Decoratie-ideeën

Ontdek hoe je foto's ophangt zonder gaatjes

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Decoreren van de muren is een eenvoudige manier om de decoratie van ruimtes te veranderen. Maar we zitten altijd met het probleem dat gaten normaal gesproken worden gebruikt om sommige dingen op te hangen. Deze gaten vormen later een ander bijkomend probleem als we ze willen bedekken omdat ze niet langer nuttig voor ons zijn. Tegenwoordig hebben we echter de mogelijkheid om foto's zonder gaatjes op te hangen.

We vertellen je hoe je foto's ophangt zonder gaten op verschillende manieren. Dit bespaart ons het probleem van het gebruik van een boormachine en ook de daaropvolgende plaatsing van de muren als we de locatie van de afbeeldingen willen wijzigen.De opties zijn gevarieerd en erg interessant, om de gaten in de muren te vergeten.

Beoordeel uw behoeften

Afhankelijk van onze behoeften, kunnen we het ene of het andere materiaal kiezen om de foto's op te hangen. Als het een schilderij is met een hoog gewicht, is het misschien niet genoeg met de zelfklevende materialen waarmee we het zonder gaten kunnen ophangen. U moet de instructies voor deze materialen lezen om erachter te komen of ze een grote hoeveelheid gewicht kunnen dragen of dat we gaten moeten gebruiken. Aan de andere kant moet het muuroppervlak voorbereid zijn om deze stickers toe te voegen. Het kan een oude muur zijn met gotelé die een onregelmatig oppervlak heeft, waarbij we bepaalde materialen zullen moeten gebruiken, niet zomaar een. Aan de andere kant moeten scheuren worden gedicht en moet het oppervlak schoon worden gehouden, zodat elk materiaal goed kan hechten.

Ducttape

Een van de meest gebruikte materialen is ongetwijfeld de nieuwe dubbelzijdige plakband Deze tape is heel makkelijk in gebruik en iedereen kan er foto's of vellen mee plakken. Het is meer geschikt voor het plakken van vellen, omdat ze heel weinig wegen, maar er kunnen ook schilderijen mee worden geplakt als hun gewicht niet hoog is. Deze tape wordt gebruikt op gladde oppervlakken, dus we moeten ervoor zorgen dat onze muur van dit type is.

Het ophangen van foto's met deze linten is heel eenvoudig. Ze kunnen gelijmd worden aan de achterkant van het schilderij, door de stroken eerst af te snijden volgens de afmetingen van dit schilderij. Daarna kunnen ze direct op de muur worden gelijmd. Het is beter om eerst de exacte plaats te markeren om het schilderij op te hangen om het de eerste keer te doen, want als we de stroken plakken en losmaken, verliezen ze hun kracht en plakken ze niet meer zo goed.

Zelfklevende haken

Een ander alternatief is zelfklevende haken Het systeem is vergelijkbaar met dat van tape, omdat ze gewoon een sterke kleeflaag op de achterkant hebben zodat ze aan de muur kunnen worden geplakt, wat moet ook glad zijn. Deze haken zijn voor die foto's die aan een touwtje worden gehangen, niet direct vanaf de achterkant. Net als voorheen is het het beste om eerst een locatie te testen en met een potlood te markeren voordat je de sticker plakt en verwijdert, zodat deze niet in de war raakt.

Kleefpasta

De kleefpasta wordt al heel lang gebruikt en is een goed materiaal om foto's op te hangen op plaatsen waar de oppervlakken ongelijk zijn. De typische muren die gotelé hebben en een oppervlak hebben dat moeilijk te gebruiken is, dit soort pasta garandeert dat de schilderijen goed worden gelijmd, omdat het zich aanpast aan deze onregelmatigheden, iets wat plakband niet kan.Het is als een soort pasta met lijm die naar smaak kan worden gevormd om op alle soorten oppervlakken te gebruiken. Bovendien heeft het het voordeel dat het meerdere keren kan worden gebruikt zonder de kleefkracht te verliezen, zodat we verschillende plaatsingen van de frames kunnen uitproberen en ze kunnen veranderen wanneer we maar willen zonder de lijm tegelijkertijd te hoeven vervangen.

Gebruik planken

Hoewel we in dit geval een boor en gaten nodig hebben om de houten planken te kunnen plaatsen, is de waarheid dat het veranderen van de frames wanneer we maar willen iets is dat zelfs dagelijks kan worden gedaan. Als we wat planken plaatsen die smal zijn en aan de voorkant een stop hebben zodat de foto's niet omvallen, kunnen we mooie composities maken. Dit is een trend die we steeds vaker zien,omdat we hiermee de vierkanten kunnen veranderen en verschillende tinten en maten kunnen mixen om ze langs de planken te plaatsen. Het resultaat is zeer modern en trendy.Maar we moeten altijd goed nadenken over waar we de planken plaatsen, aangezien het stukken zijn die veel tijd op dezelfde plek doorbrengen.

Waar vind je de materialen

Dit soort materiaal voor het ophangen van foto's zonder gaten is te vinden in bouwmarkten en in grote winkels die aan dit thema zijn gewijd. Als we niet zo goed weten wat we moeten kopen, kunnen we het altijd aan de arbeiders vragen, aangezien er in deze grote doe-het-zelfzaken experts zijn die ons kunnen adviseren over het meest geschikte materiaal voor ons huis en onze behoeften.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: