Spaces

Hoe versier je een loft met een laag plafond?

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het creëren van extra leefruimte op de zolder kan een geweldige manier zijn om het meeste uit de vierkante meters van je huis te halen. Maar om het meeste uit je nieuwe ruimte te halen, zul je een aantal uitdagingen moeten aangaan die specifiek zijn voor zolders, van schuine plafonds en onhandige indelingen tot slecht verlichte ramen en moeilijk aan te kleden ramen.

Hier vindt u hulp voor enkele van de meest voorkomende dilemma's bij het decoreren van dakkapellen. Als je dacht dat je zolder er vanaf nu niet meer van zou weten te profiteren, kun je een extra ruimte hebben waar je verliefd op zult worden Want zelfs als het een laag plafond heeft, kan het een heel speciale ruimte.

Evalueer de ruimte

Meet alle beschikbare hoeken op de zolderruimte zonder ook maar een centimeter over te laten. Vooral als het hok klein is en lage plafonds heeft, zijn er veel manieren om ermee te werken. Neem je maten mee naar je belangrijkste leefruimte en vergelijk enkele cijfers met de meubels daar om je een idee te geven van wat zou kunnen passen.

Is er ruimte voor een bed of moet ik gewoon een bank nemen? Past een lage plank onder het raam, of zoek je een oplossing op maat? Laat je creativiteit de vrije loop om tot goede resultaten te komen op zolder.

Vind de beste stijl voor je zolder

Als je eenmaal de ruimte hebt geëvalueerd en weet hoe je de ruimte op je zolder wilt benutten, zelfs als deze lage plafonds heeft, moet je nadenken over de stijl.Als het bijvoorbeeld vanwege lage plafonds geen oefenruimte kan zijn, kun je er een rustruimte van maken.

Je zou bijvoorbeeld een bed voor een slaapkamer of een slaapbank kunnen plaatsen om ontspanning te vinden. Gebruik neutrale tinten of pasteltinten om rust te vinden. Als je de muren en het plafond in witte of lichte kleuren schildert, vergroot je de ruimte, iets wat essentieel is om een goed ruimtelijk gevoel.

Inclusief opbergruimte en een bed

Een kleine comfortabele hoek voor het bed wordt nog functioneler als je planken aan het hoofdeinde en een opbergruimte aan het voeteneind of onder het bed toevoegt. Bedden voor oudere kinderen en volwassenen kunnen het beste onder het hoogste deel van lage plafonds worden geplaatst.

Maximaliseer ruimte en licht met wit

Zelfs als je normaal gesproken het gebruik van puur wit op het plafond, de muren en de vloeren vermijdt, kan het in een loft precies zijn wat je nodig hebt om de ruimte te openen.Bovenkamers krijgen minder voetverkeer en minder vuil, omdat ze verder van de ingang van het huis liggen, dus het is niet zo moeilijk om de witte vloeren van een loft schoon te houden, zoals je zou denken. Omringd zijn door wit is alsof je in een grote pluizige wolk zit heel anders dan het stereotype, vaak bekend als de donkere zolder.

De vloer verven

Om de vloer te schilderen, moet je er rekening mee houden dat de plafonds laag zijn en dus proberen het te laten lijken alsof ze hoger zijn dankzij de kleur. Of je nu kiest voor een witte of een lichtere tint, geverfde vloeren kunnen een slimme keuze zijn op zolder: ze reflecteren meer licht dan gewoon hout. Verf kan een geweldige afwerking hebben voor goedkopere houten vloeren overspuiten, een grote hulp bij het verkrijgen van een goed resultaat voor minder geld.

Haal het meeste uit lagere plafonds

Lage rekken, kasten en bureaus kunnen allemaal op de juiste manier worden samengesteld om de opbergoplossing te creëren die aan je behoeften voldoet. Grote winkelketens zoals Ikea kunnen een geweldige bron zijn voor het vinden van bijna op maat gemaakte modulaire stukken die bij je ruimte en budget passen.

Aangepaste opslag op basis van beschikbare ruimte

Een muur vol met op maat gemaakte kasten en andere opbergers is goud waard als het om je inrichting gaat. Als je van plan bent om je zolder te gebruiken als ouderslaapkamer of een andere veelgebruikte ruimte, overweeg dan om te sparen voor op maat gemaakte kasten of kasten; het zal de kosten waard zijn, want het gaat een leven lang mee en bovendien heb je alle spullen in huis goed georganiseerd en altijd bij de hand.

Gebruik lage meubels

Aangezien de plafonds laag zijn, kunnen de meubels die je gebruikt beter ook lage meubels zijn. Je kunt een salontafel met daaromheen kussens op de vloer zetten om een comfortabele zithoek te creëren: op de vloer zitten zal het plafond hoger doen lijken, zelfs als het laag is. Lage zitbanken Ze werken ook goed in uw loft veel beter dan bedden van normale hoogte of hogere banken.

Weet je al hoe je je zolder moet gebruiken en er een perfecte plek van kunt maken?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: