Decoratie-ideeën

Hygge-decoratie: je wilt het huis niet verlaten

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Koude temperaturen komen tegelijkertijd voor in een groot deel van de wereld en als ze bij je zijn, is het de perfecte tijd om een hygge-decoratie in huis te hebben. Dit woord betekent comfort en dat is wat je bij dit soort decoratie in huis moet vinden. Je zult je zo goed voelen dat je de hele dag je kamer niet meer wilt verlaten.

Als je niet weet hoe je hygge-decoratie moet zijn, mis dan dit artikel niet, want je zult enkele tips vinden om de opgeschoonde esthetiek te creëren die je zo leuk zult vinden.Je kunt een warm en gezellig huis krijgen tijdens de winter waar je het hele jaar plezier van hebt!

Neutrale kleuren

Dit is de eerste stap naar een huis dat is ingericht in een hygge-stijl, je moet wedden op neutrale kleuren. Het helpt om de toon te zetten voor de ruimte en om de verschillende ontwerpelementen in je huis op een samenhangende manier met elkaar te verbinden. Hygge-ruimtes vormen geen uitzondering op deze regel, dus je moet altijd met Hygge beginnen ontwerpen door voornamelijk te vertrouwen op een neutraal kleurenpalet.

Hygiëne is comfort en neutrale tinten geven je een gevoel van constante reinheid en helpen ook je ogen te laten rusten, waardoor de ooghygiëne toeneemt. Met dat in gedachten, wil je vooral bij de zachtere neutrale kleuren blijven. Je kunt veel zachte grijstinten, crèmetinten en ijsblauw overwegen.U kunt het gebruik van neutrale kleuren met een hoger contrast, zoals zwart of donkerbruin, beperken, omdat deze visueel belastender kunnen zijn, maar zeer goed contrasteren.

Comfort boven alles

Om je te concentreren op de positiviteit van je leven en het genieten van alledaagse ervaringen, moet je je ook concentreren op het comfort van je huis. In de praktijk gaat het om genieten van de simpele geneugten van het leven, zoals het gevoel onder een deken te kruipen of in bed te vallen na een lange dag.

Vanuit dat perspectief gaat het bij het creëren van een hygge-huis erom de ruimte een gevoel van gezelligheid te geven. Om dit te doen, wil je ervoor zorgen dat je meubels zo luxueus zijn als mogelijk. Denk aan grote maar niet overvolle meubels, comfortabele banken en stoelen die lekker zitten en visueel mooi zijn.

Je moet ook rekening houden met het textiel in je kamers.Textiel zoals geweven tapijten, wandkleden, kussens en spreien zullen er veel toe bijdragen om warmte en dus comfort in een kamer te brengen. Laag op elkaar om wat visuele complexiteit aan de ruimte toe te voegen, maar raak niet te verward zodat de lagen er schoon uitzien en de ruimte niet overheersen. Hygge gaat ook over het accepteren van imperfecties als onderdeel van het leven.

Inclusief veel zachte verlichting

Het juiste verlichtingsplan is essentieel, omdat dit een enorm effect heeft op hoe een ruimte aanvoelt. Als je bewijs nodig hebt, bedenk dan eens hoe je boven je hoofd kunt afvloeien, industriële lampen kunnen aanvoelen als in een kantooromgeving.Je kunt je ook herinneren hoe het kalmerende, ontspannende aansteken van een paar kaarsen aanvoelt aan het einde van een lange dag. In dit geval, we zijn op zoek naar de ultieme sfeerVergeet de kantoorverlichting die alleen maar stress veroorzaakt en kies voor warme verlichting die je een onbeschrijflijk gevoel van welzijn zal geven.

Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat je veel zacht licht in de kamer brengt. In dit geval, hoewel elke kamer wat sfeerverlichting nodig heeft, zou het bijna een bijzaak moeten zijn voor je andere soorten verlichting. Hier, zul je je concentreren op het toevoegen van wat accentverlichting, zoals zachte gloeilampen of zelfs kaarsen.

Denk na over de essentie

Houd er rekening mee dat wat niet in deze interieurs zit, net zo belangrijk is als de stukken die je selecteert. Een centraal principe van deze stijl is om jezelf voldoende materiële genoegens te gunnen om je op je gemak te voelen zonder de behoefte te voelen om overboord te gaan. Dit is een gelegenheid waar minder meer is

Om dit effectief te doen, kun je het beste helemaal opnieuw beginnen. Verwijder alle items uit de ruimte en als je eenmaal een leeg canvas hebt, verplaats je ze stuk voor stuk terug. Denk als een decorateur en beslis individueel of elk element een specifieke waarde toevoegt aan het ontwerp.Als je het niet zeker weet, hoort dat stuk niet op die plaats.

We weten dat voor sommigen een negatieve ruimte in het begin ongemakkelijk kan aanvoelen. Als u een van deze mensen bent, probeer dan niet toe te geven aan uw eerste impulsen. Geef jezelf de tijd om je aan te passen aan het nieuwe kamerontwerp. Als de ruimte na een paar dagen nog steeds te leeg aanvoelt, overweeg dan welke delen van het ontwerp verbetering behoeven Pas die plekken aan tot je de perfecte balans hebt gevonden.

Om een gevoel van comfort te behouden, vooral in de winter, moet je ervoor zorgen dat de temperatuur in je kamer comfortabel is. Je kunt een slimme thermostaat in huis hebben of energiezuinige apparaten gebruiken die je daarbij helpen. Regel een goede temperatuur in elke kamer.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: