Decoratie-ideeën

Voor- en nadelen van laminaatvloeren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het is moeilijk voor te stellen dat een huis gezellig is zonder de warmte van houten vloeren. De beste manier om snel een nieuwe vloer onder uw voeten te krijgen, is door een zwevende installatiemethode te gebruiken. Er zijn geen zware werkzaamheden nodig en de resultaten zijn geweldig. Laminaatvloeren zijn een soort installatie op de grond, het wordt gedaan met houten vloeren en er worden geen spijkers gebruikt.

In plaats van de planken aan elkaar te spijkeren, worden de planken aan elkaar bevestigd door ze samen te voegen of te lijmen en, belangrijker nog, de vloer is niet aan de ondergrond bevestigd. Houten vloerplanken kunnen snel over elk materiaal worden gelegd: multiplex, beton, vinylplaten of keramische tegels.Samengestelde houten vloeren zijn het beste houten vloermateriaal dat beschikbaar is. Lagen houtfineer verlijmd op lagen multiplex zijn zeer stabiel en lijken op massieve vloeren.

Jarenlang werden vloerbedekkingen op ondergronden bevestigd. Porseleinen en keramische tegels moeten worden onderlegd en hardhouten vloeren moeten op de ondervloer worden genageld. Naarmate doe-het-zelf-installaties aan populariteit wonnen, moesten er nieuwe methoden worden ontwikkeld om het hele proces eenvoudiger en minder complex te maken. Vloeren kan eindelijk worden verlost van automatische spijkermachines en handmatig spijkeren.

Het is belangrijk om de voor- en nadelen van laminaatvloeren en -vloeren te overwegen voordat je nieuwe vloeren installeert. Aangezien laminaatvloeren zijn ontworpen om lang mee te gaan, moet u de juiste keuze maken voor een bepaalde toepassing.Dit samengestelde vloerproduct, gemaakt met een verscheidenheid aan houtsoorten, is populair omdat het eenvoudig te installeren en goedkoper is dan traditionele hardhouten vloeren. Het heeft echter enkele nadelen die u misschien wilt weten voordat u de stap neemt om laminaatvloeren in uw huis te gebruiken.

Voordelen van laminaatvloeren

 • Laminaatvloeren kunnen worden gebruikt op een ondergrond die niet helemaal vlak is
 • Het is goedkoper dan massief houten vloeren
 • Je kunt het op verschillende plaatsen gebruiken, zoals in een kelder
 • Dit materiaal past zich aan veranderingen in de kamer aan, zoals vochtigheid en temperatuur
 • Geen speciaal gereedschap nodig
 • Installatie is eenvoudig
 • Een ruimte wordt snel bijgewerkt zonder al te veel werk te hoeven doen

Daarnaast zijn zwevende vloeren ook makkelijk voor mensen die het thuis zelf willen doen, want er is geen basiskennis voor nodig, je moet het materiaal alleen wel goed laten snijden. Mensen met Basic DIY skills kunnen met succes een zwevende vloer installeren in een eenvoudige kamer, of ze kunnen een technicus inhuren om je te helpen met de installatie.

Bovendien is de installatie vaak goedkoper en milieuvriendelijker, omdat er minder hout voor nodig is. Sommige bedrijven zoeken specifiek naar gecertificeerde milieuvriendelijke componenten die ook gerecyclede materialen bevatten.

Nadelen

 • Vloer die op die manier wordt gelegd, is dunner en minder stevig dan de vaste vloer die over het algemeen gelijmd wordt gebruikt
 • Heeft vaak een lagere inruilwaarde dan andere traditionele spijkervloeren
 • Laminaatvloeren kunnen niet worden geschuurd en gepolijst zoals massieve vloeren
 • De meest extreme en frequente veranderingen in luchtvochtigheid en temperatuur kunnen ervoor zorgen dat de grond uitzet en samentrekt en na verloop van tijd uiteindelijk beschadigd raakt.

Ook kunnen mensen bij het lopen op de zwevende vloeren enige buiging onder hun voeten opmerken. Dit is normaal vanwege het luchtbed en kan de vloer comfortabeler maken voor mensen met been- en rugklachten. Het is echter ook een serieuze zwendel, omdat dezelfde flexibiliteit bijdraagt aan een snellere vloerslijtage. In omgevingen waar de temperatuur vaak verandert of de luchtvochtigheid hoog is, is een zwevende vloer niet de beste optie, omdat deze kromtrekken, putjes en schimmel kan ontwikkelen.

Een ander nadeel van de zwevende vloer is dat deze vloer niet schuurbaar is. Het is ontworpen met een verzegelde afwerking.Als de vloer eenmaal begint af te breken of tekenen van slijtage vertoont (zoals wanneer er bijvoorbeeld een rolstoel overheen rolt), kan deze niet meer worden geverfd; Moet worden vervangen. Ook heeft de vloer een speciale vochtbeschermingslaag nodig om hem tegen vocht te beschermen, wat soms de installatiekosten kan verhogen; Als u laminaatvloeren prijst, vergeet dan niet om de kosten van het vochtscherm mee te nemen.

Het is jouw beslissing

Als je de voor- en nadelen van laminaatvloeren afweegt, moet je ook onthouden dat hoewel je deze vloer gemakkelijk zelf kunt leggen, niet iedereen het kan. Als een kamer een onhandige vorm heeft, niet vierkant is of vreemde afmetingen heeft, kan het leggen van een vloer al snel een nachtmerrie worden. Je kunt veel grond verspillen voordat je weet wat er gebeurt.Daarom is het een goed idee om vooraf een vloerexpert te raadplegen om te zien of er verborgen problemen zijn in een kamer waar je laminaatvloeren wilt leggen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: