Spaces

Hoe maak je een groene ruimte in een kleine patio

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Kleine achtertuinen brengen veel uitdagingen met zich mee. Een van de grootste is het gras laten werken in deze ruimtes. Het simpele feit is dat, met minder ruimte om mee te werken, het gazon zelf onberispelijk moet worden gepland om te passen in de dekruimte, decoratieve accenten en andere veelvoorkomende tuinfuncties. Anders riskeer je een tuin die vol en stressvol lijkt. Gelukkig zijn er enkele ontwerpprincipes die ervoor kunnen zorgen dat een kleine groene ruimte in de achtertuin werkt.

Het plannen van je achtertuin is een van de meest complexe thuisprojecten die je kunt uitvoeren.Het kan weken of maanden duren om te plannen. U kunt ook advies krijgen van experts op het gebied van gazononderhoud over de beste manier om uw kleine gazon groen te houden.

Afhankelijk van wat je besluit te doen, kunnen de prijzen variëren van honderden euro's. Je zou tenslotte naar alles kunnen kijken, van het bouwen van een heel nieuw terras tot het simpelweg installeren van nieuwe landschapsaccenten. Projecten kunnen ook van enkele dagen tot enkele weken lopen. Maar als je je tuin precies goed krijgt, is het de moeite waard.

Geometrie maken

Als je met een kleine groene ruimte in de achtertuin werkt, is een geometrische look de belangrijkste manier om er het beste uit te halen. Een meer geometrisch ontwerp laat een kleiner gazon eruitzien als een eigen designaccent. Anders kan een klein grasveld eruitzien als iets dat in een ruimte is gepropt alleen maar omdat achtertuinen gras zouden moeten hebben.

Een gazon kan er heel elegant uitzien als het is ontworpen om samen te vloeien met de omliggende tuin. De rondingen geven ook extra ruimte voor landschapsaccenten rond de omtrek van het gras. Je kunt creatief zijn met dit idee.

Een andere optie voor een kleine groene ruimte in de achtertuin is om meer ontwerp in gedachten te houden met landschapsaccenten rond het gazon. Sommige tuinen hebben zelfs een verspringend ontwerp, waarbij de verschillende graslagen in een verspringend patroon gaan met stenen steunmuren tussen de lagen.

Als extra opmerking: hoe kleiner het gazon, hoe meer de randen een gevoel van organisatie aan de ruimte moeten geven. Kleine, op gelijke afstand staande struiken of stukken hoog gras langs de randen kunnen bijvoorbeeld aantrekkelijke accenten toevoegen en tegelijkertijd het terrasontwerp er doelgericht en mooi uit laten zien.

Textuur toevoegen

Een ander idee is om het kleinere gazon in evenwicht te brengen met andere texturen en materialen. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om terrassen of stenen looppaden toe te voegen rond kleine stukjes gras en struikgewas. Het gazon zelf kan een accent vormen voor de stijl van het omliggende terras.

Je kunt een afdekking plaatsen die het gazon volledig omsluit, zodat het een gevoel van evenwicht geeft. Een vierkant gazonontwerp geeft de ruimte ook een strakke geometrie. Dergelijke ideeën zijn goed voor kleine ruimtes, omdat u uw bruikbare buitenruimte kunt uitbreiden met een groter terras of terras, terwijl u de hoeveelheid tuin die onderhoud nodig heeft, minimaliseert. Dat maakt het gemakkelijker om uw groene ruimtes onberispelijk te onderhouden, wat belangrijk is in kleine gebieden waar ze een sleutelrol spelen.

Voeg ruimten in je kleine patio samen met groene ruimten

Een ander idee is om multifunctionaliteit te bereiken met je ruimtes. Dit is een gebruikelijke methode om alles uit een ruimte te halen wat je wilt, zelfs als je met minder spullen werkt. Omdat er bijvoorbeeld simpelweg niet veel ruimte is om te werken, past een eethoek buiten direct op het gazon. Het omringen van een gebied met veel planten kan een gezellige eetervaring creëren. U kunt dit idee voor een kleine patio-groene ruimte op verschillende manieren gebruiken. U kunt de kleine ruimte bijvoorbeeld gebruiken voor eenmalig recreatief gebruik, zoals een tennisnet. Langs het gazon kunt u een buitenspeelhuisje voor uw kinderen plaatsen. Of misschien is een kleine zen-tuin precies wat je nodig hebt.

Vergeet niet dat uw gazon uw levensstijl moet weerspiegelen. Als je buiten actiever bent, wil je misschien een meer multifunctioneel ontwerp kiezen dan een decoratief ontwerp.U kunt ook hulp krijgen van professionals op het gebied van gazononderhoud om uw beste tuin te creëren.Door na te denken over hoe u uw tuin wilt voordat u alles voorbereidt, kunt u precies nadenken over hoe u deze gaat gebruiken en dus hoe u uw decoratie wilt hebben. Daarnaast moet u ook het type gras kiezen dat het beste past bij uw budget, uw smaak en interesses en ook bij het verkeer dat het gras in het dagelijks gebruik zal hebben. Als alles klaar is en je eindelijk je gazon op je kleine terras kunt gebruiken, zul je je realiseren dat al het werk en de moeite het waard is geweest.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: