Decoratie-ideeën

Als je denkt dat je geen ruimte hebt voor een bibliotheek in je huis, denk dan nog eens goed na!

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je van lezen houdt of van boeken houdt en je wilt een bibliotheek in huis, waarom zou je het dan opgeven? Als je een klein huis hebt, hoef je een bibliotheek niet te vergeten als je dat echt wilt zelfs als je denkt dat je (voorlopig) niet genoeg ruimte hebt. Als je denkt creatief dat je de ruimte kunt vinden die je nodig hebt om al je boeken te bewaren.

Mis de opties en ideeën die we u hieronder geven niet, zodat u de bibliotheek kunt vinden die het beste bij u en uw huisbehoeften past.Vanaf nu heb je die gewenste hoek om al je boeken op te bergen. Weet je niet waar je het moet doen? Blijf lezen!

In de eetkamer

De eetkamer is een ideale plek om je bibliotheek in te richten, je hoeft alleen maar de manier waarop je over je huis denkt te veranderen. Je hoeft geen formele eetkamer te hebben als je hem niet als kleurtje gebruikt, dus je kunt twee zones creëren: eetkamer en leeszone.

Je kunt een boekenkast of boekenplanken toevoegen aan je eetkamer en je boeken daar bewaren, eetkamers hebben vaak veel ongebruikte wandruimte, dus als je ze vult met boeken creëer je een mooi effect, alsof het was een brandpunt vol magie en kleur.

In de slaapkamer

Hoe vaak val je in slaap tijdens het lezen? U kunt uw bibliotheek ook in een van uw kamers plaatsen. Als je een tweede slaapkamer hebt die je maar een paar keer per jaar nodig hebt, kun je investeren in een bank of loveseat, zodat je van deze kamer een bibliotheek kunt maken.Je zult een gezellige sfeer moeten creëren en comfortabele stoelen moeten gebruiken. Je kunt zelfs een vaste wand vullen met staande planken om een meer algemeen bibliotheekgevoel te creëren.

Ingebouwde boekenplanken zijn geschikt voor ruimtes van elk formaat, zodat je eenvoudig je thuisbibliotheek in elke kamer kunt creëren, of het nu een slaapkamer is of een hoek van je woonkamer. Wat als je een bank onder een raam plaatst met planken eromheen? Het is een perfecte plek om lekker weg te kruipen terwijl je een goed boek leest.

In de keuken

Denk je dat de keuken alleen bedoeld is om te koken? Als u boeken in de keuken heeft, kunt u op deze plek ook uw leeshoek plaatsen. Je kunt de deuren van een keukenkast verwijderen, het interieur verven en je boeken neerleggen om dit belangrijke deel van het huis te helpen versieren. Je moet er gewoon voor zorgen dat er in de keuken niet veel vocht is zoals in de kelder of in de badkamer. Elke plek met vocht is geen goede plek om boeken te bewaren .

In het thuiskantoor

Als je een thuiskantoor hebt, gebruik dan een van de muren om een bibliotheek te creëren. In deze kamer is het ideaal dat het een kamerhoge plank is, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de ruimte die je kwijt kunt raken. En als je niet zo'n grote plank wilt omdat je niet zoveel boeken hebt, kun je losse planken aan de muur gebruiken. Kies het ontwerp dat het beste bij jou en je behoeften past.

Creatieve planken aan de muur

Als je niet van traditionele wandplanken houdt om je boeken op te zetten, kun je ervoor kiezen om creatief te denken. Dit betekent boekenplanken kiezen die ongebruikelijke vormen hebben, maar die naast het opbergen van je boeken, je helpen een zeer creatieve omgeving te creëren. Neemt niet veel ruimte in beslag en ziet er altijd goed uit.

Op zolder

Heb je een zolder die je gebruikt als opslagruimte of die je aan het verspillen bent? Het is tijd om dat om te draaien en zo een bibliotheek te creëren die het bijzondere hoekje van je huis wordt. Je kunt een aangepaste bibliotheek aan de muur maken en geen andere plek in de rest van je huis innemen.

Andere ruimtes

Als je een ongebruikte hoek in je huis hebt, kan het ook een ideale plek zijn om je bibliotheek te creëren. Misschien is het een trappenhuis of een hoek in de woonkamer. Met genoeg creativiteit kun je genoeg ruimte bieden om al je boeken te huisvesten. Heb je een open haard? Het kan ook een goede plek om je heen zijn. Veel huizen hebben een vlakke, blinde muur eromheen en de open haard staat in het midden Het is een geweldig idee om de open haard te omringen met boekenkasten.

Als je hoge plafonds hebt, kun je ook profiteren van verspilde ruimte hogerop.Om een thuisbibliotheek te creëren, kun je je richten op een of twee wanden met boekenplanken om al je boeken in op te bergen en een ruimte met een comfortabele stoel of bank, bij voorkeur bij een raam voor natuurlijk licht. Als je meer ruimte hebt, is een bureau altijd een goede aanvulling op je thuisbibliotheek, het wordt een ruimte die ook dienst kan doen als kantoor.

Weet je al waar je thuis je bibliotheek gaat neerzetten?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: