Decoratie-ideeën

Kerstambachten om het huis te versieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Tijdens Kerstmis willen we het huis decoreren met details die dit seizoen oproepen, en tegelijkertijd wijden we ons graag aan iets leuks. Daarom is het voor handwerkliefhebbers een goed moment om iets nieuws te doen en tegelijkertijd je huis te decoreren.

De Kerstknutsels voor in huis kunnen gemaakt worden met duizend materialen en met allerlei ideeën. De variabelen zijn veelvoudig en daarom zijn er een groot aantal dingen die gedaan kunnen worden. Van kleine hangers voor in de boom tot details om het huis te versieren.

Knutselen met katoen

De katoenen ballen kunnen een goed materiaal zijn om zachte knutselwerkjes met kinderen te maken. Je kunt de reeds gemaakte ballen kopen of katoen kopen om ze te maken. Het fijne aan dit materiaal is dat het een witte kleur heeft waarmee sneeuw kan worden nagebootst, dus ideaal voor het maken van kerstman en sneeuwballen. Ze mogen alleen op een oppervlak worden geplakt, zoals karton, waarmee ze een vorm kunnen maken om poppen of slingers te maken.

Kartonnen Bomen

Breed en sterk karton kan een geweldig materiaal zijn om thuis wat te knutselen. Er kunnen kleine of grote bomen worden gemaakt. Deze kerstbomen zijn zeer origineel en het is mogelijk om ze met veel verschillende details te versieren.Het is een andere manier om een boom voor in huis te maken met gerecyclede materialen.

Knutselen met pompons

pom-poms worden voor veel handwerk gebruikt en zijn een eindeloze bron van ideeën. Het kan op veel manieren worden gebruikt en we vinden ze in veel kleuren. Ze kunnen met de hand worden gemaakt of reeds gemaakt worden gekocht om de ambachten uit te voeren. Met deze pompons kun je kronen of slingers maken.

Kerstkransen

Een slinger maken is een geweldig vak om thuis te versieren. U kunt garens en zelfs stoffen linten gebruiken waaraan u accessoires kunt lijmen of toevoegen. In dit geval zien we simpele guirlandes die gemaakt zijn van vilt of karton. Een manier om bijpassende vormen te maken, is door een sjabloon van karton te maken en vervolgens elk stuk uit te knippen zodat het dezelfde maat of vorm heeft.Het is goed om kneedbare materialen te gebruiken die licht zijn om de slinger goed te ondersteunen.

Knutselen met stokjes

De ijslollystokjes kunnen van tijd tot tijd worden gestapeld voor eenvoudig handwerk. Het is mogelijk om een kleine kerststal te maken. Om de stokjes gemakkelijk te lijmen kun je een siliconenpistool gebruiken, wat ook heel praktisch is. Ze kunnen in verschillende tinten worden geverfd en een kerstboom maken. In dit geval zien we enkele voorbeelden waarin kleine bomen versierd met witte parels zijn gemaakt.

Knutselen met papierrollen

De papierrollen die overblijven van toiletpapier worden vaak gebruikt om allerlei soorten handwerk te maken. Met deze rollen kun je leuke kerstfiguren maken.Van het maken van de kerststal tot het maken van kleine rendieren of een koor dat kerstliederen zingt. Met gekleurd papier kun je de gezichten maken en voor de accessoires en de details kun je van alles kopen, van breiwerk om hoeden te maken tot stokjes om de benen te maken.

Knutselen met ananas

Dennenappels kunnen worden gebruikt om versieringen voor de boom te maken. Kleine gelijmde pompons worden toegevoegd in kleuren en een lint om ze op te hangen. Het is ook mogelijk om poppen te maken met vilten details en een houten bal als gezicht.

Knutselen met vilt

Vilt is een van de meest gebruikte materialen bij het maken van handwerk. Het kan gemakkelijk worden bijgesneden en gehanteerd, dus het wordt veel gebruikt. Details worden genaaid of gelijmd met een pistool. Als details voor de boom zijn ze perfect, omdat ze erg licht zijn.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: