Decoratie-ideeën

Trucs om ramen schoon te maken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De zonnestralen die we in de winter zo graag door het glas ontvangen, onthullen ook het stof, de droge regendruppels, spetters en voetafdrukken die zich ophopen op onze balkons en ramen. Vuil hoopt zich op op de ramen en hoewel het meestal verborgen is achter de gordijnen, geeft het een gevoel van verwaarlozing.

Word bewust en voer eenruitenreiniging met een bepaalde regelmaat uit om overmatige ophoping van vuil te voorkomen. We weten dat het schoonmaken van ramen een van de vervelendste taken in huis is, maar het is niet ingewikkeld als we weten welke producten we moeten gebruiken en hoe we ze op de juiste manier moeten gebruiken.

Er is niet één juiste manier om ruiten schoon te maken. We kunnen kiezen tussen vele en zeer diverse opties om een goed resultaat te krijgen. Een eigen formule voor het wassen van ramen creëren is het meest zuinig en respectvol voor het milieu, maar we kunnen ook kiezen voor commerciële formules.


Net zo belangrijk als het kiezen welke producten je wilt gebruiken om de ramen schoon te maken, is het kiezen van het juiste moment om het te doen. Ramen lappen is een taak die tijd kost en het wordt afgeraden om dit te doen op regenachtige dagen of op dagen met veel zon en hitte, omdat ze dan te snel droog worden door de hitte.

Als je eenmaal de dag en het juiste moment hebt gekozen om het te doen, weet je dan wat je nodig hebt om het te doen? En wat zijn de te volgen stappen? Maak je geen zorgen, hier zijn alle sleutels.

Wat heb je nodig?

Je hebt niet al te veel dingen nodig om de kristallen schoon te maken, maar het is wel noodzakelijk om ze allemaal bij de hand te hebben zodra we aan de taak beginnen. Het is ook nodig om het vuil eerst van kozijnen, jaloezieën en andere elementen te verwijderen om te voorkomen dat het glas achteraf vuil wordt.

Stel dat je de dag ervoor de kozijnen hebt schoongemaakt, wat heb je nu nodig om de ramen schoon te maken?

  • Een product om te gebruiken om de ramen schoon te maken. Het kan een zelfgemaakte formule zijn gemaakt van water, azijn of ammoniak of een specifiek product voor kristallen: cristasol, luminia
  • A zeer zachte, pluisvrije doek om vlekken of krassen te voorkomen. Of specifiek gereedschap voor het wassen van ramen, zoals rackets.
  • Twee emmers met water, één om de kristallen te spoelen en de andere om de doek of schraper te spoelen in het geval van zelfgemaakte formules.
  • Krantenpapier of een zachte doek van 100% katoen om de ramen af te drogen.

Reinigingsformules

Waaromzelfgemaakte formules gebruiken om je ramen schoon te maken? Azijn of neutrale zeep zijn goedkope ingrediënten waarvan de dampen niet zo schadelijk zijn als die van chemische producten, dus u kunt ze met meer vertrouwen gebruiken als u kinderen of huisdieren in huis heeft. Maar zijn dat de enige redenen?

  1. Je hebt geen specifiek product nodig om ramen schoon te maken. Je bespaart ruimte in je voorraadkast en bent niet afhankelijk van een specifiek product.
  2. Natuurlijker, minder giftig. Door je eigen formules te maken, heb je controle over de ingrediënten.
  3. zuiniger. Producten zoals azijn of bicarbonaat hebben een lage prijs.

Met water en azijn

Als we het hebben over een regelmatige reiniging, zou een oplossing van witte azijn en warm water voldoende moeten zijn om de kristallen te laten glinsteren. Meng de ingrediënten in een bak en gebruik een doek of spuit om de oplossing op het gewenste oppervlak aan te brengen. Wacht vervolgens 5 minuten en spoel het glas met water. Droog af met een krant

  • Een deel witte azijn op vier delen water

Met water, azijn en zuiveringszout

Heeft u lange tijd de ramen niet schoongemaakt? Als dat het geval is, heeft zich er meer vuil op verzameld en zijn er vlekken die u moeilijker kunt verwijderen. Bestrijd ze door een paar theelepels natriumbicarbonaat aan de vorige formule toe te voegen. Ga daarna op dezelfde manier te werk als bij de vorige formule.

  • 2 kopjes water + 1 kopje witte azijn + 1 theelepel zuiveringszout

Met water en ammoniak

Een ander alternatief voor het reinigen van ruiten erg vuil, is het gebruik van warm water met een goede hoeveelheid ammoniak. Breng de oplossing aan en wrijf, beginnend aan de bovenkant, met een zeer zachte spons of glasdoek. Spoel daarna af en herhaal de handeling indien nodig totdat ze zeer schoon zijn.

  • Ammoniak en water, in gelijke delen

Waarom hebben we geen afwasmiddel gebruikt? We hadden afwasmiddel aan de vorige oplossing kunnen toevoegen, maar dit zou ons dwingen om het spoelproces vaker te herhalen om volledig te elimineren het schuim. Daarom hebben we het vermeden.

Het schoonmaken van de ruiten blijft een beetje vervelend, maar nu je de middelen hebt om het met gewone producten te doen, weten we zeker dat je minder lui zult zijn om het onder ogen te zien, toch? Hoe het ook zij, het goed plannen van het schoonmaken, zodat u er de nodige tijd aan kunt besteden zonder halverwege te hoeven rennen of het halverwege te laten, zal u gefrustreerd maken en u zult uiteindelijk een hekel krijgen aan deze taak.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: