Decoratie-ideeën

Hoe een houten trap te gebruiken om te versieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Heb je thuis een houten ladder? Gooi het niet weg! Houten trappen zijn tegenwoordig een trendelement om onze huizen mee te decoreren. Je kunt hem gebruiken als handdoekenrek in de badkamer, als tijdschriftenrek in je leeshoek of als steun gebruiken om een originele lamp te creëren.

Je kunt het ook gebruiken om zowel binnen als buiten je huis een kleine groene oase te creëren. Als je eenmaal hebt ontdekt hoe je een houten ladder kunt gebruiken om te versieren, weten we zeker dat als je er geen hebt, je je toevlucht zult nemen tot de tweedehandsmarkt om het te kopen.

Als handdoekhouder in de badkamer

Een houten trap kan het verschil maken als het gaat om het inrichten van de badkamer. Veel decoratie-uitgevers kozen enkele jaren geleden voor dit element en maakten er een decoratieve trend van. Maar behalve dat het een decoratieve trend is, spelen trappen ook een praktische rol in onze badkamer. Leunend tegen de badkamermuur, worden ze een prachtig handdoekenrek met een capaciteit voor 5 of 6 handdoeken.

Een rustieke badkamer lijkt de ideale achtergrond voor dit type trap, maar dit is niet de enige omgeving waarin ze perfect passen. Badkamers met beton of minimalistische ontwerpen krijgen warmte door dit type element.

Het is raadzaam, vooral als er kinderen of huisdieren in huis zijn, om de trap op zijn minst op één punt, muur of vloer, te bevestigen voor de veiligheid. Niet alleen in dit project, maar in elk van de projecten die je uitvoert met muurladders.

Als tijdschriftenrek

Als we handdoeken aan een houten ladder kunnen hangen, kunnen we dat ook tijdschriften ophangen Met rustieke wandladders kun je originele tijdschriftenrekken maken waarmee je de woonkamer kunt aankleden. Naast je tijdschriften kun je er ook de dekens in leggen die je in de woonkamer gebruikt als je een dutje doet of een film kijkt. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Als boekenplank of boekenkast

Zowel trapladders als trapladders zijn een geweldige manier om eenvoudige planken te creëren. Als? Het opnemen van manden, houten kisten, planken of lades tussen treden die hun opslagcapaciteit vergroten. Een heel gemakkelijke DIY als je naar de volgende foto's kijkt.

Je kunt ze gebruiken als nachtkastje in je slaapkamer, als boekenkast in de woonkamer of kinderkamer of als opbergsysteem in de badkamer.Je zult een beetje moeten werken, maar de moeite zal het waard zijn. Je kunt een uniek tintje geven aan die kamer waar je besluit ze te gebruiken.

Om een binnentuin te creëren

Ben jij een van degenen die de neiging hebben om planten te verzamelen en niet meer weten waar ze te plaatsen? Net zoals je een houten ladder kunt gebruiken om handdoeken of boeken te ordenen, kun je hem ook gebruiken om planten te ordenen. Ze zijn een geweldige hulpbron voor het creëren van prachtige binnentuinen en het geven van een frisse toque aan elke kamer.

Je kunt dit doen door steunen te gebruiken om de potten aan een muurladder te hangen, zoals op de eerste foto. Als je groene hangplanten, kiest, kun je een eenvoudige verticale tuin creëren. Je kunt een staande ladder ook als plank gebruiken en je verzameling cactussen en vetplanten erop ordenen.Het zijn makkelijke planten en ze zijn modieus!

En wat dacht je ervan om de cactussen te vervangen door aromatische kruiden om de keuken of woonkamer te impregneren met een fantastische mix van aroma's? Als je vaak kruiden in de keuken gebruikt, is dit een goede keuze.

Als lamp of verlichtingselement

Een van de origineelste manieren om een houten trap te gebruiken om ons huis te decoreren, is door deze om te toveren tot een lichtbron. De eenvoudigste manier om dit te doen is door het te gebruiken als steun voor een lichtslinger. Je krijgt een intiem licht dat perfect is voor het decoreren van de hal of slaapkamer. En als je kleintje bang is in het donker, kan een zachte lichtslinger een geweldige bondgenoot worden om hem te helpen in slaap te vallen.

U kunt de ladders ook gebruiken om op te hangen of vast te zetten met klemmen, lampen van industriële aard.Naast het bed zijn ze niet alleen decoratief, maar ook praktisch door ons een lichtpuntje te bieden en een plek om ons favoriete tijdschrift achter te laten; degene die we lezen voordat we naar bed gaan.

Het zijn niet de enige opties, er is er nog een, zelfs interessanter dan de vorige. Welke? Hang de lamp aan het plafond met kettingen en verander hem in een lamp. Het zal perfect zijn in grote keukens en eetkamers die zijn uitgelijnd op het eiland of tafel.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: