ogen krijgen en de ruimte ventileren. Het kan worden geverfd met rollers en ook met kwasten in gebieden zoals hoeken. Aan de andere kant is een goede manier om de tegels te schilderen met spray Spuitverf is snel aan te brengen en laat een veel uniformere kleur achter dan wanneer we penselen gebruiken, maar je moet wel een beetje van de praktijk om te voorkomen dat u te veel verf op bepaalde gebieden aanbrengt.

We moeten de afplaktape voorzichtig verwijderen om de verf niet te beschadigen. Ten slotte moet dit gebied goed drogen voordat u de badkamer gebruikt, omdat vocht de verf kan bederven als deze niet goed is opgedroogd. Voordat we het laten drogen, moeten we alle hoeken goed bekijken om te zien of we wat retouches moeten aanbrengen. En nu kunnen we genieten van onze nieuwe tegels in de badkamer.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: