Decoratie-ideeën

Hoe terrastegels kiezen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Met de komst van mooi weer beginnen veel mensen de buitenruimtes van hun huis te conditioneren, zodat ze deze tijdens dat zonnige seizoen kunnen gebruiken. Het terras is een plek die perfect is voor de rest van het hele gezin, dus het is ook een belangrijke ruimte in huis en we moeten er zorgvuldig mee omgaan en nadenken over hoe we een comfortabele en functionele plek kunnen creëren.

Laten we eens kijken hoe je terrastegels kunt kiezen Deze tegels of keramiek op het terras is een geweldig idee, omdat het een zeer duurzaam materiaal is voor de vloer en tegelijkertijd het is erg esthetisch.Er zijn tegenwoordig veel afwerkingen, dus het is een geweldig alternatief voor terrasvloeren.

Keramisch steengoed

Dit is het materiaal dat het meest wordt gebruikt bij het decoreren van buitenruimtes Er is een specifiek type keramisch steengoed voor buitenruimtes, aangezien het materiaal antislip moet zijn en veel sterker dan het interieur. We moeten er rekening mee houden dat de vloer buiten ook in de winter bestand moet zijn tegen slecht weer, dus hij moet goed bestand zijn tegen temperatuurschommelingen. Deze vloeren hebben verschillende niveaus van weerstand, op een hoger niveau kan de vloer meer slijtage aan. Het hangt allemaal af van het gebruik van het terras en wat we bereid zijn te betalen voor de vloer, hoewel het redelijk betaalbaar is.

De belangrijkste voordelen zijn het gebrek aan porositeit, waardoor het zeer goed bestand is tegen vorst. Als het poreus zou zijn, zou het water naar binnen sijpelen en bij bevriezing zouden de tegels uitzetten en breken. Hierdoor is hij goed bestand tegen de winter. Bovendien is het zeer goed bestand tegen schokken en verkeer, waardoor de duurzaamheid zeer hoog is, zelfs op die terrassen die vaak worden gebruikt. Om deze reden wordt dit type vloer vaak gekozen in commerciële ruimtes.

Wat de esthetiek betreft, dit materiaal is perfect, omdat het vele afwerkingen heeft. Het meest klassieke steengoed is nog steeds populair, maar er is ook keramiek dat sommige afwerkingen zoals steen en hout perfect imiteert Hierdoor hebben we een materiaal dat betaalbaar en resistent is, maar met een totaal andere . Degene die op hout lijkt, brengt veel warmte in de ruimtes en degene die op steen lijkt, geeft het verfijning en een rustiek tintje.Ongetwijfeld is het ook mogelijk om uit vele tonen te kiezen.

Patroontegels

Afhankelijk van het gebied is het gebruikelijk om tegels met een hydraulisch patroon te vinden In het zuiden is het heel gebruikelijk, iets geërfd van de Arabische cultuur, dus we kunnen geometrische tegels met patronen zien op veel terrassen. Dit type tegel is delicater dan steengoed, maar kan worden gebruikt om er een decoratief tintje aan te geven. Wie ze op de vloer gebruikt, weet dat ze materialen moeten kiezen die resistent zijn, aangezien het niet dezelfde tegels zijn die bijvoorbeeld op de muren worden gebruikt.

Het grote voordeel van deze gedecoreerde tegels is dat ze een zeer mooie en opvallende esthetiek bieden. Er zijn veel verschillende kleuren en we kunnen er ons terras een Arabisch of bohemian tintje mee geven. Bovendien mogen we niet vergeten dat geometrische patronen erg populair zijn en daarom kunnen we dit type vloer vinden.De tegels kunnen ook gebruikt worden om een klein detail toe te voegen in sommige delen van het terras.

Kies de tonen voor de vloer

Hoewel het materiaal en de afwerking belangrijk zijn, is de waarheid dat we ook een goede kleur moeten kiezen voor het terras. Beige en bruine kleuren zijn heel klassiek en worden daarom meestal gebruikt om vloeren een warme en tijdloze touch te geven. Het is een toon die altijd gedragen is en die een goede keuze kan blijven als we een eenvoudige en klassieke ruimte willen.

De lichte tinten zijn het populairst, met zachte grijze en beige tinten. Dit soort kleuren zijn om verschillende redenen perfect. Enerzijds zijn het kleuren die we makkelijk kunnen combineren met allerlei meubels en accessoires. Aan de andere kant zijn dit soort tinten ideaal voor buiten. Tijdens de zomer verwarmen ze de vloer niet te veel, wat zorgt voor een koelere omgeving dan wanneer we donkere tinten kiezen, zoals intens bruin steengoed.In dit geval kunnen zeer donkere kleuren het beste worden vermeden. Ze vertonen veel meer vuil en beschadigingen en houden ook veel meer warmte vast, iets wat in de zomer onaangenaam kan zijn.

Als jij een van degenen bent die een beetje verder wil gaan, kun je altijdtegels kiezen met patronen en felle kleuren. De vloer zal centraal staan, maar zal zeker niemand onberoerd laten.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: