Interieur

Gestoffeerde hoofdeinden, een tijdloze klassieker voor je slaapkamer

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De slaapkamer is een ruimte voor ontspanning en rust Om deze reden en om de gewenste omgeving te bereiken, is het essentieel om het meubilair en de kleuren te kiezen om het goed te decoreren. Het bed is een essentieel element en daarom iets waar we meer aandacht aan moeten besteden.

Hoofdeinden worden een geweldig hulpmiddel om het bed te accentueren. En onder de vele soorten hoofdborden die we op de markt zullen vinden, zijn gestoffeerde hoofdborden een van de geweldige alternatieven. De verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren die we kunnen vinden, maakt het mogelijk om het perfecte gestoffeerde hoofdeinde voor onze kamers te kiezen.Bovendien zijn ze ideaal om de muur te beschermen en lezen in bed comfortabeler te maken.

Welke vorm moet ik kiezen voor mijn hoofdeinde?

Met gestoffeerde hoofdeinden kunnen we kiezen uit een groot aantal vormen De eenvoudigste en meest populaire vorm om minimalistische slaapkamers te decoreren is rechthoekig, terwijl die met afgeronde vormen de favorieten blijven om te decoreren klassieke en romantische kamers. De vormen die we je hieronder laten zien, zijn slechts enkele van de vormen waaruit je kunt kiezen, maar er zijn er nog veel meer!

Welk type bekleding moet ik kiezen?

Zodra de vorm van het hoofdbord is gekozen, moeten we de stoffering kiezen. We hebben een breed scala aan materialen om ze te bekleden, waaronder leer, zijde, katoen of synthetische materialen. En er zijn veel manieren om ze te gebruiken.Onder de klassieke bekleding is de capitoné het populairst, altijd elegant en romantisch. Hoewel als je de voorkeur geeft aan iets moderners, je geïnteresseerd zult zijn in het leren over nieuwe geometrische patronen.

Gecapitonneerde bekleding

Gecapitonneerde hoofdeinden raken nooit uit de mode. Ze blijven de favorieten om romantische en elegante slaapkamers te creëren Als dat het doel is, worden de zachtheid van materialen zoals zijde of fluweel geweldige bondgenoten. Wat de kleuren betreft, zijn paars, violet of aubergine perfect als we ze in balans brengen met zachte kleuren in de rest van de elementen van de kamer.

De gecapitonneerde hoofdeinden zijn ook ideaal voor decoratie kamers in koloniale stijl In deze gevallen zijn de houten hoofdeinden met getufte leren bekleding de beste keuze, vanwege het karakter van dit materiaal zo mannelijk brengt naar hen.Een karakter dat ook kan worden gegeven door kunstleer, een materiaal dat echter veel erger veroudert.

In het voordeel van gewatteerde bekleding moeten we de tijdloosheid en de veelzijdigheid die het ons biedt vermelden door in een grote verscheidenheid aan stijlen te passen. Integendeel, het is viezer dan andere soorten bekleding, omdat vuil de neiging heeft zich op te hopen in de groeven van de knopen.

Gewatteerde bekleding met geometrische ontwerpen

Geïnspireerd door de capitoné, zijn er andere ontstaan modernere geometrische patronen die, net als de vorige, elegantie toevoegen aan de slaapkamer. Zowel symmetrische als asymmetrische patronen waarmee meestal grote hoofdborden die van vloer tot plafond reiken en in harmonie zijn met de muur worden gestoffeerd.

Stiksels kunnen worden gebruikt om de geometrische patronen op gewatteerde bekleding te maken. Bij grotere hoofdeinden wordt echter het meest gebruikt om verschillende stukken samen te voegen op een oppervlak dat als steun dient, zoals u kunt zien op een van de afbeeldingen.

Beklede hoofdeinden met studs

Op zoek naar een klassiek stuk dat onderscheidend vermogen toevoegt aan je slaapkamer? Kies gestoffeerde hoofdeinden met studs rond de randen. Over het algemeen gemaakt op grenen planken, opgevuld en gestoffeerd met hoogwaardige materialen, blijven deze hoofdeinden ondanks het verstrijken van de tijd geldig. Je vindt hoofdeinden met een of twee rijen noppen, in chroom of brons.

Ingelijste hoofdeinden

Een andere manier om de prominentie van de bekleding te versterken, is door deze in te lijsten. Het frame geeft ons de mogelijkheid meer of minder opvallende contrasten te creëren tussen het frame en de bekleding en/of de muur, waardoor dit element min of meer de aandacht trekt. Het helpt ook om de zijkanten van de bekleding te verbergen als dit niet op een zeer professionele manier gebeurt.

Dehouten kozijnen zijn het populairst en het meest geschikt voor het aankleden van slaapkamers in een rustieke, etnische of klassieke stijl. Hoewel je ook tal van monturen met metallic afwerkingen kunt vinden. Goud komt bijvoorbeeld veel voor in barokke of Victoriaanse slaapkamers.

Glad gestoffeerde hoofdborden

Rechthoekige gestoffeerde hoofdeinden zijn, zoals we aan het begin van dit artikel vermeldden, de favorieten om aan te kleden sobere en/of minimalistische slaapkamers. En ze zijn er in effen en neutrale kleuren : taupe, beige, creme, grijs of wit. Betekent dit dat we dit type hoofdbord niet met fellere kleuren kunnen bekleden? Helemaal niet. Pastelkleuren zijn een geweldige keuze om moderne slaapkamers te decoreren en felle kleuren zijn om kleur toe te voegen aan jeugdkamers of gedecoreerd in neutrale en lichte tinten.

We moeten echter duidelijk zijn dat een neutraal hoofdeinde ons minder zal beperken als het gaat om het opnieuw inrichten van de slaapkamer dan een gekleurd hoofdeinde. Dit zullen grote hoofdrolspelers van de slaapkamer worden en deze op een bepaalde manier regeren. Deze aanwezigheid kan er ook voor zorgen dat we ze eerder beu zijn, herstofferen is niet bepaald een economische optie.

Bedrukte gestoffeerde hoofdborden

Net als bekleding in felle kleuren hebben stoffen met patronen het nadeel dat ze ons niet alleen moeilijk maken om de rest van de decoratie af te maken, maar ons ook na verloop van tijd kunnen vermoeien. Moeten we ze dan opgeven? Helemaal niet. De meest gedurfde patronen zijn ideaal voor het decoreren van witte of monochrome kamers en geven ze een vleugje kleur die ze zal transformeren.

Ze komen veel voor in slaapkamers met een Boheemse en vintage stijl, waar ze vaak worden gecombineerd met behang met patronen. Te veel voor jou? Zet dan in op een frissere en modernere versie. Kies een hoofdeinde met een patroon en enkele accessoires die een van de kleuren bevatten. Gebruik ze om kleur te brengen in een wit geverfde en gedecoreerde kamer.

Hou je van gestoffeerde hoofdeinden? Afgezien van hun esthetische kracht, zijn ze voor hun comfort een uitstekende keuze voor mensen die graag in bed lezen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: