Decoratie-ideeën

Laminaatvloer: eenvoudig te installeren en zeer resistent

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Laminaatvloeren zijn een uitstekende optie om je huis of kantoor te transformeren. Vervaardigd in lagen op basis van verlijmde en waterdichte verdichte vezelplaat met hoge dichtheid, bieden ze een grote slijtvastheid en een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

De populariteit van dit materiaal is echter niet alleen te danken aan de technische kenmerken. Esthetisch zijn ze in staat de afwerking van natuurlijk hout of andere materialen te imiteren, met een groot realisme. Een functie die het gemakkelijk maakt om ze te integreren in kamers met verschillende decoratieve stijlen.

Voordelen van laminaatvloeren

Laminaatvloeren danken hun belangrijkste voordelen aan de technische eigenschappen van het materiaal. Ze zijn hypoallergeen, zeer slijtvast en een van de meest vochtbestendige vloeren op de markt. Bovendien is de installatie eenvoudig en kan het op andere trottoirs worden geplaatst. Heb je nog meer redenen nodig om op een laminaatvloer in te zetten?

 • Bescherming tegen slijtage: De meerlaagse afwerking biedt een niveau van slijtvastheid dat de normale eisen van commerciële omgevingen overtreft.
 • Slagvastheid: Het exclusieve meerlaagse ontwerp samen met het compacte materiaal van de kern zorgt voor een zeer hoge slagvastheid, om zelfs vallende voorwerpen te weerstaan.
 • Hypoallergeen en antibacterieel: Bacteriën hebben voedsel en vocht nodig om te gedijen en het hermetisch afgesloten, gemakkelijk schoon te maken oppervlak van kwaliteitslaminaatvloeren voorkomt dat ze dit doen.Dit zorgt op een natuurlijke manier voor een hoge mate van hygiëne, zonder chemische antiseptica. Ze zijn dus een interessant alternatief voor wie huisdieren heeft.
 • Weerstand tegen vocht: Laminaatvloeren hebben een efficiënt afdichtingssysteem dat voorkomt dat er water doorheen sijpelt. Het resultaat is een vochtbestendige vloer, geschikt voor plaatsing in keukens en badkamers (maar niet buitenshuis).
 • Eenvoudig schoon te maken: Het hermetisch afgesloten oppervlak voorkomt vuilophoping en een toplaag van hars maakt het gemakkelijk schoon te maken. Een stofzuiger en een dweil volstaan voor dagelijks onderhoud. En af en toe een dweil met weinig water en niet-schurende producten.
 • Hoge brandwerendheid: Laminaatvloeren hebben van nature een hoge brandwerendheid dankzij hun meerlaagse structuur. Dit, in combinatie met de dichtheid van de kern, bevordert een snelle warmteafvoer.

 • Eenvoudige installatie: De installatie is snel en eenvoudig, de planken klikken op hun plaats. Om ze te installeren, is het niet nodig om de oude bestrating te verwijderen; Het kan worden geïnstalleerd op cement, graniet, vinyl, hout, enz. zolang het maar droog en vlak is.
 • Economisch: Laminaatvloeren laten je genieten van de warmte van hout tegen een meer betaalbare prijs.
 • Antistatisch: Sommige laminaatvloeren voorkomen vervelende ontladingen van statische elektriciteit en verminderen de ophoping van stof en pluisjes op de vloer.
 • Antislip: Laminaatvloeren kunnen ook antislip zijn, een essentieel kenmerk als je het in een badkamer of keuken gaat installeren. Deze bescherming voorkomt uitglijden door vocht en water.
 • Grote verscheidenheid aan voordelen en kwaliteiten. Er zijn genoeg variëteiten om te zeggen dat het aanpasbaar is. We kunnen ze vinden met verschillende oppervlakteweerstanden om ze aan te passen aan het gebruik, met meer of minder weerstand tegen vocht afhankelijk van de bestemming van de installatie, in verschillende maten lamellen, enz.

Nadelen van laminaatvloeren

Zijn het allemaal voordelen? De voordelen zijn veel talrijker dan de nadelen, maar we kunnen er niet omheen dat we er zijn. Laminaatvloeren zijn resistente vloeren, maar ze kunnen niet worden geschuurd, gestoken of gelakt, waardoor het moeilijk maakt om het beschadigde deel te repareren. Daarnaast is het belangrijk om te wedden op laminaten die extra bescherming bieden tegen vocht en een omtrekafdichting als we geen problemen willen hebben.

 • Onmogelijkheid om het stuk te repareren: Het is niet mogelijk om een stuk te steken of te schuren of te repareren als het eenmaal is afgebroken door een slag of beschadigd is door vocht, waardoor het moet worden vervangen.Dit dwingt je om een deel van de vloer op te tillen, inclusief de plinten, indien nodig.
 • Zwakte in de gewrichten: Het grootste nadeel van dit type vloerbedekking is de zwakte in de gewrichten. Het is van essentieel belang om een zo vlak en vlak mogelijk oppervlak te bereiken, en we willen niet dat voegen opengaan of buigen, waardoor het binnenmateriaal dat niet erg resistent is zichtbaar wordt.
 • Extra functies die de prijs verhogen. Degenen die vloerverwarming hebben, kunnen geen laminaatvloeren gebruiken en moeten hun toevlucht nemen tot een premium model.

Laminaatvloerkwaliteiten

Waar ga je de laminaatvloer leggen? In welke kamer? Wie gebruikt het? Waar is het voor? Wordt de vloer vaak blootgesteld aan vlekken of water? Het beantwoorden van al deze vragen is nodig om een bodem met de juiste weerstand te kiezen. Momenteel zijn de classificaties die worden gebruikt voor zwevende laminaatvloeren, gerangschikt van hoogste naar laagste kwaliteit:

 1. Klasse 31 - Voor intensief huishoudelijk gebruik - matig commercieel.
 2. Klasse 32 - Voor intensief huishoudelijk gebruik - normaal commercieel.
 3. Klasse 33 - Voor intensief huishoudelijk gebruik - intensief commercieel.
 4. Klasse 34 - Voor intensief huishoudelijk gebruik - matig industrieel.

Kleuren en afwerkingen

Laminaatvloeren, zoals hierboven vermeld, zijn in staathout realistisch na te bootsen en andere materialen zoals metaal, steen of keramiek. Het biedt ons daarom een breed scala aan mogelijkheden om ons huis aan te kleden. Welke stijl u ook voor uw huis wenst, laminaatvloeren kunnen u daarbij helpen.

Laminaatvloeren met houteffect in natuurlijke tinten geven kamers een meer rustieke stijl. Ze omringen ons huis met de warmte van de meest klassieke houtsoorten, zoals eiken, beuken of dennen. Nieuwe technologieën maken het ook mogelijk om vloeren te vervaardigen met formaten en afwerkingen die aspecten van natuurlijkheid en slijtage nabootsen; zelfs als het lijkt alsof er jarenlang op is getrapt, zal onze droom nieuw zijn.

In tegenstelling tot natuurlijke kleuren zijn er mensen die de voorkeur geven aan lichte tinten, wit en grijs, vanwege de helderheid en het gevoel van ruimte die ze geven aan moderne en actuele ruimtes. Grijzen zijn een van de meest innovatieve en behoren tot de nieuwste decoratieve trends; ze passen in elke omgeving en zijn erg praktisch.

Liever de verfijning van een donkere vloer? Donkere tinten geven kamers een uniek accent.Degenen met zeer uitgesproken aders zijn ideaal voor etnische decoraties, terwijl de meer uniforme meer typisch zijn voor minimalistische omgevingen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: