Spaces

Industriële keukens, zijn ze jouw stijl?

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Industriële keukens zijn strak en stijlvol, hoewel ze misschien niet voor iedereen geschikt zijn. Sommige mensen geven de voorkeur aan landhuizen of minimalistische keukens. Iedereen heeft zijn eigen smaak en u moet beoordelen of dit type keuken bij u past. De industriële stijl is perfect voor huiseigenaren die willen koken als de pro's. Het is ook ideaal voor mensen die het utilitarisme van een commerciële keuken willen nabootsen, vooral in een loftomgeving.

Industriële keukens in woningen kwamen voor het eerst op in de jaren '80 en '90 toen het in de mode werd om een professioneel ogende keuken in huis te hebben.Als je veel kookt, zijn deze keukens geweldig. Ze zijn gebaseerd op keukens waar professionele koks de hele dag heerlijke ma altijden bereiden.

Kenmerken van een grootkeuken

Een professionele keuken is eigentijds, met gemakkelijk schoon te maken oppervlakken. De meeste werkbladen zouden van roestvrij staal zijn, waardoor ze die 'professionele' uitstraling krijgen. Afzuigkappen zijn ook een veelgebruikt accessoire. Betekent dit dat je geen industriële keuken zou kunnen hebben in een traditioneler huis?

In huizen met een ultramoderne decoratieve stijl, huizen met antieke gewelfde plafonds of in gerestaureerde woningen en niet volledig geverfd met elegante banken in Italiaanse stijl en minimalistische interieurs Je zou kunnen denken twee keer voordat je kiest voor een keuken in industriële stijl. Om een duidelijk contrast te creëren, zou in deze gevallen een roestvrijstalen 'chef'-keuken er geweldig uitzien, hoewel het natuurlijk wedden is op het contrast van stijlen en niet iedereen durft dit te doen.

Industriële keukens kunnen effectief in elk huis worden geïntegreerd. Het is mogelijk om een industriële uitstraling in de keuken te bereiken die consistent is met het ontwerp van het huis en dit respecteert.

Keukenapparatuur

Naast roestvrij staal bevatten industriële keukens ook commerciële of professionele apparaten. Ze zijn ontworpen om op een hoger niveau te presteren, zijn extreem functioneel en bevatten zeer duurzame afwerkingen en oppervlakken, net als een commerciële keuken

In feite zijn zware apparaten een belangrijk kenmerk van industriële keukens.” Dit zijn de soorten apparaten die zijn ontworpen om op te vallen in de keuken en op te vallen. Deze reeksen zijn misschien niet echt professioneel niveau vanwege huisbeveiligingsvoorschriften, maar ze zouden beter moeten presteren

Andere overwegingen bij apparaten

Inbouwkoelkasten en vaatwassers zijn ook kenmerkend voor een industriële keuken. Je kunt denken aan meerdere apparaten, zoals twee vaatwassers, één aan elke kant van de gootsteen, of meerdere grote koelkasten of diepvriezers Werkblad onder de serie voor gemakkelijke toegang tot specifieke ma altijden.

Inductiekooktechnologie wint aan populariteit voor veel nauwkeuriger koken. Nog een interessant toestel voor een industriële keuken: het is een kwaliteitsoven. Hoewel roestvrij staal immens populair is in industriële keukens, is er ook een groeiende vraag naar apparaten die kunnen worden gecombineerd met de inrichting van het huis.

Gootstenen en kranen

Gootstenen in landhuizen zijn vrij modern, het ideaal is de roestvrijstalen gootsteen. Het geeft je ruimte en stijlopties om dat industriële gevoel in elke keuken op te nemen Het formaat van de gootsteen is groot genoeg om de rommel van industrieel formaat aan te pakken en toch een strakke look te behouden. Daarnaast zorgen de smalle hoeken voor een stoere, geometrische en industriële vormgeving. Rechte zijwanden en een vlakke bodem zorgen voor een moderne uitstraling en meer bruikbare ruimte.

De grond

Gebeitst beton is een populaire keuze voor industriële keukens. Er is een onopgeloste discussie over het gebruik van houten vloeren in keukens (en/of badkamers), maar veel ontwerpers gebruiken hardhout of bewerkt hout of tegels van keramiek/porselein in dit soort keukenontwerp.

Kleuren

Industriële of commerciële keukens hebben de neiging om eruit te zien als commerciële keukens omdat een groot deel van de keuken gevuld is met roestvrij staal.We ontdekten ook dat het moeilijk kan zijn om kleur te introduceren, omdat het grootste deel van het gebied betegeld is om gemakkelijk schoonmaken en onderhoud mogelijk te maken. Maar er zijn mogelijkheden om de ruimte spannender te maken door gekleurde tegels zoals rood en geel op de muren te introduceren. Deze kleuren zijn erg populair. Ze helpen de ruimte op te breken en zorgen ervoor dat de keuken er minder industrieel uitziet.

Geverfde oppervlakken zoals deuren zijn ook geweldige gebieden om kleur te introduceren. Een mooie rode deur in een keuken is klassiek en sfeervol. Omdat het een opvallende kleur is, moet je goed nadenken over waar je rood schildert in de keuken, zodat je het niet overdrijft of de omgeving te veel overheerst.

Nu je meer weet over industriële keukens, zijn ze dan geschikt voor jouw persoonlijke stijl en huis?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: