Decoratie-ideeën

Ontdek hoe je stoffen kiest om fauteuils te bekleden

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Er zijn keuzes die heel eenvoudig lijken, maar als we besluiten ze te maken, worden ze ingewikkeld vanwege een gebrek aan kennis. Iets eenvoudigs als een stof kiezen om stoelen te bekleden kan hoofdpijn opleveren. We moeten weten hoe we die stof moeten kiezen en ook welk type print en zelfs stof we willen.

Als je fauteuils wilt stofferen om ze een nieuw leven te geven, geven we je enkele interessante ideeën en richtlijnen zodat je altijd weet wat je moet kiezen. Er zijn speciale stoffen voor dit soort meubels, dus elke stof die we kunnen kopen is het niet waard.

Waarom een stof kiezen om fauteuils te bekleden

Onze meubels verslijten door gebruik en kunnen behoorlijk oud worden als ze niet worden onderhouden. Een meubelstuk zoals een fauteuil dat in de woonkamer van het huis staat, wordt dagelijks veel gebruikt en daarom verslijten de stoffen. Hoewel ze niet vies zijn, kunnen ze onze woonkamer een zeer verwaarloosd uiterlijk geven als we ze niet veranderen. Er zijn twee mogelijkheden wanneer stoffen verslijten. We kunnen een nieuwe fauteuil kopen of een stof kiezen om dit meubelstuk opnieuw te bekleden. Om een betere keuze te maken, moeten we goed geïnformeerd zijn over de kosten van elk ding, aangezien de kosten van stof en bekleding ons soms niet compenseren als de fauteuil niet meer zoveel waard is.

Het is ook mogelijk dat we de stof van onze fauteuils beu zijn, in welk geval we iets nieuws moeten kiezen om die bank te vernieuwen.Er zijn veel mogelijkheden, aangezien de stoffen allerlei patronen en kleuren hebben. Ze zijn in die zin altijd veelzijdiger dan leersoorten, die een beperkt aantal tinten hebben en ook geen patroon hebben.

Hoe kies je de juiste stof

Een van de dingen waar we aan moeten denken bij het kiezen van de stof om de fauteuil te bekleden, is het gebruik dat we eraan gaan geven. Als het een bank is die Gebruik hem slechts af en toe, we hebben niet de sterkste stoffen nodig, maar als het een fauteuil is waar veel mensen doorheen komen en die dagelijks wordt gebruikt, moeten we nadenken over het kopen van kwaliteitsstoffen zodat ze veel langer meegaan. Om de weerstand ervan te achterhalen, wordt meestal de Martindale-test uitgevoerd, die de weerstand van een stof in cycli meet, om erachter te komen of deze bestand is tegen continu gebruik in de loop van de tijd. Een stof van meer dan 30.000 martindale is goed, omdat hij dat aantal krassen in zijn leven kan weerstaan.

Soorten stoffen voor de fauteuil

Bij het kiezen van stoffen moeten we niet alleen kijken naar de weerstand, maar ook naar het type stof. De meest voorkomende en populaire is meestal katoen, omdat het een natuurlijke stof is die ook meestal respectvol is voor de huid, die vervelende statische elektriciteit niet ophoopt en erg zacht is.

De loneta is een stof die niet zo comfortabel is als katoen, maar biedt ons in ruil daarvoor een zeer resistente fauteuil. Dit type stof is perfect voor fauteuils die in commerciële ruimtes worden gebruikt. Omdat je er niet lang op zit en ze de continue doorgang van mensen weerstaan.

De chenille is geen vaste waarde in fauteuils, maar er zijn er ook die het kunnen gebruiken. Het grote voordeel is dat het superglad is. Het heeft een geweldige prijs, maar houdt het misschien niet zo lang vol als andere stoffen.Het is dus de ideale stoel voor een ruimte waar we hem niet dagelijks gebruiken.

fluweel is een heel zachte en elegante stof Dit type stof wordt zelden gebruikt en kan in de zomer een zware uitstraling geven als we donkere tinten hebben gekozen. Het is echter zeer comfortabel en warm en is altijd een goede keuze als we een chique toets aan onze woonkamer willen geven.

De microvezels zijn een synthetisch materiaal, voor een goede prijs en resistent, daarom is het een van de meest gevraagde. Het biedt een groot aantal tinten en patronen en is bestand tegen wassen, waardoor het een van de beste opties is als we niet te veel willen uitgeven.

Effen of gedessineerde stoffen

In de fauteuils kunnen we er één kiezen grote verscheidenheid aan tinten en prints Als we effen tinten kiezen, moeten we nadenken of we de voorkeur geven aan lichte of donkere tinten.De open plekken zijn geen goed idee als we kleine kinderen of huisdieren in huis hebben, omdat ze de neiging hebben erg vies te worden. Er zijn kleuren zoals grijs die veelzijdig zijn en goed standhouden.

Als we een print kiezen, vermenigvuldigen de mogelijkheden zich. We moeten ongetwijfeld rekening houden met de inrichting van onze woonkamer en als we gordijnen of tapijten met een patroon hebben, zullen deze de keuze van die stof bepalen, zodat alles goed te combineren is. Als we neutrale tinten in de woonkamer hebben gekozen, kunnen we bijna elk patroon toevoegen aan onze nieuwe gestoffeerde fauteuil.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: