Decoratie-ideeën

Ontdek de voordelen en toepassingen van microcement

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We hebben momenteel een grote hoeveelheid materialen die perfect zijn voor in huis. Microcement is een vrij modern en recent materiaal dat echter al in veel huizen wordt gebruikt vanwege de geweldige functionaliteit en voordelen.

Het microcement is een prachtig materiaal dat zowel op vloeren als wanden kan worden gebruikt. Het heeft een geweldige kwaliteit en een geweldige afwerking die ook verschillende tinten kan hebben. Laten we eens kijken wat dit microcement is en hoe we het thuis kunnen gebruiken.

Wat is microcement

Microcement heeft een cementbasis maar levert hoge prestaties, omdat het wordt gemengd met andere stoffen zoals polymeren, vezels, beluchters, versnellers en ultrafijne toeslagstoffen Dit alles maakt het textuur van dit materiaal zo zacht en van zo'n kwaliteit. Microcement wordt gebruikt als oppervlaktecoating en kan dus zowel op muren als vloeren, in een zwembad of in inloopdouches worden aangebracht.

Voordelen van microcement

Microcement biedt ons het grote voordeel dat we ruimtes kunnen renoveren zonder de vorige oppervlakken te hoeven verwijderen, aangezien het zich aanpast aan alle soorten materialen Op deze manier kunnen we het krijgen goedkoper om een vloer of een muur te bedekken met microcement dan om het te doen met andere materialen waarmee we zullen moeten verwijderen wat we hebben, zoals tegels of hout.

Dit microcement is ook een materiaal dat perfect bestand is tegen vocht zonder te bederven. Daarom kan het buiten en ook in badkamers worden gebruikt om inloopdouches te creëren. Het is een zeer resistent materiaal dat ons een lange levensduur biedt.

Dit cement kan ook gemengd worden met allerlei pigmenten Hoewel we het vaak in grijstinten zien omdat het een basistint is die overal bij past, is het gemakkelijk om allemaal pigmenten toe te voegen soorten. Dit geeft ons veel speelruimte bij het creëren van de oppervlakken, omdat we ons niet hoeven te beperken tot bepaalde tinten.

Dit materiaal gaat ook alleen een paar millimeter omhoog boven het bestaande oppervlak, dus we hoeven geen tegels of wat dan ook te verwijderen en het niveau gaat niet omhoog veel. Dit maakt hem ideaal om elke ruimte te kunnen bedekken zonder dat er een groot verschil is.

Microcement in badkamers

Badkamers kunnen perfecte ruimtes zijn om het prachtige microcement aan te brengen. Zoals we al zeiden, is het een materiaal dat zuinig is en dat kan worden gebruikt op vochtige plaatsen Het is zeer goed bestand tegen water en heeft ook de eigenschap dat het antislip is. Dit maakt het een perfect materiaal voor gebruik in de badkamer, aangezien het zelfs kan worden gebruikt om een inloopdouche te creëren die zeer comfortabel is voor het hele gezin. Omdat het zeer resistent is en bestand is tegen vocht, kan de hele vloer doorlopend met dit materiaal worden gemaakt.

Microcement voor buiten

Het feit dat het een resistent materiaal is dat bestand is tegen hitte en ook vochtigheid, betekent dat het perfect buiten kan worden gebruikt. Zo is het mogelijk om het terrasgebied te bedekken om het een moderner en verfijnder tintje te geven.Er zijn ook veel mensen die dit materiaal gebruiken voor zwembaden, zowel voor de bekleding van het zwembad zelf als voor het gebied eromheen, vanwege de antislipeigenschappen die het veiliger maken.

Microcement op de vloeren

Misschien hebben we een vloer in ons huis die we volledig willen renoveren, wat een veel innovatiever tintje geeft. Welnu, microcement kan ons veel helpen. Het is perfect om over oude vloeren te leggen zonder de vorige te hoeven verwijderen en zonder een verhoging van de vloer te veroorzaken. Omdat het antislip is, wordt het aanbevolen op plaatsen zoals de keuken, omdat het ons veel meer veiligheid geeft om uitglijden te voorkomen in het geval van vallende vloeistoffen. Om dezelfde reden is het perfect als er kinderen of huisdieren in huis zijn, omdat het beter bestand is tegen vuil. Het is gemakkelijk te onderhouden en gemakkelijk schoon te maken omdat het niet poreus is, daarom is het zo functioneel.En als we die karakteristieke grijze kleur van cement niet mooi vinden, kunnen we altijd wat pigment aan het mengsel toevoegen om een mooie tint voor de vloer te krijgen.

Microcement op muren

Microcement wordt veel vaker op vloeren gebruikt. Het kan echter ook een goed materiaal zijn om oude muren een gladde, hoogwaardige afwerking te geven. Omdat het een grote weerstand heeft, zullen we muren hebben die lang meegaan. Door de grote veelzijdigheid van het materiaal kunnen we het praktisch in al onze woningen toepassen. Dus als we een ruimte willen renoveren en we hebben een beperkt budget, kunnen we altijd dit microcement krijgen, dat gemakkelijk aan te brengen is en jarenlang probleemloos meegaat.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: