Interieur

Verander de keukengrepen en update je meubels

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De keuken is een van de meest levendige kamers in het huis, daarom geloven we dat het aanbrengen van kleine veranderingen om het bij te werken ons kan helpen er meer van te genieten. Een keuken verbouwen is een grote investering, maar het is niet nodig om deze een nieuwe look te geven. Kleine accessoires verschonen zoals keukenhandgrepen is een effectief en voordelig alternatief.

Sommige nnieuwe knoppen of handgrepen op de deuren kunnen de stijl van de keuken of elke andere ruimte met meubels versterken en verfraaien. Afhankelijk van de keuze krijgt ook uw keuken persoonlijkheid.Wil je weten waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe handgrepen en wat de meest populaire stijlen zijn om de keuken te transformeren? Ontdek het samen met ons.

Te overwegen alvorens nieuwe handgrepen te kopen

Is het je al duidelijk dat je de handgrepen in je keuken wilt veranderen? Voordat je ze verandert, is het interessant om wat tijd te besteden om de huidige te bestuderen Waarom? Omdat het voor ons veel gemakkelijker kan zijn om de nieuwe handgrepen te installeren, zolang ze dezelfde kenmerken hebben als de vorige.

Wat voor soort keukengrepen heb je? Terwijl voor knoppen meestal maar één schroef nodig is, heb je voor 2 nodig, één aan elk uiteinde. In dat laatste geval kan het interessant zijn om de afstand van het hart tot het hart van het gat te meten. Deze meting bepa alt welke handgrepen u van dienst zullen zijn zonder dat u nieuwe gaten hoeft te maken.

Wanneer we een model vervangen door een ander die coördineert inboormetingen, hebben we alleen een kruiskopschroevendraaier nodig om ze te installeren. Als ze daarentegen niet coördineren, hebben we naast het kiezen van handgrepen waarmee we de oude gaten kunnen verbergen, een boormachine met een houten bit nodig om het nieuwe gat te maken.

Wat betreft de schroeven die nodig zijn voor de installatie, deze moeten geschikt zijn voor de dikte van de deur, aangezien ze er doorheen moeten en de hendel vastdraaien. In het geval van keukenmeubels zijn de afmetingen meestal standaard, maar het kan nooit kwaad om het op te meten en er zeker van te zijn.

Soorten shooters op stijl

Er zijn talloze handgrepen om uit te kiezen: rustiek, minimalistisch, retro, kinderen Welke te kiezen? Hout, aluminium, leer, keramiek Elk materiaal geeft de handvatten een andere afwerking en past beter in een bepaalde stijl van decoratie.

Naast esthetische kwesties zal het materiaal van het handvat echter ook bepalend zijn voor de kwaliteit en het gemak van schoonmaken, naast andere kenmerken. Vermijd ingewikkelde ontwerpen, met hoekjes en gaatjes waar vuil zich kan ophopen als je overal vuil ziet. Keukenkasten krijgen erg vlekken, houd daar rekening mee!

Klassieke keukengrepen

Als je een klassieke keuken hebt, is het een goede optie om de handgrepen te vervangen door handgrepen in vintagestijl, zoals elegante smeedijzeren handgrepen met afgeronde vormen. Je kunt ze ook kiezen met koperen of gouden coatings en gravures voor een meer authentieke look.

Ben je op zoek naar een meer romantische stijl? Als dat zo is, worden handvatten met keramische stukkenje beste bondgenoot. Denk aan oude herenhuizen en statige landhuizen; Er is een tijd geweest dat ze allemaal voor dit type handgreep kozen om hun meubels in pasteltinten opvallender te maken.

Hoewel als er enkele klassieke handgrepen in de mode zijn, dan zijn dat de messing handgrepenroestig effect. Je vindt ze in verschillende maten en kunt ze combineren met andere knoppen en handgrepen uit hetzelfde assortiment om elke kast uniek te maken.

Hedendaagse keukengrepen

De aluminium handgrepen passen met hun eenvoudige lijnen perfect in moderne keukens met strakke lijnen. Je vindt ze in verschillende maten en ook met verschillende afwerkingen, welke kies jij? Naast de esthetische kenmerken is dit type handgreep ook zeer gemakkelijk schoon te maken, een pluspunt!

Momenteel zijn de meest gevraagde die met rechte hoeken, hoewel je ze ook kunt vinden met afgeronde vormen. Kies ze in dezelfde kleur als de kasten als je op zoek bent naar een minimalistische stijl voor je keuken en daarentegen in goud- of kopertinten als je op zoek bent naar een opvallender resultaat.

Moderne keukengrepen

Als we het over trends hebben, kunnen we niet anders dan de handgrepen noemen met een half verborgen profiel, die zowel verticaal als horizontaal kunnen worden geplaatst, waardoor gladde, doorlopende keukenfronten, zonder onderbrekingen. Ideale handgrepen om de stijl van moderne en minimalistische keukens te versterken, die echter niet aan alle kasten kunnen worden aangepast.

Andere momenteel erg populaire keukengrepen zijn de gemaakt van leer Waarom? De eerste reden voor deze populariteit is dat ze een textuur en materiaal bieden die zelden in de keuken te zien zijn. De tweede is een economische reden. Door verschillende tutorials te volgen kun je zelf handgrepen voor je keuken maken.

Is het nu duidelijk waar je rekening mee moet houden bij het kopen van nieuwe keukengrepen? Welke handgreep zou u kiezen voor uw keuken?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: