Architectuur

Hoe kies je de kleur van de zwevende vloer? Vergis je niet met deze tips

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Hoe de kleur kiezen van de verdieping voor elke omgeving? Maakt het uit of het donker of licht is? Om de kleur van de vloer te kiezen, moet u vanaf het begin rekening houden met het eindresultaat dat u wilt bereiken en wat de invloeden zijn van ruimte, licht en objecten die de omgeving in kwestie zal hebben.

In dit artikel verwijzen we naar de juiste keuze van de kleur van zwevende vloeren in verschillende omgevingen, maar het advies over hoe te kiezen de kleuren van deze vloeren zijn even geldig voor elk ander type vloeren al dan niet ze zijn van hout.

Zwevende vloeren

Ze worden "zwevend" geplaatst (zonder spijkeren, schroeven of lijmen op de vloer) op elk bestaand glad, stevig en droog oppervlak (tapijt, mozaïek, keramiek, hout, laagpolig tapijt, vinyl, enz.) . De planken worden eenvoudig in de tong aan elkaar gelijmd. Er zijn twee soorten zwevende vloeren: gelakt natuurlijk hout en melamine waarvan het oppervlak een patroon is dat hout imiteert, bedekt met een extreem harde laag melamine; de laatste zijn goedkoper. Ze kunnen ook op vloerverwarming geplaatst worden. Het zijn vloeren met een lange levensduur, een hoge weerstand en meerdere gebruiksmogelijkheden. Ze zijn gemaakt in verschillende kleuren en tinten binnen dezelfde kleur, dus ze zijn nog een hulpmiddel om effecten te creëren in verschillende omgevingen, die er ruimer of helderder uitzien, afhankelijk van de gekozen kleuren.

Lichte vloeren

Heb je een ruimte die je wat wilt opfleuren, kies dan voor een lichte vloer. De lichte vloeren weerkaatsen het licht en hiermee kun je de ruimte verlichten en een optisch gevoel van ruimte geven. Lichte kleuren weerspiegelen puurheid en rust en geven een ruimte een tijdloze uitstraling. Door ze te combineren met koude kleuren op de muren, creëer je een sober effect. Maar overdrijf het niet: hoe lichter de grond, hoe kouder de omgeving. Donkere meubels en lichte houten vloeren combineren goed en zorgen voor verrassende effecten. Daarnaast zijn lichte vloeren heel goed te combineren met een grote verscheidenheid aan kleuren.

Donkere vloeren

Donkere vloeren zijn het ideale uitgangspunt om contrasten te creëren. Ze zijn perfect te combineren met muren in lichte kleuren of in andere donkere kleuren die gebruik maken van highlights en accessoires.Vermijd harde wittinten en kies tinten als pastelwit of wit met een andere tint. Je kunt het resultaat wat opvrolijken door kleurrijke accessoires toe te voegen aan je interieur. Te veel donkere tonen kunnen een somber effect geven met minder licht .

Combineren van vloer- en wandkleur

Hier volgen enkele basisrichtlijnen waarmee u rekening moet houden bij het combineren van kleuren voor vloeren, wanden en plafonds:

  • Een donkere vloer met lichtgekleurde muren en plafond vergroot de ruimte in de breedte.
  • Een donkere vloer met een donker plafond vergroot de ruimte in de breedte en geeft een gevoel van minder hoogte.
  • Donkere muren in een kamer met een lichtgekleurde vloer en plafond versterken de horizontale lijnen.
  • Vloer, plafond en achterwand in lichte tinten: de ruimte wordt smaller, dieper en de hoogte wordt geaccentueerd.
  • Een donkere achterwand en lichtgekleurde zijwanden en vloer verminderen de diepte van de ruimte.
  • Een licht plafond met donkere vloeren en muren resulteert in een keldereffect (alleen licht aan de bovenzijde).
  • Een lichte vloer met een lichte achterwand, donkere zijwanden en een donker plafond zorgen voor een tunneleffect.
  • Als alle ruimtes dezelfde donkere kleur hebben, zijn hun vormen vervaagd.
  • Een ruimte met een lichte vloer en lichte wanden geeft een ruimtelijk gevoel.
  • Te veel lichte kleuren geven de omgeving een onpersoonlijke en koude lucht.

Kleuren die licht en ruimte geven

De kleur wit

Zonder twijfel is de witte kleur een van de meest gebruikte decoratiekleuren. Het staat synoniem voor zuiverheid en netheid. Maar niet alleen dat, maar dit is een van de helderste kleuren, omdat het licht reflecteert en zelfs meer schoonheid toevoegt aan elk van uw decoratieve stukken.Dus uit dit alles weten we dat het perfect zal zijn voor allerlei ruimtes.

Hoewel kleine ruimtes er ongetwijfeld mee zullen worden versterkt. Naast licht zorgt de witte kleur in de decoratie ervoor dat we kunnen genieten van een grotere omgeving. Dat is tenminste wat het ons zal laten begrijpen.

Hoe integreer ik de kleur wit?: Als je van minimalistische decoratie houdt, dan kun je kiezen voor de kleur wit, niet alleen in meubels of decoratieve details. Ook de muren, plafonds en zelfs de vloer zouden samen kunnen gaan. Je hebt een perfecte helderheid in elke kamer!.

Gerelateerd artikel:Gebruik gebroken wit in decoratie

Lichtblauw

Zoals we weten, hebben we verschillende tinten blauw. Maar in dit geval willen we dat het ons meer licht geeft, dus we zullen altijd de lichtste kiezen. Het geeft je een gevoel van welzijn en frisheid dat, terwijl de ruimte vergroot, het ook een vleugje diepte geeft.Hoe kun je het combineren? Welnu, beide houten meubels in bruine, gerookte of witte tinten zullen je beste bondgenoten zijn.

Zandkleur

Het is perfect in combinatie. De zandkleur heeft ook een bijzonder licht en glans. Hoewel het voor veel mensen sober mag zijn, moet gezegd worden dat het heel elegant is. Elk van de kamers in je huis zal profiteren van de harmonie die het ons achterlaat. Daarnaast weerkaatst het licht ook heel goed, waardoor de ruimte groter lijkt.

Watergroen

Als we het hebben over een frisse en natuurlijke kleur, dan was het aqua groen niet weg te denken. Naast het toevoegen van een perfecte ruimtelijkheid aan ons huis, kun je het combineren met andere tinten groen of zelfs wit en je zult het verschil merken.

Pastelkleuren

Ze hebben een zeer romantische sfeer, maar tegelijkertijd kunnen ze onze kamer er ook ruimer en lichter uit laten zien. Vooral als je de decoratie afwerkt met witte accenten.

Gerelateerd artikel:Pastelkleuren in woondecoratie

Heldere en intense kleuren

In dit geval verwijzen we naar de zeer levendige kleuren zoals oranje of geel. Het zijn ongetwijfeld perfecte opties als we denken aan de kamers van de kleinste van het huis. Ze zullen je veel meer glans en licht geven. Maar houd er rekening mee dat ze altijd worden aanbevolen als de kamer veel natuurlijk licht heeft. Integendeel, als de kamer vrij donker is, zullen ze erg overbelast raken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: