Decoratie-ideeën

Ontdek hoe je decoreert met een vintage dressoir

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Vintage meubels zijn weer in de mode, en het gaat om stukken die perfect zijn voor bijna elke stijl in ons huis. Oude meubels worden vernieuwd om aan te passen aan de huidige trends. Gerestaureerde en geschilderde meubelen met nieuwe details zijn gebruikelijk, hoewel ook meubelen in originele staat kunnen worden opgenomen. Vandaag gaan we zien hoe je een vintage dressoir toevoegt aan ruimtes.

Het vintage dressoir is een zeer veelzijdig meubelstuk Het is een opbergmeubel dat aan veel ruimtes in ons huis kan worden toegevoegd.Het is perfect voor de eethoek, voor een woonkamer of zelfs voor gebruik bij de ingang van ons huis. Het is een middelgrote kast met lades voor opslag die vele formaten kan hebben.

Vintage houten dressoir

Het hout in zijn natuurlijke staat is hoe we deze meubels naar ons toe zien komen. Tegenwoordig worden ze echter meestal geverfd om ze een meer actueel tintje te geven en ze gemakkelijk in modernere omgevingen te kunnen opnemen. Als u het meubel in de oorspronkelijke staat wilt, kunt u het hout bloot laten liggen en eventuele beschadigingen repareren. Dit is de meest vintage manier, voor ruimtes die uitsluitend aan deze stijl voldoen. Zo wordt dit dressoir vergezeld van twee originele antieke stoelen.

Kleur dressoir

vintage dressoirs kunnen ook heel kleurrijk en vrolijk zijnJuist deze meubelstukken kunnen met een flinke dosis verf vernieuwd worden. Als je de ruimtes een speciaal tintje wilt geven door een ander meubel toe te voegen, durf dan met de meest opvallende tinten, zoals geel. Deze meubelstukken komen weer tot leven met deze ideeën in heldere en vrolijke tinten.

Geverfde kast met lades

Vintage dressoirs kunnen ook worden geverfd Alleen gericht op de lades De lades in verschillende kleuren verven kan het meubelstuk uniek en speciaal maken. Natuurlijk moeten we weten hoe we de tonen goed kunnen kiezen, zodat ze combineren met de rest van ons huis. Als we neutrale kleuren kiezen, kunnen we gemakkelijker andere details en meubels toevoegen.

Verf de meubels op een originele manier

Het gebruik van verf om de meest originele touch ter wereld aan meubels te geven is ook mogelijk.De geometrisch gerangschikte schilderijen zijn een zeer actueel idee, aangezien deze geometrische vormen in de Scandinavische stijl in de mode zijn geraakt. Als je daarentegen van schilderen houdt, kun je de meubels altijd een klassiek tintje geven met bloemen en andere details.

Vintage dressoir met behang

Als je niet het hele dressoir wilt verven maar wel een andere touch wilt geven, raden we behang aan Deze papiersoort is te gebruiken op allerlei soorten glad oppervlakken en kan ook worden gebruikt bij het renoveren van meubels. Dit papier kan bovenop worden gebruikt om de lades binnen of buiten te versieren. Sommige mensen gebruiken slechts één papiersoort en anderen mengen er meerdere om een eclectisch en zeer origineel meubelstuk te creëren.

dressoir met glas

Er zijn vintage dressoirs met een glas. Dit type meubel is perfect voor een ruimte zoals de eetkamer, waar een deel van het servies kan worden uitgestald. Dit meubel kan je interieur verfraaien met behang voor een andere en actuelere touch.

Meubels in witte kleur

De kleur wit is een basis geworden in alle moderne interieurs. Daarom worden veel van deze oude meubels opnieuw wit geverfd om ze een tweede leven en een vernieuwde uitstraling te geven die past bij de huidige trends. Wit is ongetwijfeld een veilige gok als het gaat om het renoveren van meubels. Het is een toon die licht brengt en gemakkelijk te integreren is in elke ruimte. Om het meer persoonlijkheid te geven, kun je de poten of het blad in het originele hout laten.

Vintage dressoir met versleten verf

Dit prachtige oude dressoir is beschilderd met verf die een bepaald versleten effect heeft gekregen Dit komt vrij vaak voor bij vintage meubelen, om het die antieke patina te geven. Het is mogelijk om het meubel te verven en schuurpapier te gebruiken om het op bepaalde plekken wat slijtage te geven. Het ziet er heel natuurlijk en authentiek uit, dus het is een effect dat we erg mooi vinden voor vintage meubels.

Industriële stijl

De industriële stijl heeft ook veel vintage omdat het is geïnspireerd door de industriële revolutie van de 19e eeuw. Het meubilair heeft meestal donkere tinten, is gemaakt van metaal of heeft vervaagde verf. Het is ook mogelijk om ze met wielen te vinden, om ze een meer industrieel tintje te geven.

Vintage in Scandinavische stijl

De Scandinavische wereld heeft ook vintage meubels. Dit dressoir is geïnspireerd op meubels uit de jaren 50, met zijn karakteristieke vormen en poten. In dit geval zien we een meubelstuk in hout en in wittinten. Wat vind jij van vintage dressoirs?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: