Architectuur

Modulaire prefabwoningen, een nieuw woonmodel

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Er is veel vraag naar geprefabriceerde modulaire huizen in de Verenigde Staten en Canada, die tegenwoordig een echt alternatief in Spanje zijn voor traditioneel gebouwde huizen. Steeds meer bedrijven stellen ons in staat om ons modulaire huisvestingsmodel uit een brede catalogus te kiezen en aan te passen, zowel de distributie als de afwerking aan te passen

Elke dag zijn er meer gezinnen die wedden op alternatieve huisvestingsmodellen om kostenoverschrijdingen te voorkomen, bouwtijden te verkorten en duurzamere processen te realiseren.Voorbij zijn de dagen dat dit type woning ons niet hetzelfde comfort kon bieden als een traditioneel huis.

De vraag naar dit type woningen is de laatste jaren in ons land toegenomen. We verwijzen naar de geprefabriceerde modulaire woningen; huizen opgebouwd uit draagbare modules die kunnen worden geconfigureerd naar de smaak van de koper.

Kiwi Homes Modulaire huizen

Verschillen tussen een prefab- en modulaire woning

Wat is een gefabriceerd huis? En een modulaire woning? Welke verschillen zijn er tussen de twee? Er is wat verwarring tussen de twee termen en we geloven dat het nodig is om, voordat we op het onderwerp ingaan, op een eenvoudige manier uit te leggen waar we het over hebben, ben je het daar niet mee eens?

A prefab woning is een woning opgebouwd uit gestandaardiseerde delen.Het is daarom een term die verwijst naar de constructie van het hele huis in een magazijn of fabriek om later te worden vervoerd en op het perceel of het uiteindelijke land te worden geïnstalleerd. Ze lossen de behoefte van de eigenaar op om snel een huis te hebben en doen dit tegen een lagere prijs dan meer modulaire.

Een modulair huis, is een huis waarvan het proces bestaat uit het assembleren van verschillende componenten in een fabriek, waardoor draagbare modules worden gevormd die later worden getransporteerd en afgewerkt op hun uiteindelijke locatie. In staat zijn om vanuit dezelfde modules verschillende configuraties van gebouwen te maken. Ze laten een grotere personificatie door de eigenaar toe en hebben meestal een hogere kwaliteit dan de vorige.

Inhaus modulaire woningen

We zouden daarom kunnen zeggen dat modulaire woningen geprefabriceerde woningen zijn in die zin dat ze worden vervaardigd met behulp van gestandaardiseerde processen, maar niet alle geprefabriceerde woningen zijn modulair. Begrijp je de verschillen nu beter?

Voordelen van modulaire woningen

Dat de vraag naar modulaire prefabwoningen de afgelopen jaren in ons land verdrievoudigd is, is geen toeval. Er zijn veel voordelen die dit type woningen ons biedt als we ze vergelijken met die van traditionele bouw. Wil je weten welke de belangrijkste zijn?

  • Korte bouwtijd. Aangezien de productieprocessen van de verschillende secties waaruit het huis zal bestaan, geïndustrialiseerd en gestandaardiseerd zijn, wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort.
  • Bezorgtijden gesloten. Bezorgtijden zijn gesloten zodat men kan plannen wanneer ze hun nieuwe woning betrekken. De uitvoeringstijden liggen namelijk gemiddeld in de orde van 70% korter dan bij traditionele bouw.
  • Zonder extra kosten. Geprefabriceerde woningen zijn "concurrerender en zuiniger" omdat hun massaproductie optimalisatie van de ontwerp- en fabricagefasen mogelijk maakt, waardoor tijd en arbeid worden verminderd.Geprefabriceerde componenten die in eigen beheer worden geproduceerd, verlagen ook de transportkosten. Ook de fabricage van dit type woningen heeft geen invloed op het weer, wat bij een traditionele bouw niet alleen de bouwtijd verlengt, maar ook de uiteindelijke kostprijs duurder maakt. De standaardisatie van oplossingen en de geoptimaliseerde studie tussen het technische luik en het bouwbedrijf stellen bedrijven ook in staat om kostenoverschrijdingen te vermijden, omdat ze, zoals de meeste doen, met een gesloten budget kunnen werken.
  • Veelzijdigheid. Er zijn talloze mogelijke configuraties als we het hebben over buitenarchitectuur. Bovendien bieden deze woningen een grote veelzijdigheid qua indeling en afwerking.
  • Gegarandeerde kwaliteit. De modules worden ontwikkeld in een industriële faciliteit en de processen worden onderworpen aan strikte kwaliteitscontroles.

Atlantida Homes Modulaire huizen

Energie-efficiëntie

Modulaire woningen zijn energiezuiniger dan een traditionele woning. De muren zijn meestal samengesteld uit een interieur van structureel beton, een laag hoogwaardige isolatie en een externe laag van structureel beton om het huis maximale thermische stabiliteit te bieden.

Naast het bereiken van thermische stabiliteit kan het huis dankzij de muren worden uitgerust met andere systemen: aerothermie, geothermie, pelletketel en dubbele tegenstroomventilatie. Er zijn veel bedrijven die ook werken met recyclebare en nieuwe generatie materialen om efficiëntere constructies te bieden, energetisch, akoestisch en thermisch, en type A-classificaties te behalen.

Modulaire betonnen huizen Hormitech

Overweegt u een modulaire prefab woning te bezitten? U moet weten dat de bedrijven die zich toeleggen op het ontwerp en de bouw van geprefabriceerde betonnen huizen project en werk combineren.Neem met een aantal van hen contact op en vraag vrijblijvend een budget aan. Zoals u met onze afbeeldingen heeft kunnen verifiëren, hebben de geprefabriceerde huizen van vroeger weinig te maken met de huidige. Vandaag zijn het moderne en innovatieve huizen om over op te scheppen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: