Spaces

Hoe u uw huis efficiënt kunt houden in de zomer

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

In de zomer, net als in de winter kan de elektriciteitsrekening omhoogschieten door airconditioning of ventilatoren. Iedereen is op zoek naar de beste manier om koel te zijn en vooral hoge temperaturen te weerstaan wanneer het openen van de ramen of het neerlaten van de jaloezieën niet voldoende is. Daarom is het zo belangrijk om je huis in de zomer efficiënt te houden.

Als jij een van de mensen bent die normaal gesproken de hele zomer de lucht aan heeft, kun je dingen doen zodat je rekeningen niet omhoogschieten Je hoeft alleen de volgende tips te volgen.

Houd je airconditioning in goede staat

Als u een oude of slechte airconditioner heeft, zal deze waarschijnlijk veel meer verbruiken dan u verwacht wanneer uw elektriciteitsrekening binnenkomt. Praat met een professional om ernaar te kijken en het functioneel te optimaliseren. Naast het schoonmaken van het apparaat, is het noodzakelijk om het te kalibreren en ervoor te zorgen dat het ventilatiesysteem, de trays, spoelen of aansluitingen in goede staat zijn.

Onthoud ook dat het belangrijk is om het filter regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat stof of vuil dat zich ophoopt geen probleem is en niet onnodig verslijt.
Zodra de inspectie is voltooid en nieuwe filters gaan aan, kunt u uw airconditioningsysteem verder optimaliseren door de thermostaat in te stellen op het seizoen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om de temperatuur aan te passen aan het weer, doe dat niet.Als u dat doet, verbruikt u eigenlijk meer energie en kan het uw rekeningen verhogen. In plaats daarvan raden experts aan om het systeem elk seizoen op een beheersbare temperatuur te zetten en vervolgens op automatisch te laten staan.

Laat je huis goed afsluiten

U bent misschien gewend te horen dat luchtlekken in ramen en deuren ertoe kunnen leiden dat u meer geld uitgeeft aan uw elektriciteitsrekening, en dit geldt zowel in de zomer als in de winter. Hoewel deze manoeuvre helpt om warme lucht in huis te houden, helpt het ook om koele lucht te houden waar hij thuishoort. De realiteit is dat als alle koele lucht uit je huis ontsnapt, je airconditioningsysteem veel harder moet werken. Als de koude lucht echter in de kamers blijft, kan uw apparaat eerder worden uitgeschakeld en geld en energie besparen.

Laat u idealiter door een professional helpen bij het opsporen van gebieden waar luchtlekken in uw huis zijn. Als u dit niveau van toewijding echter nog niet wilt aangaan, kunt u een deel van dit werk zelf doen.Je moet er gewoon voor zorgen dat je huis goed geïsoleerd is en stopverf of andere elementen gebruiken om zowel deuren als ramen af te dichten.

Investeer in een goede plafondventilator

Ook al klinkt het eenvoudig, een van de gemakkelijkste manieren om koel te blijven in de zomer, is door te investeren in een hoogwaardige plafondventilator. Hoewel plafondventilatoren de lucht niet direct koelen, werken ze goed samen met je airconditioner door koude lucht sneller te laten circuleren.

Door plafondventilatoren te gebruiken, kun je je thermostaat tot vier graden hoger instellen, wat je helpt geld te besparen. De sleutel om een plafondventilator te helpen zijn werk te doen, is letten op de richting waarin de lucht stroomt.

De meeste ventilatoren hebben een instelling "met de klok mee" en "tegen de klok in".In de zomer is het beter voor je ventilatorbladen om tegen de klok in te werken. Zo duwen ze koude lucht naar je toe. De truc om te bepalen of de ventilator correct is ingesteld, is door simpelweg onder de ventilator te gaan terwijl deze aan staat en te kijken of je een koel briesje voelt. Als u dat doet, is het correct ingesteld. Anders hoef je alleen maar een ladder te pakken en de instellingen te wijzigen.

Pas op voor hete lichten

Wist je dat bijna 15% van de elektriciteit die je verbruikt afkomstig is van lampen die niet energiezuinig zijn? De rest wordt warmte. Gelukkig kun je deze percentages tegengaan door nieuwe, energiezuinige lampen te gebruiken, die koeler blijven. Ook helpt het uitschakelen van alle lichten die u niet gebruikt om het ontstaan van overtollige warmte te voorkomen.

Net als verlichting kan ook de elektronica in je huis overtollige warmte-energie opwekken. Apparaten als je wasmachine, vaatwasser en oven zijn de grootste boosdoeners. U kunt een gokje wagen door te investeren in gecertificeerde en energiezuinige modellen van deze producten. De beste manier om energie te besparen, is echter om deze apparaten op de heetste dagen niet te gebruiken. Wacht tot het weer wat afkoelt (bijvoorbeeld 's nachts) om de was te doen en zoek naar alternatieve kookmethodes, zoals grillen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: