Decoratie-ideeën

Uitschuifbare eettafels voor het hele gezin

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Wie genieten van het verzamelen van de familie thuis rond de tafel hebben vaak te maken met twee problemen. De eerste, geen eigen plek hebben en daarvoor geschikt zijn, waardoor we niet een hele kamer moeten omdraaien. De tweede, geen tafel hebben die ze allemaal bij elkaar kan brengen.

Het is moeilijk om thuis de nodige ruimte te hebben om een tafel te plaatsen die plaats biedt aan broers en zussen, ouders, grootouders, neven. Het zou ook onlogisch zijn om een specifieke ruimte op te offeren om deze 1 of 3 keer per jaar te gebruiken, don ben je het er niet mee eens? In deze gevallen denken we dat gokken op uitschuifbare eettafels het slimst is.Wil je weten waarom?

Gezien het gebrek aan vierkante meters in nieuwbouwappartementen, wordt het steeds gebruikelijker om de ruimte die is aangewezen als woonkamer te gebruiken om een eettafel en/of een kleine werkruimte te plaatsen. Een feit dat ons dwingt om de meubels heel goed te kiezen om het meeste uit de ruimte te halen.

Van de vele eettafels die we kunnen kiezen om de ruimte in te richten, zijn de uitschuifbare tafels het meest interessant. Deze hebben een “gesplitst” bord dat ons door verschillende mechanismen in staat stelt om het oppervlak uit te breiden in uitzonderlijke situaties; bijvoorbeeld als er bezoek wordt ontvangen.

Voordelen van uitschuifbare eettafels

Als je de ruimte in een kamer optimaal wilt benutten, kies je best voor een uitschuifbare eettafel. Maak je tafel groter wanneer je hem nodig hebt en vergeet ruimteproblemen. Een uitschuifbare tafel biedt alleen maar voordelen:

 • Helpt om de ruimte te beheren en beter te benutten.
 • Je kunt de grootte regelen wanneer je maar wilt om het aan te passen aan veranderende behoeften.
 • De tafel zal een klein deel van de kamer innemen, zonder de omgeving te verzadigen, als hij gesloten is.
 • Het is geschikt voor maximaal dubbele diners wanneer het open is.
 • U vindt het heel gemakkelijk om ze uit te breiden; fabrikanten hebben hun batterijen in dit type meubel gestopt.
 • Ze zijn stabiel.
 • Ze zijn te vinden in alle mogelijke decoratieve stijlen.

Soorten uitschuifbare tafels

Vierkant, rechthoekig of rond? Hout of glas? De enorme keuze aan uitschuifbare eettafels kan overweldigend zijn als je geenduidelijke antwoorden hebt op bepaalde vragen. Hoeveel ruimte hebben we? Welke stijl willen we de ruimte geven? Hoeveel mensen zullen de tafel dagelijks gebruiken? Hoeveel willen we plaatsen bij feesten en speciale gelegenheden?

De vorm

De vorm van de tafel maken reproduceer die van de ruimte die deze inneemt is een van de sleutels tot het bereiken van harmonie in de eetkamer. Als de vloer van de eetkamer vierkant is, is het ideaal om een vierkante of ronde tafel te kiezen. Als hij daarentegen rechthoekig is, zou het ideaal zijn om voor een langwerpige tafel te gaan met enkele rechte of afgeronde.

Je moet ook letten op de grootte van de ruimte om er het maximale uit te halen. Uitschuifbare eettafels met een vierkante of rechthoekige vorm zijn beter geschikt voor kleine ruimtes, omdat ze in hoeken of hoeken kunnen worden geïnstalleerd. Wat is dan de meest geschikte tafel voor mijn eetkamer? Je vraagt je misschien af.

 • Een vierkante tafel is ideaal als de eetkamer klein is en de gezinskern niet uit meer dan vier leden bestaat
 • Een rechthoekige tafel is de meest comfortabele optie en degene die het beste gebruik maakt van meters in smalle en lange ruimtes. Het is ook ideaal voor gezinnen van vier of meer leden.
 • De ronde tafels zijn het meest geschikt voor het decoreren van ronde of grote eetkamers, omdat ze de communicatie tussen diners bevorderen.
 • Halverwege tussen rond en rechthoekig, zijn de ovale tafels perfect voor smalle eetkamers waar je het beeld wilt verzachten.

De maat

Om de eetkamer praktisch te maken, moet de tafel in verhouding staan tot de ruimte die hij inneemt en vloeiend laten bewegen voor degenen die hem in de eetkamer. Deze twee factoren kunnen worden vertaald in specifieke maatregelen waarmee u ongetwijfeld rekening moet houden bij het kiezen van een of ander tafelontwerp.

 1. Voor een soepele stap. Idealiter zou er een ruimte van minimaal 90 cm moeten zijn tussen de tafel en de dichtstbijzijnde muur of meubelstuk. gratis.
 2. Aan tafel zitten. Elke diner heeft meestal ongeveer 60 cm nodig. breed -ongeveer 10 cm meer als de stoelen armleuningen hebben- en ongeveer 40 diep om comfortabel te zijn.

Het materiaal

Naast grootte en vorm is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde esthetische overwegingen: Welke stijl willen we voor onze eetkamer?Welk materiaal past het beste bij die stijl? Houten en glazen tafels met metalen poten zijn het populairst.

Houten:

Hout overleeft alle modes, waarschijnlijk vanwege zijn bijdrage aan het creëren van warme en gastvrije omgevingen. Een uitschuifbare houten tafel past ook in eetkamers van verschillende stijlen. De massieve tafels hersteld met rechte lijnen zijn ideaal om de rustieke stijl van de kamer te versterken. Die van licht hout met zachte lijnen en open afgeronde poten, van hun kant, zullen een Scandinavisch en eigentijds tintje aan de kamer geven.

Op zoek naar een industriële stijl? Aarzel dus niet om een uitschuifbaar houten blad te combineren met een metalen structuur. Deze combinatie van materialen doet het heel goed in industriële lofts, maar ook in meer informele en jeugdige ruimtes.

De stoelen zullen een grote invloed hebben op het geheel. Een houten bank aan één kant plaatsen is een prima idee als we op zoek zijn naar een ontspannen sfeer. Terwijl sommige moderne stoelen een mooi contrast vormen naast een massief houten tafel en ons helpen om een modernere set te creëren.

Kristal

Glazen tafels zijn visueel licht, een erg interessante functie als we een hele grote tafel nodig hebben of een hele kleine ruimte hebben. Ze geven de eetkamer een moderne uitstraling, vooral wanneer het glazen blad wordt aangevuld met metalen poten.

Als je daarentegen op zoek bent naar een warmere omgeving, raden we je aan om te kiezen voor een tafel met houten poten en/of de tafel te omringen met stoelen gemaakt van dit materiaal.Beperk jezelf niet tot alleen doorschijnend glas; er zijn opties in zwart glas die een zeer moderne en unieke uitstraling aan de kamer geven.

Weet je nu welke uitschuifbare tafel het meest geschikt is om je eetkamer in te richten?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: