Decoratie-ideeën

De sleutels tot decoreren in antracietgrijs

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Donkergrijs omvat een reeks grijstinten die we als medium zouden kunnen definiëren. Het is een kleur die de afgelopen tien jaar een grote bekendheid heeft gekregen in de decoratiewereld. Omdat? je zult vragen Omdat het zowel warme als koude tonen opnieuw bevestigt en tegelijkertijd een elegante en sobere sfeer geeft aan elke kamer.

De grijzen zijn een wildcard geworden om omgevingen te creëren met een neutrale basis Vergeet de slechte reputatie; Grijs is een zeer veelzijdige kleur die je kunt combineren met een breed kleurenpalet zonder bang te hoeven zijn dat je het bij het verkeerde eind hebt, zowel in de lichtste als in de donkerste tinten.Weet je niet welke je moet gebruiken? Kies voor marengo en leer met onze tips hoe je ervan kunt profiteren.

Waar antracietgrijs gebruiken?

De grijzen brengen harmonie en verfijning in de omgeving. Het zal ons dan ook niet verbazen dat het steeds vaker wordt gebruikt om de muren van grote ruimtes zoals de woonkamer of de slaapkamer mee te verven. Het is ook een kleur die rust of concentratie bevordert, waardoor het ideaal is voor het decoreren van slaapkamers en werk- of studeerruimtes.

Slaapkamers

Volgens Feng Shui is grijs een tint die rust garandeert, dus wordt het beschouwd als een geschikte kleur om de slaapkamer te decoreren. Houtskoolgrijs is een middentint en daarom zullen we spaarzaam moeten gebruiken wanneer de afmetingen en het licht in de kamer dit vereisen. Als het een kleine slaapkamer is en/of met weinig licht, zou het ideaal zijn om het op een enkele muur en/of op het beddengoed te gebruiken, altijd in combinatie met andere felle kleuren zoals wit.

Grijs geeft de slaapkamer een neutraal karakter dat we kunnen afzwakken door gekleurde accessoires te introduceren. Grijs is erg veelzijdig en het is moeilijk om fout te gaan. Houd er echter rekening mee dat, afhankelijk van de gekozen kleur, de slaapkamer een of andere sensatie zal overbrengen. Iets waar je ongetwijfeld rekening mee wilt houden.

Werk- en studieplekken

Donkergrijs bevordert de concentratie, volgens verschillende studies, waardoor het ook geschikt is om studie- of leesruimtes aan te kleden. Als je een kamer hebt met een groot raam, bedoeld voor dergelijke taken, is houtskoolgrijs een geweldig alternatief om de muren te schilderen. En de meubels en accessoires in warme tinten zijn een geweldige bondgenoot om de kamer uitnodigender te maken.

Huiskamers

Soberheid en evenwicht is wat houtskoolgrijs overbrengt naar een ruimte zoals de woonkamer. Door de muren in deze kleur te verven, krijgt deze ruimte een vleugje verfijning die we kunnen versterken door meubels in donkere kleuren te gebruiken. We moeten grijs echter niet automatisch associëren met een serieuze kleur. Houtskoolgrijs is ook een geweldige optie om een meer informele gezinsruimte in te richten. Witte muren, grijze meubels en gekleurde accessoires vormen in deze gevallen een mooie tandem.

Keukens

Orde en netheid zijn eigenschappen die we waarderen in een keuken. En het zijn precies sensaties die houtskoolgrijs helpt creëren. We kunnen op dit moment niet zeggen dat het een veelvoorkomende kleur is in onze keukens, maar het is stevig aan het opkomen. Het grijze keukenmeubilair is elegant en past in verschillende keukenstijlen, nog een pluspunt!

Hoe combineer je antracietgrijs?

Omdat het als een neutrale kleur wordt beschouwd, is het een wildcard als het gaat om het inrichten van een bepaalde kamer. Het beperkt ons niet en biedt ons eindeloze mogelijke combinaties, hoewel ze niet allemaal even populair zijn. Er zijn kleuren die bijzonder goed samengaan met grijs. Wil je weten welke dat zijn?

  • Met wit: Wit is een kleur die de sobere en formele sfeer tegengaat die grijs doorgeeft aan de verschillende kamers. Het geeft ook veel licht, dus het combineren van beide kleuren is erg interessant in kleine ruimtes of met weinig natuurlijk licht.

  • Met pastelkleuren De combinatie van houtskoolgrijs met deze kleuren draagt bij aan het creëren van romantische en serene omgevingen.Sommige dekens en kussens in roze tinten op een bank of een bed gekleed in grijstinten, geven een heel vrouwelijk tintje aan de kamer. En zowel roze als blauw zijn kleuren die meestal samen met grijs worden gebruikt om de slaapkamers van de kleinste leden van het huis te versieren en er rust in te brengen.

  • Met warme kleuren: Bruin, oker, geel, crème geven kamers die zijn ingericht in marendogrijs een warme sfeer. Grijs wordt beschouwd als een koude kleur en vindt zijn balans in warme kleuren zoals de kleuren die we hebben genoemd. Kleine details in deze kleuren zullen een kamer volledig transformeren.

  • Overig: Rood en grijs vormen een explosieve combinatie die niet iedereen durft. De combinatie van houtskoolgrijs met paars en donkergroen, beide zeer verfijnd, blijkt vriendelijker.

Volgens de kleurenpsychologie stimuleert grijs de concentratie en voorkomt het afleiding, en hoewel het geen energie heeft, werkt het samen met andere kleuren om ze op de voorgrond te plaatsen en een zowel emotioneel als decoratief evenwicht te bereikenIs het geen goede kleur om matig in huis te gebruiken?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: