Decoratie-ideeën

Ideeën voor kerstopslag die je moet kennen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De kerstvakantie is een van de leukste en mooiste tijden van het jaar. We komen samen met vrienden en familie, delen eten en cadeautjes, en we kunnen allemaal voelen de vreugde in de lucht. Als het tijd is om de boom weg te zetten, de slingers weg te halen en alle lampjes weg te halen, voel je misschien een zekere nostalgie dat de mooiste tijd van het jaar alweer voorbij is. weg alle versieringen kunnen vermoeiend en behoorlijk overweldigend zijn.

Gelukkig komen deze tips goed van pas als je alle kerstversieringen moet gaan verzamelen, ze maken het je een stuk makkelijker! In plaats van alles lukraak en lukraak in een krat te zetten (wat volgend jaar tot veel kapotte decoraties zal leiden), kun je beter deze opbergtips voor kerst volgen.

Organisatie is de sleutel!

Organisatie is echt de sleutel in elk aspect van je leven, en het is ook de sleutel tot het correct organiseren en opslaan van alles wat met Kerstmis te maken heeft. Deze tips helpen je om alles logisch en gemakkelijk op te bergen voor het komende jaar (je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn):

Terwijl je dingen opbergt, in plaats van willekeurig dingen in dozen te doen, label ze allemaal (bijvoorbeeld: boomdecoratie of trapdecoratie, enz.). U kunt ook individuele labels plaatsen op elementen die herhaald worden. Deze labels zijn ideaal om de elementen beter te organiseren en te weten wat elk ding is.

Als je nieuwe lichtslingers koopt, noteer dan de informatie waar je ze hebt gekocht, zodat je een vervanging kunt zoeken als een lamp doorbrandt. Kerstversieringsstrips bewaar je het best in kartonnen kokers.

Bewaar alle kerstballen en versieringen in een doorzichtige opbergdoos of in een doos waarvan je volgend jaar kunt zien dat alles wat je nodig hebt om de boom te versieren in die doos gaat (doe hetzelfde met de stukken van de Bethlehem ).

Hergebruiken om te herschikken

De feestdagen zorgen voor veel afval. Maar daar kun je met deze tips je voordeel mee doen.

  • Vernietigt oud inpakpapier, inclusief de willekeurige restjes die overblijven van het inpakken van vreemd gevormde cadeaus. Gebruik dit vulmiddel om breekbare voorwerpen op te vullen terwijl je je kerstversieringen opbergt.
  • Beveilig de verpakking voor de decoraties, zo kun je ze bewaren zonder ze te breken. Als je de dozen echter al hebt weggegooid, heb je andere opties. Bewaar de eierdozen om kleinere decoraties in op te bergen.Grotere ornamenten kunnen een vergelijkbare upcycled behandeling krijgen als je twee kartonnen bekerhouders bewaart. Plaats vier decoraties (één in elke bekerhouder) in de eerste en gebruik de tweede als deksel. Plastic meeneembakjes kunnen net zo handig zijn als ze gevuld zijn met een klein beetje overgebleven papier om de decoraties te beschermen tegen stoten.

Beter zonder vocht

Er is een reden waarom je kostbare opslagruimte wijdt aan kerstversiering: gekoesterde erfstukken, handgemaakte items en items vol herinneringen vormen het grootste deel van je decoraties, toch? Dan is het tijd voor jou om ze te beschermen zodat ze niet bederven en ze veel langer meegaan alsof ze nieuw zijn.

Als je hem in de kelder bewaart: moet je hem beschermen tegen vochtige ruimtes. Bewaar alles in gesloten plastic bakjes om het droog te houden.

Toppings die zelfgemaakt zijn (gebaseerd op voedsel), het best bewaard in luchtdichteboterhamzakjes om voedsel beter in vorm te houden en bederf te voorkomen. Bewaar alles in koektrommels om ongedierte of insecten weg te houden van het eten ervan tijdens uw afwezigheid.

Vers en gratis!

Hoeveel ruimte besteedt u de andere elf maanden van het jaar aan het opbergen van uw kerstversieringen? Hier zijn enkele opbergideeën voor kerstversiering om je te helpen wat ruimte vrij te maken:

  • Voedselslingers of decoraties op basis van voedsel, zoals ananas of bosbessen, als je ze niet hebt gegeten op de feestdagen, gooi ze dan weg aan het einde van het vakantieseizoen.
  • Bewaar overgebleven inpakpapier in een plastic zak. Bewaar dit alles op een hanger in de kelder, zodat je het papier bij de hand hebt voor wanneer je het nodig hebt en je er thuis geen last van hebt.
  • Kransen blijven beter in vorm als ze verticaal worden opgehangen en nemen op die manier ook minder ruimte in beslag. Je kunt de kransen aan een hanger hangen. Maak een gat in de bodem van een vuilniszak en rijg er een haak doorheen om de kroon tegen stof te beschermen.

Met deze tips wordt kerst sparen een stuk makkelijker!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: