Decoratie-ideeën

Hoe is het typisch Galicische huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

In elk gebied van onze geografie vind je typische constructies Momenteel worden op bijna alle plaatsen dezelfde materialen gebruikt, maar er zijn nog steeds belangrijke verschillen die te maken hebben met het weer, de functionaliteit van de huizen en de beschikbare of ambachtelijke materialen. Vandaag zullen we zien hoe het typische Galicische huis eruit ziet.

Het typische Galicische huis van weleer heeft bepaalde kenmerken, hoewel er enkele verschillen zijn afhankelijk van het gebied van Galicië waarin we ons bevinden. Tegenwoordig is er nog steeds een grote traditie in typische materialen en in traditionele huizen, hoewel het mogelijk is om allerlei soorten constructies te zien, van de meest moderne tot die welke zijn geïnspireerd door de traditionele stijl.

De Galicische pazo

Een van de bekendste gebouwen in Galicië zijn de prachtige pazos Dit zijn oude landhuizen die belangrijk waren in een bepaald gebied. De typische Galicische pazo is gebouwd in lokale steen, die een karakteristieke toon heeft en meestal groot is, hoewel je door de jaren heen toevoegingen of restauraties kunt zien die de stijl van de steen veranderen. Momenteel is de overgrote meerderheid van de pazo's gerestaureerd en veel ervan worden gebruikt voor toerisme, aangezien het zeer mooie constructies zijn die meestal worden omgeven door goed onderhouden en uitgestrekte tuinen.

De stenen huizen

Naast de pazo's is het heel gebruikelijk om oude huizen te zien, bijna allemaal gebouwd van steen, wat het beschikbare materiaal was.Er zijn veel meer eenvoudige huizen, met maar één verdieping en die goed bewaard zijn gebleven of, integendeel, tot op de dag van vandaag slechts ruïnes zijn. Hoe het ook zij, dit is het typisch Galicische huis Er zijn enkele verschillen te zien. In het gebied van Lugo, in de buurt van Asturië, is het bijvoorbeeld gemakkelijk om huizen met leistenen daken te zien, meer typisch voor het Asturische gebied.

De oude stenen huizen maakten plaats voor gegronde en geschilderde huizen, die veel moderner waren. Sinds een paar jaar is er echter een terugkeer naar stenen huizen. Je kunt zelfs veel stenen bekleding voor huizen zien, omdat ze veel goedkoper zijn dan een huis maken met steen, wat tegenwoordig een duur materiaal is.

Het interieur van de huizen

De oude typisch Galicische huizen hadden een aantal interessante dingen die in sommige bewaard zijn gebleven en die in feite zijn geherwaardeerd met de opkomst van het plattelandstoerisme. Het gaat over de zogenaamde lareiras, die van steen zijn gemaakt en waar bij vele gelegenheden vuur en eten werden gemaakt.Vroeger stonden ze in de familievergaderruimte, omdat ze nodig waren om de ruimtes in de winter te verwarmen. Oude gietijzeren kachels zijn nog steeds in veel huizen te zien en bieden veel warmte en geweldige service.

De buitenste tuinen

In veel huizen hebben ze grote tuinen, vooral op het platteland. Zowel in huidige als oude huizen zijn er meestal gebieden voor eigen teelt, met boomgaarden die groter of kleiner kunnen zijn. In dit land wordt grote zorg besteed aan het inheemse product, dat heerlijk is en aanleiding geeft tot een hoogwaardige gastronomie die in heel Spanje wordt geprezen. Eigen teelt is gebruikelijk, maar er is meestal ook ruimte om uit te rusten in de tuinen, met stenen tafels. Bij veel huizen ligt naast het huis een terrein met een wijngaard die naast pittoresk ook schaduw biedt in de zomer.Dit is echter alleen in sommige gebieden te zien.

De Galicische hórreo

Juist in de buitenste zone van veel huizen is het mogelijk om een oude constructie te zien die onze dagen heeft bereikt en nog steeds wordt gebruikt. We verwijzen naar de Galicische hórreo De hórreo is een hoge stenen constructie die werd gebruikt om maïs op te slaan en te drogen. Het is een klein buitenmagazijn. Degenen die we vandaag zien, worden meestal weggelaten uit pure traditie, hoewel er nog steeds mensen zijn die het gebruiken. Er zijn plaatsen waar ze heel gewoon zijn. Momenteel hebben ze zelfs enkele originele ideeën kunnen zien om deze constructies nieuw leven in te blazen. Sommigen hebben ze hergebruikt als toeristische ruimtes, met kamers in de graanschuren.

Nieuws

Momenteel is er in Galicië een grote diversiteit qua constructiesJe ziet allerlei soorten huizen. Als we naar de klassieker verwijzen, is het gemakkelijk om de oude stenen huizen te onderscheiden van de huidige, zelfs in de historische delen van de steden. Steen is en blijft een van de belangrijkste materialen, hoewel het mogelijk is om allerlei soorten huizen te zien. Van moderne betonconstructies tot eenvoudige bakstenen huizen. Het typische Galicische huis is geherwaardeerd, maar het materiaal is vrij duur, daarom heeft het over het algemeen de voorkeur om te bedekken met steen of om baksteen en verf te gebruiken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: