Decoratie-ideeën

Opklapbare keukentafels om ruimte te besparen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We hebben allemaal een tafel nodig waar we aan kunnen zitten voor ontbijt, lunch of een snack. Het is echter niet altijd eenvoudig om een conventionele tafel te integreren in het ontwerp van onze keuken. Deze worden steeds kleiner en laten weinig alternatieven over voor degenen onder ons die denken dat een keuken zonder tafel geen keuken is.

De opvouwbare keukentafels worden onze beste bondgenoot als het gaat om het inrichten van een kleine keuken. Dankzij de opvouwbare bladen kunnen we ruimte besparen als we de tafel niet gebruiken en comfortabeler door de keuken navigeren.En als het tijd is om te eten, hoef je ze alleen maar op te tillen om tot 4 gasten aan tafel te verzamelen.

Bedrijven in de vastgoedsector hebben het afgelopen decennium voor een behoorlijke uitdaging gestaan; steeds kleinere woningenen multifunctionele ruimtes die om eenvoudige en intelligente oplossingen vragen. We zijn niet langer tevreden met het aankleden van de kamers met een opklapbare wandtafel. We zoeken naar ontwerpen die niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch.

Wordt het de enige tafel in huis waar je kunt ontbijten of lunchen? Hoeveel mensen zullen het dagelijks gebruiken? Wordt de tafel voor andere activiteiten gebruikt? De antwoorden op deze vragen zijn in meer of mindere mate bepalend voor het type tafel dat u nodig heeft om aan uw behoeften te voldoen. Er zijn echter enkele algemene behoeften die onbetwistbaar zijn, zoals:

  • Genoeg ruimte hebben om alle gezinsleden tete huisvesten wanneer open.
  • Blokkeer de doorgang niet in de keuken en belemmer de activiteit daarin niet
  • Esthetisch passend bij de stijl van de keuken.

Opklapbare wandtafel

Klaptafels aan de muur zijn een klassieker in onze keukens. Gemaakt van hout of gelamineerde planken, ze worden aan de muur bevestigd door middel van verschillende fittingen zodat de bovenrand van de plank ongeveer 74 cm hoog is, de geschikte om ons te voorzien open eens een comfortabel oppervlak om te gaan zitten om te eten.

Ikea wandtafel

Dit type tafel is meestal ontworpen voor twee personen en heeft een maximale breedte van 80 cm. en een maximale diepte van 60 cm. In gesloten toestand steekt er slechts een kleine plank uit de muur, die kan worden gebruikt als extra opbergruimte of kan worden versierd met een plant om een natuurlijke toets aan de keuken te geven.Je vindt ze al vanaf €29 in grote winkels als Ikea, Amazon of Ebay. Ze zijn eenvoudig, ze zijn goedkoop en ze vervullen meer dan hun functie, wat kunnen we nog meer vragen?

Als u tegelijkertijd de voorkeur geeft aan een modernere en completere optie, zullen de voorstellen die we presenteren in de afbeelding direct boven deze paragraaf u overtuigen. In dit geval laten ze de tafel niet vallen, maar leunen ze tegen de muur en dienen ze als deur naar een kast of gewoon als decoratief element.

Keukentafels met vouwbladen

Keukentafels met vouwbladen worden meestal tegen de muur geplaatst om ruimte te besparen, maar in tegenstelling tot de vorige zijn het onafhankelijke stukken. Indien nodig kunnen we ze naar een andere kamer in huis brengen, echt een voordeel!

Opklapbare keukentafels van Holly & Martin en Ikea

Tafels met vouwbladen lijken op een console in gesloten toestand. Ze hebben meestal geen diepte van meer dan 24 cm, dus het is heel gemakkelijk om ze in elke ruimte te plaatsen. Met één vleugel open hebben ze meestal een capaciteit van 2/3 personen, terwijl wanneer beide geopend zijn, ze comfortabel plaats bieden aan 4 tot 6 personen.

Tafel met vouwbladen 88/160 van Banak importa

Een van de sleutels om dit type tafel comfortabel te maken, zijn de poten, die kruiselings of onder een hoek zijn geplaatst om ruimte te laten voor de benen. Je zult ook geen probleem hebben ze integreren in uw keuken; Je vindt ze in hout en afgewerkt in verschillende kleuren: wit, zwart, grijs, mint

Opvouwbare en draagbare tafels

Gebruik je de tafel niet elke dag? Heb je een eetkamer? Zou je willen dat je de keukentafel dagelijks naar een andere kamer zou kunnen verplaatsen om andere taken uit te voeren? Dan is een lichtgewicht klaptafel die je tegen de muur kunt laten leunen of onder het bed kunt opbergen wellicht een goede oplossing voor jou.

Klaptafels van Ikea en Maisons du Monde

Je vindt dit type tafel tussen de meubels voor terrassen en tuinen aan echt goedkope prijzen, vanaf €15. Als u een balkon in de keuken heeft, kunt u ze in de zomer buiten hebben en profiteren van het mooie weer om buiten van uw ma altijden te genieten. Bij slecht weer volstaat het om hem terug te plaatsen in de keuken.

Inklapbare keukentafels zijn een geweldig alternatief voor het inrichten van kleine keukens, maar ze zijn ook geweldig in grotere keukens wanneer ze niet dagelijks worden gebruikt. Waarom een ruimte bezetten met een omvangrijk meubelstuk dat we niet gaan gebruiken? Als u deze vervangt door een opvouwbare, krijgt u een duidelijkere en comfortabelere ruimte om te koken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: