Decoratie-ideeën

Ikea fotolijsten om je huis te versieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We houden er allemaal van om plaatsen en momenten te vereeuwigen zodat we ze later kunnen onthouden. Gelukkige momenten, grappige momenten, plaatsen die we hebben bezocht of die we willen bezoeken, worden motieven die kunnen worden ingelijst om ons huis te versieren.

De Ikea fotolijsten bieden ons de nodige ondersteuning om deze foto's in te lijsten. U zult geen tekort aan opties hebben; U kunt kiezen tussen de warmte van het hout, de glans van het metaal of zachte kleurtonen. Dan hoef je alleen maar een plek te vinden om ze te plaatsen en de manier te kiezen waarop je het wilt doen.

Ikea fotolijsten

Ikea's catalogus met fotolijsten is uitgebreid, dus het zal niet moeilijk voor je zijn om lijsten te vinden die passen bij zowel je praktische als esthetische behoeften. U vindt frames van verschillende afmetingen en met verschillende ontwerpen, waarvan de meest talrijke zijn gemaakt van vezelplaat in natuurlijke kleuren, wit of zwart.

  • Houtkleur De vezelfotolijsten in natuurlijke kleur voegen warmte toe aan de ruimte. Ze zien er fantastisch uit in een Scandinavische stijl, of ze nu aan de muur worden gehangen of op een plank rusten. Je kunt er ook voor kiezen om je foto's met of zonder passe-partout in te lijsten en verschillende diepte-effecten te creëren door te spelen met de positie van het onderwerp.

  • Met een metallic afwerking. Gouden fotolijsten maken al tientallen jaren deel uit van ons huis.Ze zijn favoriet voor het decoreren van ruimtes in klassieke stijl. Degenen met een matte metallic afwerking worden vaak gebruikt om een kunstwand voor een galerij te creëren; terwijl de helderste meestal gereserveerd zijn voor het decoreren van bijzettafels en ladekasten.

  • In kleur. De Ikea-fotolijsten zijn gemaakt van vezelplaat of plastic materialen en nemen voornamelijk twee kleuren aan, zwart en wit. U vindt ze in een grote verscheidenheid aan formaten in zowel enkele als meervoudige versies, waarbij de laatste plaats biedt aan maximaal 8 foto's. De dikte van het frame zal het eindresultaat aanzienlijk beïnvloeden. De dunne lijsten geven een modern tintje aan de muur, terwijl de medium lijsten een meer traditionele toets geven.


Hoe fotolijsten rangschikken?

Is het duidelijk in welke kamer je je foto's wilt plaatsen? De volgende stap om de meest geschikte ondersteuning te kunnen kiezen, zal zijn om te bepalen op welke specifieke plek en op welke manier we deze gaan inrichten. Als galerie aan de muur hangen? Leunend op een reeks planken?

Op een tafel of dressoir

Individueel of in kleine groepen, fotolijsten hebben altijd de oppervlakken van dressoirs, consoles en bijzettafels in onze huizen versierd. Als je ze op deze manier gaat gebruiken, zorg er dan voor dat ze een poot of een muur hebben waarop ze kunnen steunen.

Aan de muur

Nog een van de meest klassieke manieren om foto's in ons huis weer te geven door kleine galerijen aan de muur te maken Heb je een lege muur waarvan je niet weet hoe je deze moet decoreren? Een galerij kan zijn wat je nodig hebt om het met leven te vullen.Al is het niet nodig om hiervoor een hele lege muur te hebben; we kunnen een galerij creëren boven de bank of een ladekast.

We hebben twee manieren om een galerij te maken met Ikea-fotolijsten aan de muur. We kunnen het symmetrisch doen door hetzelfde frame te gebruiken om alle foto's te plaatsen, of asymmetrisch door te wedden op frames van dezelfde stijl maar van verschillende afmetingen om een meer informele compositie te bereiken.

Op planken

Als je geen gaten in de muur wilt maken, kun je de fotolijsten op sommige planken plaatsen, leunend tegen de muur. Dit alternatief is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar geeft je ook opslagruimte in de kamer. Naast de foto's kun je andere elementen plaatsen: klokken, planten en een boek.

Ons advies is om de planken in dezelfde kleur te schilderen als de muur en op zoek te gaan naar fotolijsten die niet alleen een zekere esthetische samenhang behouden, maar ook contrasteren met de muur. Zo kun je de aandacht vestigen op wat echt belangrijk is: je foto's, je herinneringen, je inspiratiebron.

Hangend aan een touw

Bent u op zoek naar een originelere manier om uw foto's of illustraties te presenteren? Het ophangen van de fotolijsten aan een touw dat aan de muur is bevestigd, is een manier om dit te bereiken. We houden van het idee om de frames een beetje te overlappen en punaises te gebruiken om ze bij elkaar te houden. De set zal vooral goed staan in een klein hoekje in een rustieke of vintage stijl.

Maar het is niet de enige manier om het te doen, zoals je op de foto kunt zien. Je kunt de lijsten ook ophangen alsof het een schilderij is, met veters en wat oogjes. Frames met een gouden afwerking zijn vooral aantrekkelijk voor dit soort composities, maar je kunt met anderen durven.

er zijn veel manieren om ons huis met foto's te decoreren en Ikea-fotolijsten worden een geweldige bondgenoot om dit te bereiken. Verkrijgbaar in verschillende maten en met verschillende afwerkingen, ze zijn ook erg goedkoop, meestal tussen €3 en €9.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: