Decoratie-ideeën

Decoratie-ideeën voor speelkamers van kinderen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Speeltijd is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelingsproces van elk kind. Tijdens het spelen ontwikkelen ze cognitieve en atletische vaardigheden, bouwen ze zelfvertrouwen op en leren ze creatief te zijn. Tv- en videogames zullen proberen om de aandacht van uw kind te trekken, maar met de juiste ideeën en hulpmiddelen voor de speelkamer kunt u een omgeving creëren die actief spel aanmoedigt (in tegenstelling tot passief amusement).

Hieronder hebben we inspiratie gegeven voor enkele van de beste speelkamerideeën waar je kinderen uren mee bezig zullen zijn.

Een betoverd bos

Een betoverd bos kan echte boomstammen hebben die met bouten aan de vloer en het plafond zijn bevestigd. In het midden bevindt zich mogelijk een ladder gemaakt van boomtakken en er is een richel aan de linkerkant van het bos. Lichtjes die overal zijn gespannen, dragen bij aan de spookachtige sfeer, net als het boombehang. Een zacht vloerkleed en veel opbergruimte maken deze speelkameroptie compleet.

Een huis

Dit type speelkamer is eigenlijk een klein huis, met een kelder, een hoofdverdieping en een zolder! U kunt traditionele ramen en patrijspoorten maken om architectonische details toe te voegen. Op het hoogste niveau kan er een smaakvol ingerichte woonkamer zijn met meubels, vloerkleden en accentkussens. Er is ook een studeerruimte met een bureau en lamp, en gordijnen voor de ramen aan de voorzijde.Kun je je voorstellen dat je dit voor je kinderen in je garage maakt?

Een hobbithuis

Dit type op Hobbit geïnspireerd speelhuis kan een klassieke ronde deur en op Hobbit geïnspireerd meubilair bevatten. Met echte stenen op het pad en een glijbaan is het zeker een geweldig idee voor een speelkamer voor je kinderen.

Het is belangrijk om de interesses van je kind mee te nemen in speelkamerideeën. Als ze het leuk vinden, zullen ze eerder tijd in dit gebied doorbrengen. Neem een verscheidenheid aan activiteiten op om de interesse van uw kind vast te houden en ervoor te zorgen dat ze zich niet vervelen. Deze kamer combineert fysieke activiteiten met mogelijkheden om te zitten en te lezen of creatief bezig te zijn.

Een tent of tentje

Het is niet nodig om kleine huisjes te bouwen voor kinderspelletjes in hun speciale kamer.Je kunt zelfs gewoon een tent opzetten zodat ze binnen kunnen spelen. Je kunt een kleine Indiase tent maken of een tent kopen bij elke sportwinkel die ze verkoopt. Dit kan een echte kampeerervaring opleveren.

Om ervoor te zorgen dat je kleintje niet bang wordt als de luifel naar beneden is, kun je kerstverlichting aan de bovenkant hangen om te voorkomen dat het binnen donker wordt. Je kunt zelfs het uiterlijk van sterren aan de hemel creëren. Er is ook nog een uitgang aan de rechterkant, zodat niemand vast komt te zitten in de winkel.

Een piratenschip

Als je kind zich graag voordoet als kapitein van een piratenschip tijdens het zeilen op verre zeeën, is dit een ander geweldig idee om het thema van de speelkamer te bepalen. Je kunt een scheepsromp maken met kanonpoorten en toegang via dia's.Je kunt zelfs een kleine cel maken zodat hij echte piraten kan spelen.

Klimmen en glijden

Kinderen moeten minimaal 1 uur per dag sporten, dus het is belangrijk dat ze in beweging blijven en dat ouders hen dit soort activiteiten bieden voor hun goede gezondheid. Daarom kan de speelkamer kinderen helpen om dit te kunnen vervullen. Als het slecht weer is, is het noodzakelijk dat ze in de speelkamer kunnen oefenen en er is niets beter dan een klimplank en glijbanen voor kinderen te voorzien, zodat ze zoveel kunnen klimmen en glijden als ze willen. De klimmuur verhoogt de fysieke kracht, coördinatie en balans, terwijl de buis glijdt, nou dat is gewoon leuk.

Een miniatuurstad

Dit type speelkamer vereist een vrij grote ruimte om te creëren en kan alles hebben. Van hutten, bomen en dieren geschilderd op de muren. Kinderen kunnen in de gemeenschappelijke ruimtes spelen en ook tijd doorbrengen in individuele spellen in hun respectievelijke mini-hutten.Ze moeten elk een bed, een tafel en een lamp hebben, en persoonlijke dingen! Elke hut is ideaal om kleine spelletjes binnen te hebben.

Dit zijn slechts enkele ideeën voor het creëren van speelkamers voor kinderen, maar echt, als je niet veel ruimte hebt, hoeft het niet zo ingewikkeld te zijn. Een woonkamer met een comfortabel vloerkleed, kussens, een boekenkast met verhalen, spelletjes en speelgoed, een tafel en wat stoelen is meer dan genoeg!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: