Decoratie-ideeën

Zorg voor een warm huis in de winter

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De winter staat voor de deur en daarmee gepaard gaand feestvreugde en veel hogere elektriciteits- en gasrekeningen. Het koudere seizoen zorgt ervoor dat we de warmte in huizen en vloeren verhogen. Maar met de noodzaak om kerstcadeaus te kopen (en de wens om eropuit te gaan en het seizoen te vieren), is dit geen geweldige tijd van het jaar om rekeningen uit te geven.

Daarom moet je enkele manieren kennen om je huis deze winter warm te houden zonder dat je de verwarming in huis hoger hoeft te zetten met je verwarming of thermostaat. Ze kosten geen fortuin en je hebt maar een paar minuten nodig om het in je huis te implementeren.

Je hebt andere opties dan je verwarming de hele dag aan te laten staan, en met deze tips kun je je huis de hele winter comfortabel en gezellig houden, zonder de bank kapot te maken!

De gordijnen

Wist je dat gordijnen een geweldige warmtebron zijn waar je de hele dag van kunt profiteren? U kunt overdag profiteren van de zon door de raambekleding te openen zodat de stralingswarmtebron zijn werk doet in uw huis.

Nadat de zon ondergaat, sluit je de gordijnen. Dit heeft twee duidelijke doelen. De extra isolatielaag bovenop het glas van uw huis, die warmte en koude heel gemakkelijk kan overbrengen, houdt koude nachttemperaturen buiten en houdt de warmte overdag binnen. Hoe dikker de gordijnen, hoe groter het verschil dat u zult merken tijdens de koude maanden.

Laat de warmte niet door de ventilatieopeningen gaan

Wanneer je je ventilatieopeningen laat draaien, opent het de binnenkant van je huis voor de koude, droge lucht buiten. Als je de gewoonte hebt om de ventilatieopeningen van je badkamer open te laten nadat je gedoucht hebt, verander deze dan tijdens de koudere maanden om je huis warmer te houden. Als je klaar bent in de badkamer, sluit je ze en laat je de badkamerdeur open.

De warme, vochtige lucht helpt je huis warmer te blijven en geeft je uitstel van de droogte van de winter.

Herschikken rond je radiator

Als je een radiator hebt, houd de ruimte eromheen dan vrij. Als je bijvoorbeeld een fauteuil ervoor hebt staan, zal die fauteuil de meeste warmte absorberen die hij afgeeft. Door het gebied rond je radiator te openen, kan de warmte zich door de kamer verspreiden. thuis.Controleer op dezelfde manier de gebieden rond al uw ventilatieopeningen. Meubels bovenop je vloeropeningen doen je geen goed als je deze winter warme lucht in je huis probeert te krijgen.

Open je oven

Tijdens de feestdagen maak je waarschijnlijk gebak of gerechten waarvoor een oven nodig is. Dat bakplaat zal niet alleen de harten van je familie verwarmen; het kan je huis ook warm houden tijdens het koude seizoen. Als je klaar bent met bakken en de oven uitzet, laat je de deur op een kier staan. De hete lucht lekt naar binnen en houdt je keuken warm en warm.

Comfort

Als je een relatief ongebruikte logeerkamer, studeerkamer of plekje thuis hebt, waarom zou je dan je geld verspillen aan het proberen om het op te warmen? Houd de deuren van niet-bezette kamers gesloten. Dit maakt het gemakkelijker voor het verwarmingssysteem van uw huis om warme lucht te laten circuleren door de ruimtes die worden gebruikt, zodat u uw energierekening lager kunt houden zonder uw comfort deze winter in gevaar te brengen.

Mis de vloerkleden niet

Als je je huis nog comfortabeler wilt maken, zullen koude voeten je geen goed doen. Overal waar je grote ruimtes met zichtbare vloeren hebt, zonder vloerkleden, overweeg om deze winter een vloerkleed toe te voegen. Uw vloeren kunnen tot 10% van het warmteverlies in uw huis vertegenwoordigen. Het neerleggen van een vloerkleed zorgt voor een extra isolatielaag die ervoor kan zorgen dat je huis warmer aanvoelt en voorkomt dat kale vloeren warmte opnemen die ze snel kwijtraken. is ook een goed excuus om een vloerkleed te kopen waarmee je een veel mooiere en elegantere decoratie krijgt.

Tapijten kunnen je helpen om je huisdecoratie veel warmer te maken en het ook comfortabeler maken om in de winter van je huis te genieten.

Deze tips helpen je om je huis warmer te houden en je huishoudrekeningen zullen niet te hoog zijn aan het einde van de maand.Naast deze tips is het altijd een goed idee om te controleren of je verwarmingssysteem correct werkt en niet meer energie verbruikt dan zou moeten.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: