Decoratie-ideeën

Bioconstructie, ontdek ecologische huizen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het concept van bioconstructie is vrij nieuw, maar de waarheid is dat we ons al heel lang zorgen maken over het probleem van het milieu, de vervuiling en de opwarming van de aarde. Op dit moment wordt er steeds meer vooruitgang geboekt in de richting van een duurzame wereld met dit soort ideeën, met huizen gemaakt als bioconstructie.

Laten we eens kijken wat dit bioconstructieconcept is, in waar deze ecologische huizen uit bestaan en waarom ze een goed idee zijn om in te investeren voor het geval we op zoek zijn naar inspiratie voor make een huis.De huidige modellen zijn echt functioneel en hebben een geweldige esthetiek.

Wat is een bioconstructie

Een bioconstructie is een gebouw, inrichting of woning die is gebouwd met materialen die niet schadelijk zijn voor het milieu en geen elementen bevatten die giftig zijn voor mens of natuur. Zoals we ons kunnen voorstellen, gebruikt dit type constructie gerecyclede, ecologische, natuurlijke en zelfs plantaardige materialen of materialen die biocompatibel zijn, om schade aan het milieu of mensen te voorkomen. Het is een van de meest duurzame opties bij het bouwen van een ruimte, door te kiezen uit de vele materialen die momenteel beschikbaar zijn en die compatibel zijn met de omgeving.

Basis van bioconstructie

Bioconstructie beperkt zich niet tot gebruik van ecologische materialen in de bouw, maar houdt ook rekening met de omgeving waarin ze moeten worden geïntegreerd, vandaar een reeks principes hiervoor soort gebouwen. De locatie is een van de belangrijkste, omdat je een plek moet kiezen waar we ver verwijderd zijn van bronnen die giftig kunnen worden. Het heeft geen zin om een bio-huis te maken als we ons op een plek bevinden die onze gezondheid schaadt. Met andere woorden, u moet uit de buurt blijven van plaatsen in de buurt van fabrieken waar sprake is van lucht- of waterverontreiniging, stralingsbronnen of elektrische leidingen en transformatoren.

In bioconstructie zoeken we ook integratie met de omgeving Nog niet zo lang geleden werden huizen gemaakt met de materialen die in elk gebied beschikbaar waren, vandaar dat we plaatsen zagen met huizen gemaakt van steen en met leistenen of zelfs rieten daken. Op dit moment is dit ook een belangrijk punt, aangezien het gebruik van lokale middelen de impact op het milieu bij het maken van het huis minimaliseert.

Je moet van tevoren nadenken over de oriëntatie en hoe de constructie gebouwd gaat worden om optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht en de mogelijkheden van het land. Er zijn huizen waarin ze zelfs geothermische energie gebruiken om bronnen zoals warm water te verkrijgen. In elk geval dient een expert te worden ingehuurd om de mogelijkheden van het gebied, de voor- en nadelen ervan te analyseren om het maximale uit de nieuwbouw te halen. Van het gebruik van de ophoping van water op plaatsen met aders of met veel regen tot het plaatsen van zonnepanelen om van dit soort energie te profiteren.

Soort energie

Als we eenmaal weten wat voor soort omgeving we hebben, kunnen we weten welke energie we zullen gebruiken om ons huis ecologischer te maken In dit geval kunt u kiezen tussen zonne-energie met panelen, aardwarmte, biomassa uit bosresten, hydraulisch of wind.

Waarom kiezen voor een bioconstructie

De keuze voor natuurlijke materialen in een woning doet niets af aan de uiteindelijke kwaliteit, aangezien er momenteel allerlei soorten materialen en manieren om ermee te werken zijn. Aan comfort hoef je ook niet in te leveren, want de huidige bioconstructies zijn zeer compleet. Dit type gebouw heeft het grote voordeel dat het respectvol is voor het milieu en integraal zoekt naar de minste impact, dat wil zeggen vanuit alle gezichtspunten van een huis, niet alleen focussen op de materialen. Zo zorgen we ervoor dat ons huis helemaal past bij het milieu.

Typen gebruikte materialen

In de huidige bioconstructies is er een grote catalogus van materialen om uit te kiezenNatuurlijk moeten er professionals worden gekozen die weten hoe ze ermee moeten werken zodat het resultaat optimaal is, sterker nog, er zijn al bedrijven die uitsluitend aan dit type woning werken. Met deze en andere materialen kun je tot in detail duurzame woningen realiseren.

In deze huizen kun je allerlei gerecycleerde materialen gebruiken die afkomstig zijn van glas of papier. Voor de structuur kunnen adobes worden gebruikt, dit zijn mengsels van klei, steen, blokken geperste aarde, hout of zelfs strobalen in blokken die bedekt zijn met een pasta.

Voor de woningisolatie worden andere natuurlijke materialen gebruikt zoals vezels van plantaardige oorsprong zoals kokosvezel, cellulose, kurk of houtvezel. Schapenwol is ook een isolatie maar dan van dierlijke oorsprong. Die van minerale oorsprong zijn klei, perliet of vermiculiet.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: