Decoratie-ideeën

Ideeën om je huis te decoreren met een witte plank

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We hebben allemaal dingen in huis waar we een plek voor moeten vinden: boeken, documenten, foto's, souvenirs, tafelgerei Planken, boekenkasten en kasten zijn de opbergoplossingen waarvoor we gebruiken niet alleen om elk van de kamers te organiseren, maar ook om ze te decoreren.

Van de vele opbergmogelijkheden is de witte plank de favoriet voor het inrichten van keukens, woonkamers, badkamers, slaapkamers en werkruimtes. De zoektocht naar eenvoud en een voorliefde voor open ruimtes maken van dit meubel het perfecte alternatief om ze te decoreren en ze niet te overbelasten.

Een van de sleutels om ons huis adequaat in te richten, is om samen te werken aan de decoratie en organisatie van de ruimtes. Als? Wedden op geschikte opbergoplossingen. De witte plank is er een van onze favorieten voor. De eenvoud maakt het gemakkelijk om het aan te passen aan kamers met zeer verschillende stijlen en op witte muren geeft het ons schone en lichte ruimtes.

Soorten witte boekenplank

Er zijn veel soorten witte boekenplanken waarmee we ons huis kunnen inrichten. Niet in alle ruimtes zijn onze behoeften hetzelfde. Deze zijn ook niet hetzelfde; de afmetingen van elk van hen zullen grotendeels bepalen welk type plank het meest geschikt is. Grofweg zouden we ze in drie groepen kunnen indelen; zwevend, nis en modulair.

Zwevende planken

Zwevende planken zijn een geweldige optie om extra opslagruimte toe te voegen aan elke ruimte in ons huis. Ze stellen ons in staat om te profiteren van hoeken van het huis waar we anders geen gebruik van zouden kunnen maken en dit is een groot voordeel.

Zwevende planken zijn geweldig in de keuken, waar we ze kunnen gebruiken om bovenkasten te vervangen. In kleine badkamers worden ze een geweldige bondgenoot voor het opbergen van alle hygiëneproducten in manden. Ze zijn ook een geweldige hulpbron in werkruimtes, om ruimte te winnen en alles bij de hand te hebben. Overal waar je weinig ruimte hebt en/of je meubels visueel lichter wilt maken, zijn zwevende planken de beste optie.

Nicheplanken

Nicheplanken zijn planken die geïntegreerd zijn in muren en tussen scheidingswanden.Deze planken van gipsplaat hebben het voordeel dat ze geen ruimte innemen, wat bijdraagt aan de ruimtelijkheid van de kamer. Als je een gat in de muur hebt, waarom maak je er dan geen gebruik van?

Nicheboekenkasten komen veel voor in woonkamers en werkruimtes, waar ze voornamelijk als boekenkast worden gebruikt. Hoewel het niet alleen boeken zijn die bevatten; normaal gesproken worden deze afgewisseld met andere, meer persoonlijke objecten om een meer uitnodigend beeld te creëren.

Stellingkast

Je kunt witte planken gebruiken om een hele muur van de woonkamer te decoreren en alle boeken die je hebt erop te plaatsen. Je kunt ook kiezen voor kleinere planken en deze naast elkaar op dezelfde muur plaatsen zodat deze niet kaal blijft. Dan hoef je ze alleen maar aan te vullen met enkele dozen of manden die je extra opbergruimte bieden.

Stellingkast is visueel zwaarder. Als je veel spullen wilt opbergen zonder veel ruimte in te nemen, zijn de ijzeren boekenkasten een goed alternatief. Ze zijn visueel lichter dan hun tegenhangers van hout. Het hangt allemaal af van het effect dat u wilt bereiken.

De kleur van de muur

Een van de redenen om op een witte plank te wedden, is dat deze gecamoufleerd aan de muur blijft. Zo krijg je een ruimte die visueel schoner en lichter is. Dit is echter niet altijd ons doel. In ruimtes waar dit geen prioriteit heeft, kan het interessant zijn om een min of meer opvallend contrast te creëren tussen de muur en de witte plank.

Witte muur

Het ‘smelten’ van de boekenkast met de toon van de muren is een veelgebruikt hulpmiddel in het interieurontwerp.Zo is de plank geïntegreerd en wordt de ruimte niet overbelast. In kleine en donkere ruimtes is deze optie het meest interessant. Maar het is ook geschikt voor ruimtes waar u een heldere, schone en moderne uitstraling wilt bereiken.

Gekleurde muur

Het schilderen van een muur in een andere toon dan de rest helpt ons om dimensie aan een ruimte te geven. In een woonkamer kan deze muur bijvoorbeeld de muur van de bank zijn of de muur waarop we de werkplek plaatsen. Een witte plank kan ons in deze gevallen helpen om deze hoek veel aantrekkelijker te maken, wat ongetwijfeld alle ogen zal trekken.

Zachte contrasten, zoals wit met lichtgrijs, zorgen voor een ontspannen en elegante sfeer. Als het echter de bedoeling is om snel de aandacht op een bepaalde muur te vestigen, is het ideaal om sterke contrasten te creëren met levendige of donkere kleuren.

Richtlijnen voor het decoreren van planken

Wat ga je op de plank zetten? Vreemd genoeg zijn er ook bepaalde richtlijnen om ons te helpen de objecten op de planken correct te presenteren. Eenvoudige richtlijnen waarmee we meer evenwichtige en harmonieuze ruimtes kunnen creëren.

  • Plaats in het hoogste deel wat je niet nodig hebt, in het centrale deel het meest persoonlijke; en in het onderste gedeelte, in dozen, het minst opzichtig.
  • Plaats niet meer dan één opvallend object per plank om deze niet te overbelasten.
  • Kies drie kleuren en houd je eraan bij het kopen van decoratieve accessoires.
  • Als je dozen, manden of archiefkasten toevoegt zorg er dan voor dat ze hetzelfde zijn om een coherente esthetiek te creëren. En zet ze niet allemaal naast elkaar; plaats er iets tussen om de eentonigheid te doorbreken.
  • Niet alles invullen de lege plekken; het is noodzakelijk om het oog te laten rusten.
  • Plaats de boeken niet alleen verticaal: door ze horizontaal te plaatsen geeft beweging aan het resultaat.
  • Plaats sommige objecten voor andere. Het resultaat is natuurlijker dan wanneer je ze op een rij zet.
  • Geef het een natuurlijke touch met een plant. Als de plank erg lineair is, zet dan in op hangende planten om de hegemonie te doorbreken.

Lijkt de witte plank niet op een wildcard waarmee je de verschillende ruimtes in je huis kunt decoreren?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: