Tuinen

Ontdek de sleutels om thuis een zen-tuin te creëren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De Zen-ruimtes zijn geïnspireerd op de boeddhistische sleutels van het filosofische zensysteem. Dit systeem bevordert meditatie op alle gebieden, daarom wordt deze term tegenwoordig ook in decoratie gebruikt. We hebben het over een Zen-decoratie wanneer het verschillende sleutels gebruikt om een serene omgeving te bieden waarin je beter kunt mediteren.

Vandaag gaan we enkele ideeën bekijken om thuis een zen-tuin te creëren, die veel te maken heeft met Japans geïnspireerde tuinen, waarin je grote orde kunt zien en een zorgvuldige keuze van elementen.Er zijn ongetwijfeld veel ideeën die kunnen worden opgenomen in zen-achtige tuinen.

Tuinen met planten

Zen- en Japanse tuinen worden meestal gekalibreerd tot op de millimeter Architectuur en studies worden uitgevoerd om te weten hoe elke plant moet worden neergezet en waar, zodat we een tuin hebben met een perfecte ontwerp. In Zen-tuinen mag de kleur groen niet ontbreken, want midden in de natuur zijn helpt enorm om te mediteren. In deze tuinen worden kruiden, struiken, bomen en klimplanten toegevoegd om authentieke bossen te creëren in kleine ruimtes.

Kleurrijke tuinen

Dekleur mag in veel van deze tuinen niet ontbreken Hoewel ze in de winter met een paar planten worden gehouden, kunnen we in het voorjaar zien hoe de bloemen verschijnen. Het is gebruikelijk dat er veel bloeiende planten of bomen zoals kersenbomen worden toegevoegd, die in het voorjaar alles met kleur vullen.

Bonsai gebruiken

Als we onze tuin een Japans tintje willen geven, is er niets beters dan de originele bonsai te gebruiken. Deze kleine bomen hebben bepaalde zorg nodig en niet iedereen is in staat om ze in perfecte staat te houden. We moeten ze dus alleen toevoegen als we bereid zijn tijd te investeren in het onderhoud van onze tuin.

Het geluid van water

In de zen-filosofie is er bijna altijd water, wat ons een ontspannend geluid biedt dat ons in contact houdt met de natuur. In deze tuinen is er meestal een waterelement. Ofwel een kleine fontein waaruit eindeloos water stroomt, ofwel een klein meer waar we ook vissen of schildpadden kunnen hebben.

Natuurpaden

Alles zen-tuin heeft een bepaalde volgorde en geweldige planning. Deze tuinen voegen meestal paden toe om de hele ruimte te kunnen bewonderen, zodat de planten en bloemen niet worden bedorven. Het moet gezegd worden dat deze paden meestal gemaakt zijn met natuurlijke materialen. De kleine stenen zijn een geweldig alternatief, omdat ze ontspannend zijn en je er deze vormen mee kunt maken, zo typerend voor Zen-tuinen. De vormen zijn gemaakt met een hark, waarmee deze paden worden verzorgd zodat ze altijd in goede staat blijven.

Rustruimte

Elke zen-ruimte moet een rustruimte hebben Het is een geweldig idee om hout te gebruiken om deze ruimtes te creëren, aangezien het een natuurlijk materiaal is dat perfect in de tuinen past. In dit geval hebben ze een pergola gebruikt om ook een beetje schaduw te bieden.Een rustplek in de tuin is een must. Deze ruimte kan op vele manieren worden ingericht, met een eethoek, met ligstoelen, banken, met een pergola en andere details die het welzijn verhogen.

Maak een bestelling aan

De orde is fundamenteel in een Zen-ruimte Om ons kalm te houden en meditatie te helpen, is het beter om de elementen te ordenen. Hiervoor worden paden gebruikt om de gebieden beter te verdelen, met zand of stenen. Het is een manier om een ordelijke en samenhangende inrichting in de tuin te creëren, zonder de ruimtes en planten te vermengen. Het resultaat is een harmonieuze en zeer uitnodigende tuin. Zoals we in deze gevallen zien, begrenzen ze de houten gebieden met andere van zand en andere met stenen of gras. Het gebruik van materialen om de ruimtes in te delen is een goed idee, maar het moeten natuurlijke materialen zijn die met elkaar gecombineerd kunnen worden, zoals stenen, hout en kruiden.

Geometrische vormen

Orde kan ook komen door gebruik van geometrische vormen In veel Zen-tuinen zie je ruimtes waar geometrie erg belangrijk is. Deze tuin heeft bijvoorbeeld perfecte lijnen en biedt ruimte om de hark te gebruiken op zoek naar meditatie en sereniteit. Een heel eenvoudige ruimte waar je je gemakkelijk kunt concentreren. Zoals we zien, gebruiken we elementen zoals steen om ruimtes van elkaar te scheiden.

Gedimde verlichting

In de tuinen moet ook rekening worden gehouden met verlichting, omdat het noodzakelijk is om 's nachts van de tuin te kunnen genieten. De verlichting kan geplaatst worden in het gebied van de wegen en ook op bepaalde punten. Het kiezen van de exacte punten waar de verlichting geplaatst moet worden is belangrijk en wordt vaak gedaan bij het nadenken over de inrichting van de gehele tuin.Waar het bovendien niet mag ontbreken, zijn rustplaatsen. Er zal een gedimd licht worden gezocht dat helpt bij de ontspanning.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: