Decoratie-ideeën

Ontdek de voordelen van travertijnmarmer in de bouw

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Travertijn marmer is een natuursteen die ongetwijfeld kan worden gedefinieerd als een van de meest gebruikte bouwmaterialen sinds eeuwen vanwege zijn prachtige eigenschappen en afwerkingen. Hoewel we tegenwoordig veel goedkopere bouwmaterialen vinden, is de waarheid dat travertijnmarmer een geweldige gok blijft voor diegenen die op zoek zijn naar kwaliteit en luxe afwerkingen.

Laten we eens kijken naar de toepassingen van dit type marmer, wat zijn de voordelen en ook het grote aantal tonen en afwerkingen dat het heeft.Al deze eigenschappen maken dit materiaal zeer waardevol voor thuisbouw, dus er moet rekening mee worden gehouden.

Wat is travertijn marmer

Travertijnmarmer is een natuurlijke kalksteen die zich vormt in zoet water, door de kringlopen van water en koolstof. Het is een steen die al eeuwenlang als bouwmateriaal wordt gebruikt. Het onderscheidt zich door een natuurlijk poreuze textuur vanwege de gasbellen die in de steen worden opgesloten terwijl de lagen worden gevormd. De naam travertijn is aan deze steensoort gegeven omdat de beroemdste steengroeven waaruit het wordt gewonnen zich in de regio Travertijn in Italië bevinden. De steen met dit soort eigenschappen kan echter uit veel andere plaatsen komen, aangezien hij niet exclusief voor Italië is, hoewel de Italiaanse ongetwijfeld de bekendste is.

Gebruik van marmer

Travertijnmarmer wordt voornamelijk gebruikt voor vloeren en is vanwege zijn duurzaamheid zowel geschikt voor buiten als voor binnen. Bovendien bieden ze een grote continuïteit op de grond. Hun tinten zijn ideaal vanwege hun neutraliteit en zachtheid, wat onze vloeren een elegante en verfijnde stijl zal geven.

Er zijn echter veel andere gebieden waar het een goed idee zou kunnen zijn om dit soort materiaal toe te voegen. Het is mogelijk om vloeren en muren te bedekken door verschillende afwerkingen of marmertinten te gebruiken en te spelen met deze kleurvariaties die natuursteen heeft. Op plaatsen zoals de badkamer zal het typische tegels vervangen, met een veel langere levensduur en een luxe uitstraling.

Een ander gebruik dat dit marmer kan geven is aanrecht in de keuken De weerstand maakt het geschikt voor een ruimte zoals de keuken, waar veel slijtage is als gevolg van dagelijks werk .De zachte tinten zijn ideaal voor moderne keukens maar ook voor klassieke keukens. Een marmer van dit type kan een leven lang worden gebruikt, zelfs als we andere elementen in de keuken veranderen.

Een gebruik dat ongebruikelijk is maar interessant kan zijn, is marmer gebruiken om een stevige tafel te maken. Een grote eettafel die iedereen zal verrassen en die persoonlijkheid en een vleugje luxe zal brengen in dit deel van het huis.

Travertijn is ook te zien in sommige buitengevels van huizen Een materiaal dat goed bestand is tegen de tijd en de elementen zonder de textuur of kleur te veranderen. Ongetwijfeld weer een van de vele toepassingen die een van de meest veelzijdige bouwmaterialen heeft.

Voordelen van travertijn marmer

Een van de belangrijkste voordelen van deze marmer of natuursteen is dat er wordt gezegd dat het zo resistent is dat het een leven lang mee kan gaan Het is een sterke en compacte steen die weerstaat aan gebruik en de elementen. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden, omdat het eenvoudig te polijsten is om het weer die look te geven. Het is bestand tegen vuur en hitte en de zonnestralen tasten de kleur niet aan, wat heel belangrijk is voor het gebruik ervan op gevels.

Deze marmersoort heeft het voordeel dat het antislip is. Daarom is het geschikt voor elke grondsoort. Het kan veilig worden gebruikt in de badkamer, zelfs in inloopdouches, op buitenvloeren die geen enkel gevaar vormen, zelfs als het regent.

Een ander voordeel van dit marmer is dat het veel verschillende afwerkingen en tinten heeft. Dit betekent dat we het kunnen aanpassen aan ons huis. Daarnaast heeft het een luxe uitstraling, waardoor het mogelijk is om interieurs stijlvol in te richten.

Marmeren afwerkingen

De natuurlijke textuur van de steen maakt verschillende afwerkingen mogelijk, afhankelijk van het doel waarvoor het wordt gebruikt. De gepolijste afwerking is ongetwijfeld het populairst, omdat het er luxueus en verfijnd uitziet en het licht reflecteert. Het is ideaal voor binnenvloeren, muren of werkbladen. De verzoete afwerking heeft meer karakter, reflecteert licht maar is minder perfect dan de vorige. Met de verouderde afwerking is het mogelijk om de natuurlijke aders van de steen na te bootsen, hoewel de afwerking onregelmatig is. Het wordt meestal gebruikt op buitenvloeren. In de ruwe afwerking wordt de steen gebruikt met zijn natuurlijke uitstraling, in kleur en textuur, voor een meer rustieke en authentieke toets.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: