Spaces

Hekwerk voor uw tuin

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je een huis met een tuin hebt, als er iets is dat er boven alles toe doet, is het privacy. Ons huis is ons toevluchtsoord en we kunnen ons geïsoleerd voelen van de wereld en dat niemand ons lastigv alt is ongetwijfeld een grote behoefte. Privacy dus, zowel in een tuinterras als in een patio is voor iedereen een groot voordeel.

Het niet zien van de buren kan ervoor zorgen dat je je rustiger voelt in je huis en dat je huisdieren in je huis blijven in plaats van te gaan kijken wat er in andere huizen gebeurt. Als u in een gebied met kleinere tuinen woont, kan het ontbreken van een privacyhek betekenen dat u een onwelkome gast in de buurt wordt op de familiebijeenkomst van iemand anders.Soms wil je gewoon zitten als je thuiskomt van je werk in je eigen ruimte, in privacy zonder de mogelijkheid dat de ogen van andere mensen kijken naar wat je aan het doen bent.

Omheind voor privacy

Grote privacyhekken kunnen duur zijn en moeten uiteindelijk van tijd tot tijd worden vervangen. Dat veronderstelt dat je een stijl kunt vinden die je leuk vindt. Het kan ook zijn dat de plaats waar je woont bepaalde soorten omheiningen niet toestaat, het kunnen hebben van een levend hek kan een goede oplossing zijn voor jou en je privacy.

Om een levende privacybarrière te krijgen, plant u eenvoudig uw landschap zodat u de buren niet kunt zien. U kunt strategische struiken planten of zelfs bomen vol gebladerte aan de rand van het terrein laten staan. Deze optie kan echter een beetje duur zijn.Het kan ook een paar weken duren om het levende hek te plannen, te kopen en te planten. Mogelijk moet u een tuinarchitect inhuren om u te helpen.

Het kan ook enkele maanden tot jaren duren voordat de planten volledig volwassen zijn en het type dekking geven dat je zoekt. Maar als u op een natuurlijke manier weelderige privacy aan uw tuin wilt toevoegen, is een levend privacyhek de investering van geld en tijd waard. Dus als je genoeg geduld en middelen hebt, waarom zou je het dan niet proberen?

Bepaal hoeveel privacy je nodig hebt

Je wilt beginnen met te plannen wat je wilt met een privacybarrière. Het eerste dat u moet overwegen, is het niveau van privacy dat u nodig heeft. Wilt u volledige dekking of liever alleen een gedeeltelijke dekking? Dat bepa alt het type planten dat je moet gebruiken en hun afstand. Sommige planten groeien maar een paar meter, terwijl andere veel hoger kunnen.Je moet ook bij de stadsverordeningen nagaan of ze je toestaan om te planten wat je in gedachten hebt. Sommige hebben regels over hoeveel je een terras mag verbergen. Je moet je plantoverkapping rond een van deze beperkingen plannen.

U wilt ook beoordelen hoeveel van de tuin u wilt bedekken. Wilt u een privacyhek dat zich uitstrekt over de hele omtrek van het terras? Of is het gewoon een adres waar je momenteel de minste privacy hebt dat je accepteert? Een privacyhek voor een volledige tuin kan bijvoorbeeld het best worden bereikt met dikke struiken, terwijl voor gedeeltelijke privacy een grotere boom nodig is.

Soorten levende hekken voor uw privacy

Om je op weg te helpen: er zijn veel verschillende soorten planten die je kunt gebruiken om een landschapsontwerp te creëren dat je maximale privacy biedt. Deze privacyplanten omvatten:

  • Haaien, zoals liguster of taxus.
  • Bloeiende groenblijvende heesters, zoals pyracantha of hulst
  • Bamboe
  • Groenblijvende bomen zoals ceder, jeneverbes of arborvitae.
  • Bloeiende, volle heesters, zoals enkianthus of lila.
  • Cactus
  • Levende muren

Je kunt deze planten voor volledige of gedeeltelijke privacy, afhankelijk van de afstand.

Volg de stijl van je tuin

Om je tuin een goede decoratie te geven, moet je rekening houden met de stijl die je aan de buitenkant van je huis wilt hebben. Je moet er ook rekening mee houden hoe die planten passen bij de stijl die je zoekt in je tuin. Net gesnoeide heggen werken bijvoorbeeld het beste voor tuinen die er klassiek en overzichtelijk uitzien. Bloeiende heggen passen goed bij grote, romantische tuinen.

Bomen kunnen een goede optie zijn voor meer rustieke terrassen die de inrichting aan de natuurlijke kant houden Je kunt zelfs zoeken naar gedeeltelijke ontwerpen die geschikt zijn voor conceptuele en artistieke ruimtes, zoals het plaatsen van niet-verbonden hekpanelen naast stukken groenblijvende bomen.

Het is belangrijk dat u rekening houdt met het onderhoudsniveau dat de levende privacybarrière nodig heeft. Hoewel alle levende hekken onderhoud nodig hebben, moeten opties zoals struiken regelmatig worden gesnoeid om een nette uitstraling te behouden. Als je niet veel tijd aan je tuin wilt besteden, kun je opties kiezen waarvoor je niet regelmatig hoeft te snoeien, zoals wilgen of cactussen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: