Decoratie-ideeën

Ontdek hoe je badkamertegels schoonmaakt

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!


Er zijn gebieden waar tegels al een klassieker zijn, zowel vanwege hun ontwerp als hun functionaliteit. In de badkamer en in de keuken vinden we meestal dit materiaal, dat duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is. Maar we moeten ook weten hoe we dit soort stukken moeten schoonmaken, zodat ze na verloop van tijd geen vocht of vuil ophopen.

We gaan je vertellen hoe je badkamertegels schoonmaakt, omdat er verschillende methoden zijn die je kunnen helpen. Het grootste probleem met deze tegels is dat ze vochtige plekken ophopen door de plaats waar ze liggen en dat de voegen vanaf het begin niet meer wit zijn en juist door de vochtigheid zwart worden.

Dagelijkse badkamertegels schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat badkamertegels niet te veel vocht ophopen, moeten we bepaalde dagelijkse gewoonten hebben. We moeten voorkomen dat er te veel vocht in de badkamer achterblijft en om dit te doen kunnen we een luchtontvochtiger of een vochtafzuiger gebruiken. Als we een raam in de badkamer hebben, kunnen we dat na het douchen openen, zodat het vocht verdampt. Door het uit de omgeving te houden, blijven de tegels langer schoon.

Wat we ook kunnen doen, is ze om de paar dagen wat water en zeep geven om eventueel vuil te verwijderen. De dieptereiniging laten we dus voor later. De zeep wordt gebruikt met een spons en de tegels waar zich het meeste vuil ophoopt worden meestal afgewreven. Afspoelen met water en afdrogen om te voorkomen dat er vocht op achterblijft.

Tegels reinigen met zuiveringszout

Bij het schoonmaken van de badkamertegels moeten we handschoenen gebruiken om onze handen te beschermen Als we producten gebruiken die sterk zijn, is het altijd het beste om een raam te openen of een masker te gebruiken om vermijd vergiftigingsproblemen. Zuiveringszout is een van de meest gebruikte trucs om oppervlakken schoon te maken en witter te maken, daarom is het een van de eerste remedies die we met je delen.

Gebruik een vochtige spons en maak de tegels nat Breng een beetje zuiveringszout aan en wrijf in. Het is ook mogelijk om een tandenborstel te gebruiken als we de tegelvoegen grondig willen reinigen, door het bicarbonaat goed op dit gebied aan te brengen. Het is een effectief trucje maar als er genoeg vuil is zullen we toch moeten smeren. Een schuursponsje kan ook handig zijn, zolang het de tegels maar niet beschadigt.

Azijnreiniging

Azijn is een van die producten die zowel in salades kunnen worden gebruikt als ons helpt dingen schoon te maken of ons haar te laten glanzen. Azijn kan een goede bondgenoot zijn om de tegels schoon te maken, maar als de geur ons stoort, is het beter om de ramen open te zetten. Je moet de witte azijn in het water mengen dat we moeten schoonmaken. Er wordt een zachte spons gebruikt en op de tegels aangebracht, indien nodig wrijvend. Ten slotte moeten deze tegels worden afgespoeld met water om de resten van azijn te verwijderen. Zo voorkomen we dat die sterke geur doordrenkt raakt. Deze azijn kan ook worden gebruikt om tegels te laten glanzen.

Reinigen met ammoniak

Dit type product moet met de grootste zorg worden gebruikt, aangezien het bijtend is en huidproblemen kan veroorzaken. Altijd hanteer met handschoenen en vermijd spattenHet is echter een van de meest effectieve producten als het gaat om het verwijderen van vuil van tegels. De ammoniak doodt die vervelende zwarte vlekken op de tegels en opgehoopt vet. Het moet zorgvuldig in het water worden gemengd. Gebruik een spons en wring deze uit om te voorkomen dat er water langs uw arm loopt. Op tegels aanbrengen en inwrijven. In dit geval is het altijd aan te raden om goede ventilatie in de badkamer te hebben.

Reinig de tegelvoegen

Tegelvoegen zijn een van de meest lastige onderdelen en moeilijk schoon te maken. Als ze er wat zwart of donker uitzien, geven ze een vuile en oude uitstraling aan de badkamer, dus we moeten ons concentreren op het herstellen van hun witheid Oude tandenborstels zijn onze grote bondgenoten, omdat ze kunnen helpen bij het opruimen dit kleine gebied. U kunt bleekmiddel verdund in water gebruiken, aangezien het een zeer krachtig bleekmiddel is. Reinig tenslotte met water en zeep om het bleekmiddel te verwijderen en je zult zien dat ze veel witter zijn.Als je bleekmiddel gaat gebruiken, bescherm dan ook je handen en open de ramen.

Hoe straal je het uit

Hoewel de tegels al schoon zijn, willen we toch dat ze er zo goed mogelijk uitzien. We kunnen een glasreiniger en een doek of papier gebruiken om de meeste glans uit de tegels te halen. Ze zullen er helemaal schoon en glanzend uitzien als we het schoonmaken afronden met dit product dat alle achtergebleven resten verwijdert of de watervlekken die soms op de tegels te zien zijn.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: