Decoratie-ideeën

Ontdek de warme kleuren om het huis mee te decoreren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Een huis bestaat uit vele elementen diemet elkaar interageren en een daarvan is de kleur die we kiezen om de ruimtes te creëren. Het is heel belangrijk om te weten hoe je kleuren moet kiezen, omdat ze dingen kunnen uitdrukken, niet alleen onze smaak. Over het algemeen kunnen we zeggen dat er warme en koude tonen zijn, en daarbinnen is een grote variatie en zijn er interessante mixen te maken.

De warme kleuren zijn perfect voor elk huis en helpen ons om een gevoel van meer warmte te geven, daarom worden ze het meest gebruikt in ruimtes.Er is een breed scala aan kleuren die kunnen worden gebruikt, dus we gaan wat inspiratie zien die je kan helpen.

Wat zijn warme kleuren

De warme kleuren zijn allemaal kleuren die een gevoel van hoge temperatuur overbrengen. Die scheiding die we normaal gesproken maken tussen warme en koude tonen, richt zich op een psychologische en culturele sensatie van de tonen, aangezien de warme gerelateerd zijn aan dingen die warmte afgeven. Bruine, rode, gele of oranje kleuren worden gewoonlijk warme kleuren genoemd, evenals andere kleuren die daar dichtbij staan, zoals beige.

Oranje kleuren

De oranje kleuren worden het meest gebruikt bij het creëren van warme omgevingen, omdat ze het meest geassocieerd worden met warmte. Het moet echter gezegd worden dat ze in hun sterkste toon zeer intense kleuren kunnen worden, die ons snel vermoeien als we ze op grote oppervlakken zoals vloeren of muren gebruiken.Daarom is dit soort tonen altijd beter te doseren en in kleine hoeveelheden te gebruiken.

Rode tinten

De rode kleuren worden ook veel gebruikt om warmte te geven. Rood is een van de warmste kleuren die er zijn, maar het is ook een energieke kleur. Het is beter om het niet te gebruiken in ruimtes zoals slaapkamers, aangezien deze ruimtes ontworpen moeten zijn voor rust. In plaats daarvan kan het worden gebruikt in ruimtes zoals de keuken of woonkamer. In dit geval zien we een woonkamer met warme kleuren waaraan rode banken zijn toegevoegd en een bijpassende open haard in dezelfde kleur.

Klassieke stijl

Als we ons huis een vrij klassieke stijl willen geven met warme tinten, kunnen we de kleur bruin kiezen. De meubels en het hout hebben warme tinten, dus ze kunnen hiervoor worden gebruikt, evenals andere materialen, zoals leer.Deze bruine kleuren zijn klassiek en brengen veel warmte in ruimtes. Het is zonder twijfel een geweldige keuze bij het decoreren van ruimtes als we van rustiek of klassiek houden. Zoals we al eerder zeiden, kunnen donkere tinten niet worden misbruikt, omdat ze licht wegnemen en verzadigen, maar ze kunnen worden gemengd met lichtere zoals beige.

Originele ideeën

Soms kunnen we een kleurrijk op verschillende manieren toevoegen, met zeer originele accenten. In dit geval zien we een ruimte die ongetwijfeld leuk en ook creatief is. Ze hebben een schilderij met fruit toegevoegd en een detail met een oranje achtergrond op de open haard, passend bij de warme tinten van de banken. De mix van stoffen en tinten geeft alles zijn originaliteit.

Zachte tonen

Zachte kleuren kunnen ook warm zijn, hoewel ze meestal minder intens zijn.Een van de meest gebruikte tonen in dit opzicht is beige. Het is een van die basiskleuren die kunnen worden gebruikt om prachtige omgevingen te creëren met veel stijl en elegantie. Het is zonder twijfel een van de basistonen die we in allerlei stijlen kunnen gebruiken, van de eenvoudige Scandinavische stijl tot de meest moderne.

Natuurlijke stijl

Warme tinten kunnen ook worden toegevoegd in ruimtes met een natuurlijke stijl In de Scandinavische stijl wordt het op een heel subtiele manier gedaan, met materialen zoals riet, dat warme tinten heeft , en met textiel in kleuren zoals beige of gebroken wit. Dit alles helpt niet alleen om een meer gastvrije sfeer te creëren, maar ook om alles een natuurlijk tintje te geven. In dit geval kunnen we zien hoe riet en bamboe worden gebruikt om warmte te geven. Samen met hout zijn het materialen die tegelijkertijd warme tinten en natuurlijkheid bieden.

Basistonen

Als we een ruimte met basistinten willen hebben, kunnen we altijd voor beige gaan In minimalistische ruimtes worden meestal koudere kleuren gebruikt, zoals wit of grijs, maar als we niet houden van dat koude gevoel dat ze geven, kunnen we altijd onze toevlucht nemen tot deze zachte toon. In deze kamer hebben ze bijvoorbeeld gekozen voor meubels in een lichte kleur, zo geven ze al een warme toon aan alles. Maar ze hebben ook bijpassende vloerkleden, vloeren en wanden, met zeer vergelijkbare tinten die goed met elkaar te combineren zijn. Wat vind jij van deze ideeën voor in huis?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: