Decoratie-ideeën

Ideeën zonder planten om je huis natuurlijker in te richten

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Planten zijn ideaal voor het decoreren van elk huis, het zorgt ervoor dat we ons verbinden met de natuur en genieten van een veel aangenamere omgeving. Maar laten we eerlijk zijn, niet iedereen vindt het prettig om planten in je thuis. Noch natuurlijk, noch kunstmatig, planten zijn gewoon niet voor iedereen weggelegd. Als dat jou overkomt, maar je tegelijkertijd wilt dat je huis natuurlijker aanvoelt en de omgeving ontspannend is, dan kan dat ook zonder planten!

Als je probeert je huis natuurlijker te laten aanvoelen, kun je je humeur verbeteren en zelfs schonere lucht hebben (zoals gebeurt met natuurlijke planten omdat ze de lucht die je inademt zuiveren). Mis deze ideeën niet om een veel natuurlijker huis te hebben.

Natuurlijke materialen

Planten zijn niet de enige manier om een natuurlijke decoratie in huis te halen. Er zijn veel natuurlijke materialen die niet leven en je ook een warme sfeer kunnen brengen. Natuurlijke materialen zoals riet zijn perfect voor luchtige accentmeubels, stoffen zijn ideaal evenals het gebruik van hout. Zelfs leer en imitatiebont kunnen als een natuurlijk materiaal worden beschouwd en vormt een mooi contrast met lichtere kleuren en materialen.

Gebruik kleur goed

Niemand is ooit vergeten een groene muur water te geven. Waarom geen kleur gebruiken om buiten naar binnen te halen? Je kunt gemakkelijk een kamer verlichten en je hebt geen conciërge nodig om ervoor te zorgen als je op vakantie gaat.

Zoek specifiek naar kleuren die in de natuur voorkomen, zoals levendig groen of het koele, heldere blauw van de oceaan.Kies een accentmuur om dezelfde kleuraccent te krijgen als een plant. Of gebruik kleur als accenten in je interieur.

Dierenprint

Als je denkt aan "natuurlijke decoratie", denk je meestal aan planten en bomen. Maar vergeet niet dat dierenprints en texturen net zo natuurlijk kunnen zijn als kamerplanten.

Een vloerkleed van imitatiebont kan textuur en een vleugje kleur toevoegen, terwijl een stof of plaid van bont een kamer tegelijkertijd knus en natuurlijk laat aanvoelen. Of ga voor een onverwachte print zoals een poef met slangenleertextuur of een vloerkleed met antilopenprint, maar kies voor een decor dat geen levens hoeft op te offeren!

Het landschap van je ramen

Het landschap dat je in huis hebt, kan ook onderdeel worden van de decoratie. Hoewel je misschien geen vensters kunt verplaatsen om de mooiste foto te krijgen, kun je je tuin opfleuren. Probeer een bloembak te planten om wat sprankelende kleur toe te voegen.

Of verwijder de zware jaloezieën die het zicht op je favoriete boom belemmeren. Gebruik het buitenleven in uw huis als een indrukwekkend designelement. Als je niet in een huis met mooi uitzicht of een tuin woont, kun je er ook voor kiezen om echte afbeeldingen van landschappen te gebruiken als decoratieve vinylramen. Je zult je geest voor de gek houden en genieten van een beeld waar je zintuigen dol op zullen zijn.

Overgangsruimten

Ruimte die de kloof tussen binnen en buiten overbrugt, kan een van je beste bondgenoten worden in je huisontwerp. Overweeg om die foyer aan de voorkant, het achterdek of zelfs die ongebruikte patiokamer opnieuw te doen, zodat je wat meer van binnen kunt halen.

Je kunt bijvoorbeeld een groot raam plaatsen waardoor licht van de patio naar binnen v alt, een glazen raam op de trap om meer natuurlijk licht binnen te laten Denk na over hoe je je huis meer kunt laten voelen natuurlijk en om u te helpen genieten van uw toevluchtsoord op de best mogelijke manier.

Natuurlijke patronen

Decoreren met plantenprints is in opkomst en geeft je hetzelfde gevoel van vrede en geluk als levende planten. Sierkussens met plantenprint, een weelderig vloerkleed of zelfs gedurfd bloemenbehang in een kleine ruimte (denk aan een damestoilet) kan je huis een broeikassfeer geven zonder al het onderhoud dat je haat.

Binnenramen

Het idee achter binnenramen is om meer licht door je huis te laten. Binnenramen zijn overal te vinden, van een Franse deur die naar de woonkamer leidt tot de vitrinekasten in je keuken.

Halve wanden en glazen scheidingswanden kunnen ook gebruikt worden om licht te behouden, maar je woning meer karakter te geven.Je kunt binnenramen gebruiken als een knipoog naar tuinieren: zet wat nepplanten of -bloemen achter deuren of plaats je ramen strategisch zodat ze een aantal van de natuurelementen omlijsten waar je van houdt in je huis.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: