Decoratie-ideeën

Versier het huis in de prachtige bordeauxrode tint

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De bordeauxrode kleur is een zeer donkere tint rood. De naam komt van de donkere kleur van een van de wijnen uit de Franse regio Bourgondië, een toon die tegenwoordig wordt geassocieerd met dit type kleur. Soms wordt deze kleur ook wijnkleur of granaattint genoemd, hoewel het duidelijk is dat hij zelfs iets donkerder is dan de gebruikelijke granaatkleur.

Vandaag gaan we zien hoe je ruimtes kunt decoreren met de bordeauxrode tint, een kleur die intens en elegant is, maar die niet bepaald gemakkelijk toe te voegen is aan een kamer. Deze kleur kan je huis een veel interessantere plek maken.Leer hoe je het thuis kunt toevoegen en combineren.

Decoreren met donkere tinten

De waarheid is dat het gemakkelijkst is om te decoreren in neutrale en lichte tinten zoals beige, wit en lichtgrijs. Maar er zijn mensen die besluiten risico's te nemen om een andere en speciale decoratie te krijgen die de aandacht trekt. Donkere tinten worden om verschillende redenen in kleine hoeveelheden gebruikt. Een daarvan is dat ze ons veel eerder vermoeien vanwege hun intensiteit, dus als we grote ruimtes innemen, zullen ze ons nog sneller vermoeien. Bovendien ha alt een donkere kleur, zoals bordeauxrood, veel licht uit de omgeving, dus we moeten voorzichtig zijn bij het toevoegen ervan, aangezien we licht uit ons huis kunnen verwijderen.

Bourgondië op de muren

Hoewel het waar is dat lichte tinten vaak op de muren worden gebruikt en dat er een neiging is naar wit, kan de bordeauxrode kleur ook op een muur worden gebruiktWe raden aan om ze niet allemaal in deze toon te schilderen vanwege wat we hebben gezegd, want zelfs als we grote ramen hebben, kan de kamer erg donker worden als we alleen de bordeauxrode kleur op de muren gebruiken. Bij de anderen is het beter om wittinten tegen te gaan. Deze kleur is ook intens, dus het zal de aandacht trekken. Daarom moeten we het op een hoofdmuur gebruiken of dat is de muur waarop we onze aandacht willen richten. Als we andere elementen aan de muren willen toevoegen, zijn lichte tinten onze bondgenoten, met witte schilderijen of een bank in lichtbeige tinten.

Meubels in bordeauxrode kleur

Een andere mogelijkheid om een beetje van deze kleur in onze woonomgevingen te hebben, is door een meubel in een bordeauxrode kleur te schilderen Als je een oud meubelstuk hebt dat je wilt volledig renoveren, dit kan een geweldige kans zijn. Je hoeft alleen maar het meubilair klaar te maken en een bordeauxrode verf te kopen om het een handje te helpen.Dit meubel zal boven de andere uitsteken en een grote persoonlijkheid aan de ruimte geven. Als we hem ook nog eens in een ruimte zetten waarin wittinten de boventoon voeren, dan komt hij nog beter tot zijn recht, want dan v alt hij nog meer op.

Textiel voor thuis

Er is een manier om ruimtes op een eenvoudige manier en met weinig details te renoveren. We verwijzen naar het gebruik van textiel, dat aan elk deel van het huis kan worden toegevoegd om de kamers aan te kleden. Van gordijnen tot kussens, handdoeken, lakens of vloerkleden, textiel is een belangrijk onderdeel van de decoratie van ons huis. Dit textiel kan worden gebruikt om het dat verfijnde tintje te geven met de bordeauxrode kleur. Voeg wat simpele kussens toe op je bank in lichte tinten, beddengoed in de slaapkamer of wat handdoeken in de badkamer.

Elegante keukens in deze kleur

Als je eraan denkt je keuken te renoveren, kun je altijd een aanrechtblad of deuren toevoegen in deze interessante bordeauxrode kleur. Het is een kleur die een elegante toets geeft, maar die niet mag worden misbruikt, dus witte tinten worden aanbevolen op het aanrechtblad of op de muren als de kastdeuren donker van kleur zijn. Je hebt een keuken die ongewoon en echt chique is.

Een bordeauxrode badkamer

Er zijn kamers waarin bijna altijd witte tinten of heel gewone kleuren worden gebruikt, zoals blauw of groen in de badkamers. We moeten erkennen dat de bordeauxrode kleur niet erg populair is als het gaat om decoratie, maar juist daarom is het een kleur die ons veel speling kan geven als het gaat om het creëren van originele ruimtes. Als we onze badkamer een bordeauxrood tintje willen geven, kunnen we altijd de gemakkelijke manier gebruiken, namelijk door textiel of een douchegordijn in deze kleur toe te voegen.Als we de toon echt leuk vinden, is een manier om hem permanent toe te voegen, hem op de badkamertegels te plaatsen. Verfijning is gegarandeerd in dit type badkamer met deze kleur.

Hoe de bordeauxrode tint te combineren

Deze kleur kan een complicatie zijn vanwege de intensiteit en omdat het een donkere toon is. Om te voorkomen dat je met slecht verlichte ruimtes blijft zitten, is het raadzaam te combineren met andere lichtere kleuren, zoals gebroken wit, heel lichtbeige of lichtgrijs. Deze tonen kunnen perfecte bondgenoten zijn om de bordeauxrode toon te benadrukken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: