Interieur

Dit wordt het huis van de toekomst

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Hoe zal het huis van de toekomst eruit zien? In de afgelopen eeuw fantaseerden we over een reeks technologische ontwikkelingen die het leven in onze huizen zouden veranderen. Sommige zijn vandaag realiteit. Anderen zullen meer tijd nodig hebben om toegankelijk te worden en een plekje in ons huis te vinden. Als ze dat eenmaal doen, is het echter een blijvertje.

Het was moeilijk voor te stellen dat we in de paar vierkante centimeter die een smartphone in beslag neemt, zoveel applicaties zouden kunnen combineren. Nanotechnologie heeft ons leven veranderd en zal ook onze huizen transformeren.Het inschakelen van de verlichting vanaf de mobiel en het optrekken van de jaloezieën met dit apparaat is al een realiteit. Maar niet alles zal draaien om nanotechnologie en domotica in de huizen van de toekomst. Ook in het huis van de toekomst staan duurzaamheid, energiebesparing en de veelzijdigheid van ruimtes centraal.

Virtuele assistenten zijn al bij ons thuis gearriveerd om ons leven gemakkelijker te maken. Energie besparen is een prioriteit, net als het gebruik van duurzame materialen Het huis van de toekomst heroverweegt ook de verdeling van ruimtes en de veelzijdigheid van meubels. Zullen we zoveel veranderingen kunnen verwerken? We zullen het doen als we er rekening mee houden dat binnenlandse transformaties niet revolutionair zijn; Het is moeilijk voor hen om daar te komen.

De ruimtes, open en multifunctioneel

Wonen in de toekomst zal niet gecompartimenteerd zijn zoals nu het geval is. De omgevingen worden afgebakend, maar hiervoor worden meer flexibele en veelzijdige systemen gebruikt.De afgelopen jaren zijn er systemen ontwikkeld met mobiele modulaire componenten die het mogelijk maken om een ruimte bruikbaar te maken als drie of vier klassieke kamers.

De multifunctionele ruimtes of met het vermogen om te transformeren zijn de toekomst. Omdat? Hiervoor zijn verschillende redenen. De eerste, de steeds kleiner wordende omvang van woningen in grote steden. De tweede, de noodzaak om efficiënter gebruik te maken van natuurlijk licht.

De revolutie is begonnen in de keuken. In nieuwbouwwoningen wordt de keuken niet meer geïsoleerd om een ruimte te worden waar alles gebeurt. De keramische materialen die zo vaak voorkomen in deze look, zoeken naar de warmte van hout en doen eraan denken om een meer uitnodigende ruimte te creëren. De veranderingen zullen daar echter niet stoppen.

Modulair en mobiel meubilair zal zegevieren

Momenteel vragen we een meubel om de functie te vervullen waarvoor het is ontworpen.In de toekomst zullen we naast het gebruik ervan eisen dat ze veelzijdig zijn en diensten leveren, net zoals een smartphone dat nu doet. Ja, ook de meubels zullen in de toekomst "connected" zijn.

Door de concentratie van de bevolking in grote steden zijn de huizen steeds kleiner geworden. Om hieraan tegemoet te komen, zijn de meubels nu kleiner en veelzijdiger. En de meubels van de toekomst zullen die trend volgen. Ze worden ontworpen om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de ruimte, om in te spelen op veranderende behoeften en om twee of zelfs drie functies te vervullen.

Op het gebied van materialen zullen fabrikanten dankzij innovatie in recyclingprocessen kunnen experimenteren met nieuwe materialen verkregen uit zeer verschillende soorten afval. Materialen die typisch zijn voor de luchtvaart, de auto-industrie en de architectuur zullen in meer of mindere mate in de vorm van meubels het huis binnenkomen.

Ons huis wordt een slim huis

Alexa, Google Assistant, Siri, Cortana De virtuele assistenten zullen in de toekomst een andere kamergenoot zijn en een groot aantal taken op zich nemen. Met onze stem zullen we binnen enkele seconden bevelen geven om de intensiteit van het licht te veranderen, de jaloezieën te laten zakken of zelfs de lichtverdeling te veranderen.

De meest geavanceerde domotica en technologie zullen huizen voorzien van een communicatienetwerk waarmee we taken kunnen automatiseren via ten minste twee apparaten en een smartphone. Het gaat niet alleen om het aansluiten van een apparaat, maar om het koppelen van de telefoon aan andere elementen zoals huishoudelijke apparaten, beveiligingssystemen, airconditioning, verwarming, enz.

Het verbruikt bijna geen energie

Vermijd warmteverlies en profiteer van de warmte van de zon en die gegenereerd door de bewoners in hun dagelijkse activiteiten zal een prioriteit zijn in de toekomst.Het schiereiland is een van de gebieden met het hoogste aantal zonuren in heel Europa. Als de Spaanse regelgeving stopt met het bestraffen van de productie van energie met zonlicht, zou de verandering dichtbij kunnen zijn.

We zullen ook besparen op de elektriciteitsrekening met apparaten die ons helpen deze efficiënt te reguleren. Naast het in- en uitschakelen van lichten of het wijzigen van de koude of warme toon van de verlichting, vanaf een tablet of met een spraakassistent, kunnen we het licht regelen automatisch volgens de invoer die altijd verandert natuurlijk licht in een bepaalde ruimte.

Het wordt duurzaam

Het huis van de toekomst zal een ontwerp hebben aangepast aan zijn natuurlijke omgeving en verbonden met zijn kunstmatige omgeving. De CO2-uitstoot zal zowel bij de constructie als bij het gebruik worden verminderd en microsystemen zullen in de architectuur zelf worden geïntegreerd om de biodiversiteit te beschermen.

giftige verbindingen, straling en magnetisme zullen ook worden geëlimineerd, waardoor de levenskwaliteit van de inwoners wordt verbeterd en er een beter beheer vannatuurlijke hulpbronnen en afval zal zijn met een beter gebruik uit zonlicht, regenwater en aardwarmte.

De weg zal lang zijn, maar dit lijken de ingrediënten te zijn waarmee architecten, ontwerpers en wetenschappers gaan werken aan het huis van de toekomst.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: