Decoratie-ideeën

Ontdek hoe behang op de muren wordt geplaatst

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De behangkoorts komt bij ons thuis en er zijn veel mensen die hun muren willen versieren met dit element dat weer in de mode is geraakt. Behang is een soort speciaal papier dat meerdere patronen biedt en kan worden geplakt op gladde oppervlakken, van muren tot meubels, om ze te versieren.

Laten we eens kijken hoe je het behang op de muren kunt plaatsen, aangezien het op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijkt, maar de waarheid is dat het veel precisie vereist om het te maken passen goed. Als je erover denkt om het behang zelf te gaan plaatsen, moet je eerst nadenken over alles wat je moet doen om het resultaat goed te maken.

Bereken hoeveel papier je nodig hebt

behang wordt verkocht op rollen die meestal 10 meter lang en 53 centimeter breed zijn. Hiermee rekening houdend, moet je de muren opmeten om te weten hoeveel rollen er nodig zijn, altijd kopen zodat we wat papier over hebben voor het geval we fouten hebben. Bij het kopen van het papier moeten we ervoor zorgen dat ze dezelfde code hebben, aangezien er ontwerpen zijn die hetzelfde zijn maar in een bepaalde kleur verschillen en we in de war kunnen raken, maar als ze dezelfde code hebben, is het hetzelfde papier.

Momenteel verschillende soorten behang worden verkocht De meest voorkomende is normaal papier, dat als papier niet bestand is tegen vocht en ook niet kan worden schoongemaakt of zou bederven. Als we een duurzamer papier willen, hebben we vinyl, dat een beschermende vinyllaag heeft, waardoor het papier kan worden gereinigd als er vlekken verschijnen zonder het te bederven.Aan de andere kant is er papier op textielbasis dat een vinyllaag heeft en ook een grote weerstand biedt.

Welk materiaal hebben we nodig

Om het behang op te hangen hebben we een speciale lijm voor dit type papier nodig, wat meestal de universele lijm in poedervorm is. Meng en verkrijg een lijm zonder klontjes. Je moet het tien minuten laten rusten voordat je het aanbrengt. Er is ook een ander soort lijm voor papier dat bijvoorbeeld van textiel is gemaakt. Op de markt kun je zelfs de kant-en-klare lijm kopen en tegenwoordig zijn er behangsoorten die al lijm op de achterkant hebben om te voorkomen dat de lijm er doorheen gaat.

Andere items moeten ook worden gekocht, zoals de snijplotter om overtollig papier te snijden, een spatel, een borstel, een glad oppervlak om het papier voor te bereiden, vodden en een spons, een potlood, liniaal en winkelhaak en een ladder om de hoogste plekken op de muren te bereiken.

Maak de muren klaar

Veel muren hebben geen volledig glad oppervlak Als het oud is, kan het nog steeds dat gotelé-effect hebben dat niet meer wordt gedragen, dus het kan worden bekrast of bedekt bovenaan. Als de muur behangen is, wordt het papier verwijderd en worden de resten verwijderd met een product om deze papieren te verwijderen. Als de muur glad is, hoeven we alleen maar te controleren of deze in goede staat verkeert, voor het geval er scheuren zijn die moeten worden bedekt met reparatieplamuur. Het moet worden schoongemaakt en laten drogen en we zullen het klaar hebben staan.

Te volgen stappen

Het eerste wat je moet doen is de muur en het behang een beetje lijmen zodat het gemakkelijk te plakken is. Begin bij een hoek en bovenaan en let er goed op dat het recht gaat. Daarvoor kun je vooraf en met een potlood enkele lijnen markeren om te zien waar je heen moet.Er moet een kleine marge op en neer worden gelaten, zodat er geen overmaat is en het papier kan worden bijgesneden totdat het perfect is. Hetzelfde gebeurt aan de randen van deuren en ramen. Het wordt gesneden met een nieuwe snijder en heel voorzichtig om rechtdoor te gaan.

Bij het aanbrengen van het papier moet je voor de helft lijmen en over de kwast en de spatel gaan om te voorkomen dat er luchtbellen of vouwen in het papier achterblijven. Het moet helemaal glad zijn. Als we het hebben, nemen we nog een strip om hetzelfde te doen. Er moet veel lijm op de voegen worden aangebracht om te voorkomen dat ze na verloop van tijd losraken, en het is ook belangrijk om nooit het ene papier op het andere te laten overlappen, maar er vlak naast te plakken. Als ze tekeningen hebben, moeten we ze perfect laten matchen. In wezen is het essentieel om het papier met veel geduld en zorg beetje bij beetje te plaatsen, zodat alles perfect is.

Je kunt de joints rollen om alles perfect te maken.Vergeet niet om langs de borstel te gaan, zodat er geen luchtbellen of reliëfs op het papier komen. Als ze achterblijven, kunnen ze niet worden verwijderd en zouden ze het effect van het behang bederven, daarom is het enigszins moeilijk om dit element op de muren te plaatsen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: