Decoratie-ideeën

Denk je dat Zen-decoratie alleen neutrale kleuren heeft?

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Een kenmerk van traditionele zen-ruimtes is dat ze de neiging hebben om te worden gedomineerd door neutrale en aardse kleuren, vooral beige en bruin. Meer eigentijdse zen-stijlen kunnen neigen naar zwart-witte kleurenschema's. Omdat zen draait om ontspanning, overheersen vaak zachte tonen van neutrale kleuren.

Zen maakt ook gebruik van natuurlijke texturen zoals rotstuinen of natuurlijk bamboe, met zachte, neutrale kleuren. Maar wat als je van rustgevende zen-gevoeligheid en gedurfde kleuren houdt? Het blijkt dat de twee heel goed in elkaar kunnen grijpen. Bekijk hieronder hoe je kunt werken met de kleurrijke zen-trend.

Natuurlijke texturen met veel kleur

Zoals hierboven vermeld, draait zen helemaal om natuurlijke texturen, wat betekent dat het kleurenschema de neiging heeft om over te gaan in neutrale tinten. U kunt echter met natuurlijke texturen werken en de kleur intens houden. Blauw koraal is een voorbeeld van een natuurlijke textuur met een verzadigde kleur. Je kunt het combineren met gedurfde roze bloemen of andere traditionele zen-elementen in een gedurfdere toon.

Wanneer je kleurrijke elementen als deze in je ruimte verwerkt, kun je die kleuren in de rest van de ruimte als accenten gebruiken. Wanneer u kleurrijke elementen in uw ruimte verwerkt, kunt u de kleuren die u mooi vindt als accenten gebruiken. Wil je bijvoorbeeld koraalblauw erbij, dan kun je dat combineren met blauwe kussens.

Groen ik hou van jou groen

Groen kan ook een goede kleur zijn voor de zen-stijl. Omdat zen een heel natuurlijke uitstraling heeft, betekent dit dat er een gemakkelijke manier is om kleur in je ruimte te brengen: gebruik tinten van natuurlijk groen. Groen houdt een natuurlijk gevoel in de kamer en je kunt het aanpassen aan de textuur van het hout en grote planten toevoegen.

Een ander idee is om wandkleden toe te voegen met natuurlijke zen-elementen zoals rotsen en foto's van stranden om de dingen natuurlijk en zen te houden. Zoek naar elementen die gemoedsrust brengen in alles wat je wilt decoreren.

Subtiele kleuren in accenten

Een andere manier om kleur in een zen-ruimte te verwerken, is door subtiele kleuraccenten te gebruiken. Hierdoor kun je wat kleur toevoegen aan de ruimte, maar omdat de kleuren subtiel zijn, fungeren ze als een meer ingetogen element tegen de neutrale kleuren van de rest van de ruimte.u kunt bijvoorbeeld witte muren en houtstructuren maken die samen een neutraal kleurenschema vormen.

Het toevoegen van een donkerdere, gedempte gele deken voegt echter een diepe kleurverzadiging toe aan de ruimte. Toch domineert dit element de ruimte niet en ziet het er overdreven stimulerend uit. De kamer zal nog steeds erg ontspannend zijn met een rustiger gevoel.

Kleine stukjes met accentkleuren

Dit wil niet zeggen dat je accentkleuren volledig moet vermijden. U kunt hetzelfde idee van de accentkleur gebruiken, maar naar helderdere tinten gaan. je kunt bijvoorbeeld een kleine felrode worp gebruiken die een heel subtiele kleuraccent toevoegt aan een heldere, neutrale zen-ruimte.

Rood kan ook diepte en dimensie aan een ruimte geven.Lichtere neutrale ruimtes lopen het risico plat te lijken. Maar door een beetje kleur toe te voegen, voorkom je dit en breng je de kamer tot leven. De natuurlijke en klassieke elementen creëren een ontspannende zen-sfeer.

Combineer kamerstijlen

Een ander idee om een kleurrijke zen-ruimte te creëren, is door twee soorten kamerstijlen met elkaar te combineren. Een slaapkamer kan zen-elementen combineren met een industriële stijl. Zen-stukken zoals verf zorgen ervoor dat de ruimte er natuurlijk en ontspannend uitziet, maar verf doet ook goed werk door roodachtige tinten van industriële baksteen op te nemen in de Zen-look, bijvoorbeeld.

Zen-elementen kunnen met bijna elk type stijl worden gecombineerd. Het kan bijvoorbeeld een boho-look hebben met artistieke afbeeldingen van de Boeddha eromheen. Met dit idee kun je spelen en stijlen mixen en matchen tot je een look hebt die uniek is voor jou.

Zoals je hebt gezien om een zen-stijl in een kamer te hebben, is het niet nodig om je alleen te concentreren op neutrale kleuren en weinig anders. De zen-stijl kan altijd in veel manieren en wanneer de creaties die je in je huis maakt te maken hebben met natuurlijke elementen en texturen, de kleuren van de natuur (zoals groen, koraalblauw, hemelsblauw, etc.) maar bovenal, dat heeft te maken met je rust en harmonie. Je moet het gevoel hebben dat je huis je toevluchtsoord is en daarom voel je je altijd beschermd als je daar bent. Dit wordt vooral bereikt dankzij de ontspannende decoratie, dus Zen-decoratie is ongetwijfeld een decoratieve stijl die geschikt is voor elk huis. Weet jij al welke kleuren je moet gebruiken in je zen decoratie?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: