Decoratie-ideeën

Slechte schoonmaakgewoonten voor de badkamer die je uit je leven moet bannen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Iedereen verv alt wel eens in slechte schoonmaakgewoonten. Ze worden onbedoeld gedaan, maar worden geacht voldoende te zijn om een goede hygiëne te behouden. Om een goed ingerichte badkamer te hebben, is het belangrijk dat je deze ook heel schoon hebt. Mis deze slechte schoonmaakgewoonten van de badkamer niet, die het waard zijn om nu uit je leven te bannen.

De douche of badkamer niet schoonmaken

Soms is het mogelijk dat je vergeet de badkamer of de douche schoon te maken en dat je het voor later laat liggen”. Om ervoor te zorgen dat uw douche u goed reinigt, is het noodzakelijk dat u hem altijd onberispelijk houdt.Je kunt urenlang zweten terwijl je om de paar maanden de muren probeert schoon te schrobben, of je kunt de snelle en gemakkelijke route nemen: veeg na elke douchebeurt (of in ieder geval een paar keer) de muren en het glas schoon. Elke keer dat u uw badkamer verlaat, duurt het nog maar 5 minuten Zeepsop is niet opgewassen tegen uw proactiviteit.

Nog een belangrijk aspect om je douche schoon te houden is nog makkelijker. Sluit het douchegordijn. Door het gordijn te sluiten, krijgen alle vouwen gemakkelijker toegang tot lucht, wat helpt om sneller te drogen en de groei van schimmel en slechte geuren voorkomt. Bovendien kunnen de meeste douchegordijnen in de wasmachine op een zacht programma, dus het is een gemakkelijke oplossing om je gordijnen nog schoner te houden.

Stap je op handdoeken?

Als je begint met het schoonmaken van je badkamer, begin je dan met het oppakken van handdoeken van de vloer? Je doet het dus verkeerd. Je zou kunnen denken dat de lijst met slechte gewoonten voor het schoonmaken van de badkamer alleen betrekking heeft op reinheid.Maar het is ook belangrijk hoe je de badkamer schoon houdt. Door verkreukelde handdoeken op de vloer te laten liggen, voorkom je dat ze uitdrogen, wat kan leiden tot schimmelgroei en geurtjes.

Als je weinig ophangruimte hebt, is dat ook een gemakkelijke oplossing. Wanneer je de volgende keer je badkamer schoonmaakt, tel dan tien minuten extra om de haken aan de muur of deur te plakken. Ze verkopen ook in elke decoratiewinkel haken die aan de deuren worden gehangen om op te hangen. Je vindt ze in prachtige ontwerpen en afwerkingen, zodat je de hangers hebt die je nodig hebt zonder de decoratie van je badkamer te verpesten.

Een desinfecterende doek

Als je desinfecterende doekjes gebruikt om de badkamer schoon te maken, komt alles goed. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, zorgen ervoor dat je de juiste hoeveelheid ontsmettingsmiddel hebt om bacteriën in je badkamer te behandelen, en je kunt ze gewoon weggooien als je klaar bent.

Hoewel je afval het beste kunt verminderen en dat je in plaats van desinfecterende handdoeken (doekjes) beter een microvezeldoek met desinfecterend middel kunt gebruiken. Hoewel als je niet van doeken houdt omdat ze bacteriën kunnen achterlaten, gebruik dan verantwoorde doekjes. Als het doekje nog nat genoeg is om het oppervlak een paar minuten nat te laten na het schoonmaken, dan is het nog steeds zo voldoende ontsmettingsmiddel heeft om het werk te doen. Zo niet, dan is het tijd om een nieuwe aan te schaffen.

Badkamertapijten

Heb je een luxe badmat klaar om op te stappen als je uit de douche stapt? Dit is een beetje luxe die je niet mag overslaan: als je water op de vloer druppelt, kan dit vlekken op de tegels veroorzaken, het hout doen kromtrekken, de vloer ruïneren en je kunt ook vallen en veel schade aanrichten. Water + aarde=niet goed. Het is de moeite waard om te investeren in badmatten om de vloer te beschermen, je fysieke integriteit en om het schoonmaakwerk daarna te vergemakkelijken.

Als je daarna begint met het schoonmaken van de badkamer, begin dan met het wassen van de vloermatten en vervang ze door schone die wachten om gebruikt te worden.

Niet helemaal schoonmaken

Als je denkt aan slechte schoonmaakgewoonten voor de badkamer, denk je waarschijnlijk meteen aan hoe je je toilet moet doorspoelen of je gootsteen moet ontsmetten. Maar alles in uw badkamer moet worden schoongemaakt, niet alleen de gebruikelijke verdachten. Als je aan het schoonmaken bent, maak dan tandenborstelhandvatten en make-upborstels schoon

Als je een handzeepdispenser hebt, maak die dan ook schoon. Houd dat allemaal heel schoon. Kijk naar alles rondom je badkamer want alles moet schoongemaakt worden. Als je iets vergeet, is dat omdat je iets vies hebt achtergelaten, vol met bacteriën. Alles wat je regelmatig aanraakt, moet ook regelmatig worden schoongemaakt.

Komt een van deze slechte schoonmaakgewoonten voor de badkamer je bekend voor? In werkelijkheid hoeft u tijdens de week maar een klein beetje te plannen om elke dag wat tijd vrij te maken voor het schoonmaken van de badkamer, het bad en de douches. Zo stapel je geen werk op en heb je je badkamer altijd in goede staat, decoratief en hygiënisch!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: