Tuinen

Inbouwbarbecues voor uw bijeenkomsten in de tuin

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Tuinen en terrassen worden over een paar maanden weer ontmoetings- en spelplekken. Familiema altijden en intieme diners met vrienden zijn een van die zomerse genoegens die niemand wil opgeven. En is er een beter cadeau dan een barbecue voor wie thuis graag feestjes viert?

Het hebben van een kleine buitenkeuken is de droom van degenen die graag thuis feesten houden. Een barbecue, aanrechtruimte en een kleine koelkast, heb je nog iets nodig? Het is echter niet altijd gemakkelijk om te weten welke barbecue het meest geschikt is.We raden je aan om te wedden op een inbouwbarbecue in tuinen of terrassen waar ruimte geen probleem is.

Een barbecue kan het middelpunt worden om een geweldige ruimte voor entertainment te creëren. Het voorkomt ook dat je een seconde van je eigen feestje mist terwijl je van en naar de keuken gaat met voedsel. Voordat u er echter een aanschaft, is het de moeite waard om wat tijd te besteden aan het leren kennen van de soorten barbecues die er zijn. Alleen dan weet je of de barbecue voor jou het meest geschikt is.

Bouwbarbecues

Inbouwbarbecues zijn een ideale optie voor tuinen of grote terrassen. De barbecues waar we een paar vierkante meter voor kunnen uittrekken om een ruimte te creëren waarin je kunt koken comfortabel. Een ruimte met een werkoppervlak dat groot genoeg is om eten te bereiden, opslag voor houtskool

Inbouwbarbecues zijn meestal gemaakt van beton en vuurvaste baksteen Het zijn dus solide, stabiele en duurzame constructies. Bij veel ervan kunnen we ook aanvullende modules installeren, zoals kippengrills, een aslade of zelfs een oven.

Ze kunnen worden gevoed met zowel steenkool als brandhout, brandstoffen die voedsel een karakteristieke smaak geven. We mogen niet vergeten dat ze ons een breed scala aan opties bieden bij het koken. Ze zijn niet alleen gemaakt om vlees te bereiden; we kunnen er heerlijke vis en groenten in bereiden.

Ze zijn ontworpen voor fans van barbecues, degenen die het regelmatig gebruiken. Ze zijn de ideale plek voor grote familiebijeenkomsten, maar u hoeft niet te wachten op grote feesten om ze te gebruiken. Een goede inbouwbarbecue kost al gauw meer dan €900, al kun je ze ook al vinden vanaf €100.

Barbecues met of zonder kap?

Barbecues met luchtkanalen met kappen, wat helpt om een betere verbranding te creëren en de geleiding van rook en eventueel veroorzaakte vonken vergemakkelijkt. Ze zijn ook praktischer bij het koken, omdat ze voorkomen dat de rook onze gezichten bereikt.

Inbouwbarbecues met Leroy Merlin-kap

Barbecues zonder afzuigkap helpen om beter zicht te hebben op het voedsel dat wordt gekookt, aangezien er geen architectonische barrières zijn die dit belemmeren in hun ontwerpen. De rook die ontstaat tijdens het koken kan echter erg vervelend zijn; niet alleen voor degene die kookt, maar ook voor de buren. Er zijn zelfs gemeenschappen waar het verboden is om dit type barbecue te plaatsen.

Inbouwbarbecues zonder Leroy Merlin-kap

Esthetisch gezien zijn barbecues met kappen degene die we associëren met het imago van de traditionele barbecue. Tegenwoordig is het echter mogelijk om barbecues met kappen met meer rechte en moderne lijnen op de markt te vinden. Ontwerpen die, zoals die zonder kap, gemakkelijker te integreren zijn in ruimtes met een minimalistische stijl.

Voor- en nadelen

Welke voordelen bieden ingebouwde barbecues jou ten opzichte van andere mobiele alternatieven? In welke gevallen investeer je bij voorkeur in een inbouwbarbecue? De voor- en nadelen van deze barbecues in vergelijking met andere, we hopen dat ze je kunnen helpen om voor deze of andere oplossingen te kiezen.

Voordelen van inbouwbarbecues

  • U kunt de gewenste maat kiezen en een ontwerp naar wens. U kunt het zelfs zelf bouwen en aanpassen aan uw tuinontwerp
  • Je kunt koken voor een groot aantal gasten en omdat het altijd klaar staat, is het ook comfortabel om dit te doen.
  • Omdat ze zijn gebouwd met beton, vuurvaste baksteen en/of steen, zijn ze meestal duurzamer dan andere modellen.
  • Ze vereisen geen overmatig onderhoud en zijn gemakkelijk schoon te maken.
  • Je kunt klassieke brandstoffen gebruiken zoals kolen en brandhout die een karakteristieke smaak aan het eten geven.
  • Hiermee kunt u een instelbare grill toevoegen, die niet alleen gemakkelijker schoon te maken is, maar ook hoger of lager kan worden geplaatst, afhankelijk van het voedsel dat u wilt bereiden.

Nadelen van inbouwbarbecues

  • Het zal altijd duurder zijn een inbouwbarbecue dan een bouwpakket (monteerbare) barbecue.
  • Het neemt meer ruimte in beslag dan een mobiele barbecue.
  • Als je hem eenmaal hebt gemonteerd, kun je hem niet meer gemakkelijk loskoppelen of verplaatsen.

Waar plaatsen we het?

We kunnen het installeren op het terras of tuinHoe dichter ze bij het huis zijn, hoe gemakkelijker het zal zijn om de waterinlaten om te leiden en hoe comfortabeler het zal zijn om dat ingrediënt te bemachtigen dat we van binnen zijn vergeten. Wel moet je er rekening mee houden dat als je kiest voor een barbecue zonder afzuigkap, alle dampen in huis terecht kunnen komen, wat erg vervelend zou zijn.

Het ideaal is om ingebouwde barbecues tegen een muur of een muur in een halfoverdekte ruimte te installeren Er zijn twee fundamentele redenen om de ruimte af te dekken: de eerste verwijst naar de comfort van de kok en voedselbewaring; de tweede heeft te maken met het onderhoud van de keuken zelf.

Wat betreft de afstand tot de tafel waar je met je gasten eet, het is handig dat deze niet te dichtbij is. Het is prettig om de geur van het eten op de barbecue op te vangen, maar niet de rook of de hitte die het afgeeft als de temperaturen hoog zijn.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: